X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Meme kanseri nasıl teşhis ve tedavi edilir ?

Kanser, genlerde hücre büyümesini düzenleyen mutasyon olduğunda ortaya çıkar. Mutasyonlar, hücrelerin kontrolsüz, kaotik bir şekilde bölünmesine ve çoğalmasına izin verir. Hücreler çoğalmaya devam ederler ve sağlıklı hücrelere dönmek yerine aşamalı olarak daha fazla anormal kopya üretirler. Bu, çoğu durumda bir tümör oluşturur. Meme kanseri , meme kanseri nedir,meme kanseri nedenleri,meme kanseri belirtileri,meme kanseri tedavisi hakkında ki tüm ayrıntılar makalemizin devamında.

Kanser, genlerde hücre büyümesini düzenleyen mutasyon olduğunda ortaya çıkar. Mutasyonlar, hücrelerin kontrolsüz, kaotik bir şekilde bölünmesine ve çoğalmasına izin verir. Hücreler çoğalmaya devam ederler ve sağlıklı hücrelere dönmek yerine aşamalı olarak daha fazla anormal kopya üretirler. Bu, çoğu durumda bir tümör oluşturur. Meme kanseri , meme kanseri nedir,meme kanseri nedenleri,meme kanseri belirtileri,meme kanseri tedavisi hakkında ki tüm ayrıntılar makalemizin devamında.

Meme kanseri meme hücrelerinde gelişen kanserdir. Genellikle, meme lobülleri veya kanallarında kanser oluşur. Bunlar süt üreten salgı bezleri ve salgı bezlerinden meme ucuna getirmeye yardımcı olan yollardır. Kanser yağlı ve fibroz meme dokusunda da görülebilir. Bu, stromal doku olarak bilinir.

Kontrolsüz kanser hücreleri sağlıklı bir göğüs dokusu istila etmeye başlar ve kolların altındaki lenf nodlarına gider. Lenf düğümleri kanser hücrelerinin vücudun diğer bölgelerine taşınmasına yardımcı olan birincil yollardır.

Göğüs kanserinin en yaygın türleri şunlardır:

Duktal karsinoma in situ.

Duktal karsinoma in situ , kanser için invaziv olmayan bir öncüdür.

Lobüler karsinoma in situ.

Lobüler karsinom in situ , memenizin süt üreten bezlerinde yetişen kanserdir.

İnvaziv duktal karsinom.

İnvaziv duktal karsinom meme kanserinin en yaygın türüdür. Bu tür göğüs kanseri, göğüs sütün kanallarında başlar ve memedeki yakın dokuyu istila eder. Göğüs kanseri süt kanallarınızın dışındaki dokuya yayıldığında, yakındaki diğer organlara ve dokulara yayılmaya başlayabilir.

İnvaziv lobüler karsinom.

İnvaziv lobüler karsinom önce memenizin lobüllerinde veya süt üreten bezlerde gelişir. Göğüs kanseri ILC teşhisi konursa, zaten yakın doku ve organlara yayılmıştır.

Meme Kanseri Geliştirmek İçin Kimler Risk Altında?

Göğüs kanseri alma şansınızı artırabilecek çeşitli risk faktörleri vardır. Bununla birlikte, bunlardan herhangi birine sahip olmak, hastalığı kesinlikle geliştireceğiniz anlamına gelmez.

Yaş. Yaş ilerledikçe meme kanseri geliştirme riskiniz artar. İnvaziv meme kanserinin yaklaşık yüzde 12 si 45 yaş altı kadınlarda görülürken, invaziv meme kanserlerinin yüzde 66sı 55 yaş üstü kadınlarda görülmektedir.Alkol içmek. Aşırı alkol tüketimi riski arttırabilir.Cinsiyet Kadınların göğüs kanseri erkeklere göre 100 kat daha fazla olasıdır.İlk adet olma yaşı 12 den önce ise bu meme kanseri riskini artırabilir.Yakın bir kadın akrabanız meme kanserine yakalanmışsa, meme kanseri  gelişme riski yüksektir. Buna anneniz, büyükanneniz, kız kardeşiniz veya kızınız dahildir. Ailenizde meme kanseri öykünüz yoksa, yine de meme kanserine yakalanabilirsiniz. . Hiç hamile kalmayan kadınlarda meme kanseri olasılığı yüksektir.

Meme Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Meme kanseri erken evrelerinde hiçbir belirtiye neden olmayabilir. Tümör küçükse hissetmek zor olabilir, ancak mamografide bir anormallik görülebilir. Tümör hissedilebilirse, ilk işaret genellikle göğüste daha önce bulunmayan yeni bir topaktır. Bütün topaklar kanser değildir. Her meme kanseri türü çeşitli semptomlara neden olabilir. Bu semptomların çoğu benzerdir, ancak bazıları farklı olabilir.

Çevreleyen dokudan farklı hissettiren ve sadece yakın geçmişte gelişen bir yumru veya doku kalınlaşması

Göğüs üzerinde kırmızı, çukur cilt

Memenin tamamı veya bir kısmında şişme

Meme ucundan kanlı akıntı

Meme başında veya memede cildin soyulması, kabuklanması

Memenizin şekli veya boyutunda ani, açıklanamayan bir değişiklik

Göğüslerin   görünümünde  değişim

Kol altında şişme

Bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz mutlaka göğüs kanseri olduğunuz anlamına gelmez. Daha ayrıntılı muayene ve test için doktorunuzla görüşün.

Meme Kanseri Nasıl Teşhis ve Tedavi  Edildir?

Belirtilerinizin meme kanseri veya iyi huylu bir göğüs rahatsızlığından kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için, doktorunuz kapsamlı fizik muayene yapmak isteyecektir. Yaşadığınız belirtilerin nedenini anlamak için bir veya daha fazla tanı testi isteyebilirler.Ameliyat meme kanseri için en yaygın tedavi yöntemidir. Ameliyatın yanı sıra meme kanseri olan çoğu kadın, kemoterapi, radyasyon veya hormon tedavisi gibi tamamlayıcı bir tedaviye tabi tutulur.