X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Meme kistlerinin teşhis ve tedavisi

Genç bir kadın, ergenlik ve ergenlik döneminde yetişkin hale geldiğinde göğüslerinde bir takım değişiklikler yaşayabilir. Bazı göğüs değişiklikleri adet döngüsü, doğum kontrol hapları veya doğum kontrol haplarının diğer hormonal formlarıyla ilişkilidir; diğerleri ise herhangi bir zamanda olabilir.

Genç bir kadın, ergenlik ve ergenlik döneminde yetişkin hale geldiğinde göğüslerinde bir takım değişiklikler yaşayabilir. Bazı göğüs değişiklikleri adet döngüsü, doğum kontrol hapları veya doğum kontrol haplarının diğer hormonal formlarıyla ilişkilidir; diğerleri ise herhangi bir zamanda olabilir.

 

Göğüs değişikliklerinin çoğu  kanser  değiliken, genç kadınların göğüs sağlığından haberdar olmaları önemlidir, böylece herhangi bir problem tespit edebilir. Genç kadınların yaşayabileceği meme rahatsızlıklarından bazıları şunlardır:

 

Konjonktürel göğüs ağrısı

Göğüs ağrısı nin en yaygın türü adet döngüsü ile ilişkilidir veçoğu zaman hormonal olabilir. Bazı kadınlar da adet döneminin başlangıcına kadar devam eder  ovulasyon zamanında ağrı  artabilir.. Ağrı neredeyse farkedilebilir ya da şiddetli olabilir; kadın, sıkı oturan giysiler giyemez veya her türlü yakın teması hoş karşılamaz. Ağrı sadece bir göğüste hissedilebilir veya kol altı bölgede yayılan bir ağrı  olarak hissedilebilir.

Kistler

Bir kist meme dokusunda gelişen  sıvı dolu kesedir  . Kistler menstrüel periyodun hemen öncesinde sıklıkla büyür ve gelişir  eder ve ağrı olur.. Gençlerdeki meme yumrularının en yaygın nedeni dir kistler . Kistler nadiren habis olup meme bezlerinin tıkanmasından kaynaklanabilir.

Kistler yumuşak veya sert hissedebilirler. Göğsün yüzeyine yakın olduğu zaman, kistler büyük bir kabarcık gibi hissedebilir, dış kısımda pürüzsüzdür, ancak içeride akışkan doludur. Bununla birlikte, bir kist göğüs dokusunda derine gömüldüğünde, doku ile kaplandığından sert bir yumru gibi hissedilebilir.

Fibroadenomlar

Fibroadenomlar en sık olarak genç ve  yirmili  yaşlarda ki kadınlarda bulunan katı, pürüzsüz, sıkı, iyi huylu topaklar dır. Fibroadenomlar özgürce hareket eder ve kadın tarafından sıklıkla bulunur. Boyutları değişir ve göğüs dokusunda herhangi bir yerde büyüyebilir. Her yaştan kadınlarda görülebilir .  Fibroadenomlar  gebelik ve emzirme döneminde genişleyebilir .Hekimler  cerrahi olarak fibroadenomları  çıkarmayı önerebilir.Yumrulu göğüslü kadınların düzenli meme muayeneleri ve düzenli fizik muayeneleri yapıtırması önemlidir. Kendi gögüslerinizin  şeklini bilmek ve muayenesini yapmak önemlidir.  Gögüslerinizde farklı bir değişim söz konusu olursa ve bunu farkederseniz mutlaka genel cerraha görünüp muayene olun. Meme kistleri ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.