X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Memede ağrı kızarıklık metastaz kitle olan kadınlar lütfen dikkat

Memede kitle metastaz memede ağrı kızarıklık kadınlar kulübü hamilemiyim sitesinde tüm bilgiler sizleri bekliyor.

Memede kitle metastaz memede ağrı kızarıklık kadınlar kulübü hamilemiyim sitesinde tüm bilgiler sizleri bekliyor.

Meme kanseri   yüzünden   bir çok kadın hayatını kaybedebiliyor. Kadınlar da kanser tipleri arasın da birinci sırada dır. Her kadının kansere yakalanma riski vardır. Bu yüzden erken teşhis hayat kurtarır sloganın dan yola çıkarak , düzenli aralıklarla meme muayenesi yaptırılmalıdır.

Kanser günümüz de en sık rastlanılan hastalıklar dan biri oldu. Yaşam koşulları, genetik faktörler, stres, beslenme kansere davetiye çıkaran sebepler. Kadınlar da görülen kanser tiplerin den meme kanserine bu yazımız da değinicez. Meme kanserinin belirtileri , meme kanseri nasıl teşhis edilir , meme kanseri tedavisi .Tüm ayrıntılar yazımızın devamın da.

Teknolojinin ilerlemesi, meme kanseri hakkın da yapılan reklamlar, meme kanserine yönelik broşürler sayesin de kadınlar daha bilinçli davranıyor. Memede ki her değişimi kadın kendisi gözlemleyerek  hekime başvuruyor.  Dikkati sayesin de erken teşhis ile  meme kanserine meydan okuyor.Her kadın  mutlaka kendi kendine ev de meme muayenesi yapmalı , eline gelen sertlik olduğun da mutalak hekime başvurmalıdır.

memede kitle kızarıklık ağrı metastas yaşayan kadınlar

MEMEDE KİTLE OLAN KADINLAR DİKKAT 

Ev de meme muayenesini  özellikle duş esnasın da yapın. Sabunlanan memeyi saat kadranı yönün de parmak uçları ile  inceleyin. Elinize küçük büyük bir sertlik, oynayan  bir kitle  gördüğünüz taktirde hekime görünün. Her görülen sertlik , kanser değildir. Kadınlar da zararsız meme kistleri de görülmektedir.

Meme kanseri nin belirtileri, meme başın dan gelen akıntı, kanlı yada şeffaf  olabilir. Koltuk altın da meme de şişlik, sertlik, memede büyüme ve şekil bozukluğu , meme derisin de soyulmalar, memede kızarıklık , meme başının içeriye çekik olması  gibi .Bazı hastalar da bu belirtiler olmayabilir. Meme kanseri  mamografi ile tespit edilebilir.

Meme kanseri ne bağlı ölümler ikinci sırada bulunuyor. Meme kanseri her yaş gurubun da görülebilir. Kendi kendine muayene , erken teşhis ve tedavi  önem teşkil eder. Mutlaka düzenli aralıklarla meme muayenesi yaptırılmalıdır.Meme muayenesi için en uygun dönem  adet bitimi sonrası günlerdir. Meme kanseri tedavisi  uzman bir ekip tarafın dan yapılmalıdır. Meme kanseri genellikle cerrahi olarak yapılır. Meme kanseri ile ilgili konuyu incelediniz.  Buradaki metin genel bir bilgilendirme amaçlıdır. Doğru ve kişisel değerlendirme için mutlaka uzman hekime danışınız.

MEMEDE KIZARIKLIK VE KİTLE OLAN KADINLAR KULUBÜ HAMİLEMİYİM NELER YAPMALI ?

Sizlere yazdığımız yazıda özellikle memede bulunan kitlelerin kızarıklık ve ağrıların son derece önemli olduğunu ve mutlak suretle bir hekim tarafından incelenmesi gerektiğini belirtmiştik. Böyle bir durumda elle kendi kendine muayeneyi yapan bir kadın bu tür bulguları vakit kaybetmeden doktora göstermeleri gerekmekte. Olası sıkıntıların önüne geçmek için erken tanı ve tedavinin son derece önemli olduğunun altını bu yazı ile bir kez daha çizmek istiyorum. Sıkıntı ve sorularınız var ise memelerinizde yaşadıklarınız ile ilgili soruları bizlere iletebilir ve cevaplar alabilirsiniz.

KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM