X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Mide kanseri belirtileri ve tedavisi

Mide kanserinin erken evrelerde tespit edilmesi zordur çünkü başlangıç ​​semptomları, kalıcı hazımsızlık, mide yanması,gaz sıkışması,spazm ve karın ağrısı gibi septomlar daha az ciddi durumlarda görülür.Hastalığın daha ileri evrelerinde ortaya çıkan semptomların bazı örnekleri şunlardır; Siyah dışkı , dışkıda kan,iştah kaybı, kilo kaybıdır.

Mide kanserinin erken evrelerde tespit edilmesi zordur çünkü başlangıç ​​semptomları, kalıcı hazımsızlık, mide yanması,gaz sıkışması,spazm ve karın ağrısı gibi septomlar daha az ciddi durumlarda görülür.Hastalığın daha ileri evrelerinde ortaya çıkan semptomların bazı örnekleri şunlardır; Siyah dışkı , dışkıda kan,iştah kaybı, kilo kaybıdır.

Mide kanserinin kesin nedeni açık olmamakla birlikte, bu kanseri geliştirme riskini artıran bir dizi faktör tanımlanmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:Sigara içmek,alol tüketmek,aşırı tuzlu bir diyet,55 yaş üstü olanlar.Mide kanseri türleri, kanserin ortaya çıktığı hücrelere göre değişir. Hemen hemen tüm mide kanserleri midede adenokarsinom olarak adlandırılan mide astarında gelişir. Daha az görülen mide kanseri türleri arasında mide ve gastrointestinal stromal tümörlerin lenfomaları bulunur.

 

 

Daha ileri aşamalarda olan mide kanserinin bazı örnekleri şunlardır:

Kilo kaybı

İştah kaybı

Yorgunluk

Sıvı birikmesi nedeniyle midede bir şişlik veya şişme. Kanser hücreleri abdominal astarı tahriş edebilir ve bu da fazla sıvıyı salgılar.

Solgun cilt, yorgunluğa ve nefes darlığına neden olan anemi.

Ciltte sarılık veya sarımsı renk değişimi, gözlerin ve tırnak yataklarında beyazlama

Dışkıda kan var.

Mide kanserleri uzun yıllar boyunca yavaş gelişir. Gerçek bir kanser gelişmeden önce, kanser öncesi değişiklikler genellikle midenin iç tabakasında (mukozada) meydana gelir. Bu erken değişiklikler nadiren semptomlara neden olur ve bu nedenle sıklıkla saptanamaz hale gelir.Midenin farklı bölümlerinden başlayan kanserler, farklı semptomlara neden olabilir ve farklı sonuçlara sahip olma eğilimindedir.

 

Kanser, hücrenin DNA sındaki, büyüme, bölünme ve programlanmış hücre ölümü (apoptoz) gibi hücrenin düzenleyici mekanizmalarını değiştiren mutasyonlardan kaynaklanır. Bu değişmiş genetik materyali içeren hücreler kontrol edilemez bir şekilde büyüyebilir ve bir tümöre yol açabilir. Radyasyona veya toksik maddelere maruz kalma gibi genetik mutasyon olasılığını artıran herhangi bir faktör, kanser riskini artırır.

 

Bu kanser erkeklerde kadınlardan iki kat daha yaygındır.Karın veya mide kanseri olan bir ebeveyn gibi birinci dereceden bir akrabasına sahip olan kişiler, kanseri geliştirme riski altındadırlar. Tuz, turşu ve füme et bakımından zengin bir diyet, mide kanserine yakalanma riskini artırır.Anemi ve peptik mide hastalığı, mide kanseri riskini artırabilecek diğer durumların örnekleridir. Mide kanseri genellikle ileri evreye ulaştıktan sonra teşhis edilir.Detaylı bir hasta geçmişi elde edilir ve fizik muayene yapılır. Doktor hastanın yaşadığı herhangi bir semptomun yanı sıra durumun herhangi bir aile öyküsünü sormaktadır. Doktor mide kanserinden şüphelenirse, hastanın genel testleri ve kan tahlillerinden ve genel sağlığını değerlendirmek için bir röntgen çekilir.Endoskopi. biyopsi yapılır. Yukarıda yer alan septomlara sahipseniz en kısa zaman da bir hekime görünün.