X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Omuz ağrısı nedenleri ve tedavisi

Omuz ağrısı, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan yaygın bir sorundur. Genellikle başka bir  problemin bir belirtisidir.Omuz geniş ve çok yönlü hareket aralığına sahiptir. Omuzda bir şey ters gittiğinde, özgürce hareket etme yeteneğini engeller ve çok fazla ağrı ve rahatsızlık yaratabilir.

Omuz ağrısı, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan yaygın bir sorundur. Genellikle başka bir  problemin bir belirtisidir.Omuz geniş ve çok yönlü hareket aralığına sahiptir. Omuzda bir şey ters gittiğinde, özgürce hareket etme yeteneğini engeller ve çok fazla ağrı ve rahatsızlık yaratabilir.

Omuz eklemi, vücudun en hareketli eklemidir. Omuzu ileri ve geri hareket ettirir. Aynı zamanda kolun dairesel hareket etmesini sağlar.Omuz ağrısı omuz ekleminin kendisinden ya da çevreleyen kaslardan, bağlardan veya tendonlardan herhangi birinden ortaya çıkabilir. Eklemden gelen omuz ağrısı genellikle kol , omuz  hareketlerinizle kötüleşir.Çeşitli hastalıklar ve durumlar omuz ağrısına neden olabilir.Omuz ağrısı, omuz ekleminin yaralanması veya hastalığının bir sonucu olabilir

Omuz ağrısı nedenleri şunlardır:

Kolun kırılması,kolun çıkması,sinir sıkışması,tendon kopması,burkulmalar, kıkırdak yırtılması .Yaşlandıkça omzunuzla daha sık problem yaşıyabilirsiniz. 60 yaşından sonra özellikle görülür. Çünkü omuz çevreleyen yumuşak dokular yaşla birlikte bozulmaya eğilimlidir.Çoğu durumda, evde omuz ağrısını  tedavisi edebilirsiniz. Bununla birlikte, fizik tedavi, ilaçlar veya cerrahi de gerekli olabilir.Bir takım faktörler ve koşullar omuz ağrısına katkıda bulunabilir.

Boyun ve omuz ağrısı birçok farklı şekilde sınıflandırılabilir. Bazı insanlar sadece boyun ağrısı ya da sadece omuz ağrısı yaşarlar, diğerleri her iki alanda ağrı yaşarlar.

Boyun ağrısına neden olan şey nedir?

Çoğu omuz problemi sadece küçük bir alanı etkiler ve oldukça kısa ömürlü olur. Olası çeşitli nedenler şunlar olabilir.Zayıf duruş veya çalışma alışkanlıkları omuz sorunlarını daha da kötüleştirebilir. Boyun ağrısının nedenleri şunları içerir:

Kemik veya eklemlerde anormallikler

Travma

Kötü duruş

Dejeneratif hastalıklar

tümörler

Kas gerinimi

Boyun ve omuz ağrısı nasıl teşhis edilir?

Bir omuz sorununun teşhisi, tıbbi geçmişinizin değerlendirilmesi ile başlayacaktır.Fiziksel muayenede doktorunuz omuzlarınıza ve sorun yaşadığınız diğer eklemlere bakar.  Doktorunuz, hassasiyet, ağrı veya şişmenin  yanı sıra eklemin hasar görülebileceği endikasyon alanlarını arayacaktır. Muayene bulgularına bağlı olarak, doktorunuz bir teşhise yardımcı olmak veya tanıyı doğrulamak için laboratuvar testleri ve görüntüleme testleri sipariş isteyebilir.

Omuz ağrısının tedavisi nasıldır ?

Omuz ağrısı için birkaç tedavi türü vardır. Ana tedavi seçenekleri arasında şunlar bulunur:

Belirtilerinizi daha da kötüleştiren faaliyetlerden kaçınma

Ağrı kesiciler

Kas gevşetiiciler

Fizyoterapi - masaj  gibi fiziksel yöntemlerin iyileşmeyi teşvik etmek için kullanılması

Ameliyat (bazı durumlarda)

Omuz ağrısına neyin sebep olduğuna bağlı olarak, doktorunuz belirtilerinizi daha da kötüleştirebilecek belirli aktivitelerden veya hareketlerden kaçınmanızı tavsiye edebilir.Omuz ağrınız varsa, omuz ekleminizi nazik, düzenli egzersiz yaparak hareket ettirmek önemlidir. Araştırmacılar, omuz yaralanmalarının fizyoterapi ile yönetilmesinin genellikle başarılı olduğunu keşfettiler. Normal olarak, iki seçeneğiniz vardır: ameliyatsız veya cerrahi bir yaklaşım. Durumunuz şu anda hangi seçeneğin sizin için en iyisi olduğunu belirleyecektir. Ameliyatsız bakım aynı zamanda konservatif rehabilitasyon olarak da adlandırılır .