X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Pandemi Süresince Annelerin Psikolojileri Bozuldu

Pandemi süresince evde oturan ve tüm aile bireyleri evde bulunan kadınların iş yükü her zamankinden daha fazla arttı. Bu durumdan dolayı kadınlarımızın son derece etkilendiği ve acilen kendilerini dışarıya atma ihtiyaçlarının olduğunu biliyoruz.

YAKTIN BİZİ PANDEMİ

Hayatımız boyunca, biz kadınlara biçilmiş görevleri yapmayı gayet başarılı şekilde yapıyorduk. Okullara gönderdiğimiz evlatlarımızın arkasından yorgunluk kahvelerini yapıp güzelce etrafa bakıp evi temizleyip bulaşıkları yıkayarak kendimize hiç olmazsa biraz zaman ayırıyorduk. Bu pandemi süresince evlere kapatıldığımız yetmezmiş gibi, bir de iş yükündeki artış evdeki ses kıyamet online dersler sürekli temizlik sürekli bulaşık sürekli yemek yeme hazırlama kaldırma gene yıkama durumu ile psikolojimiz malesef iyiden iyiye bozuldu. 

ANTİDEPRASAN KULLANANLARIN ORANINDA ARTIŞ VAR

Yapılan araştırmada özellikle Covid belasıyla birlikte kadınlarımızın ruhsal şekilde çöküntüye uğramaları çok büyük sıkıntılara yol açmış durumda. Hastanelere gidilememe durumu olsa da kadınlarımız hayattan bezme, güç düşüklüğü, hayattan zevk alamama gibi sıkıntıları yaşamaya başladılar. Sahi sizde durumlar nasıl ? 4 Çocuk annesi bir kadın olarak, iş yükünü benimle paylaşan eşime teşekkür ediyorum. Eşimle simitte yaptık sarma da sardık ama gene de kendimizi dışarı atamamanın verdiği huzursuzluk bizleri bizden aldı. 

AÇ KAPA AÇ KAPA ARTEMA

Mesaj kaygılı bir başlık değil aslında bu. Bir açıldık bir kapandık. Şeyhlerin cenazeleri, lebaleb doldurulan kongreler derken psikolojiler iyice yıprandı. Madem biz dışarı çıkamıyoruz da bu doldur boşalt mitingler ne iş anlamış değilim. madem bütün dünyada böyle bir problem var herkes kapanıyor e sizler neden kongre yapıyorsunuz. Tartışmalar tartışmalar gene tartışmalar. Allahtan seyrettiğimiz bir kaç dizi, çukur fakir vardı da kendimize geldik. Halen bu kapanmaların yanlış yönetildiğini düşünüyorum. Yahu bu işin aşısı var aşısı. Yaptırın getirtin. Kurtulalım artık bu beladan. Bir kez daha bir kadın olarak anladım ki, özgürlük, bir yerlere gidebilme, hiç bir şey yapmıyorsan bile başı boş gezme ne kadar önemliymiş hayatta. 

EKONOMİ BELİMİZİ BÜKTÜ OLAN GENE RUHSAL DURUMLARA OLDU

Bilemiyorum sizlerdeki sıkıntı nedir ama, bizler bu pandemide işyerini 8 ayda toplamda 1 ay açanlardanız. Sıkıntı gerçekten çok büyük. Satılan bir ev oldu bu pandemide. Ancak borçlara elemanlara yetişmek mümkün oldu. Şimdilerde açıldık gibi ama gene de tam yeterli değil. Esnaf olan eşime desteğim sadece ev ile sınırlı ama inanın durumuna son derece üzülüyorum. Fakat benim de elimden bir şey gelmiyor gelemiyor. 

SIKINTILI GÜNLER DEF OLSUN GİTSİN HAYATIMIZDAN

Ekonomi, evdeki çocukların sesleri, online dersler derken artık dama demek üzereyim. Bu 17 günlük kapanma bana bir yıl gibi geldi. Kendimi halen doğru düzgün dışarı atabilmiş değilim. İhtiyacım var deli gibi gezmeye ihtiyacım var:) Peki ya senin var mı ? Sende durumlar nasıl ? Kime sorsam bin tane ah işitiyorum. Her kesten yükselen ses aynı. Hep bir yorgunluk hep bir sıkıntı hep bir sıkıntı. Malesef hayatımızda bunu da görmek varmış kızlar.

Umuyor ve dililyorum ki bu son olsun ve yıl sonuna kadar aşılar gelsin eski rutinimize dönelim. Umuyorum... Diliyorum.... Özlüyorum...