X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Polikistik over sendromu nedir nasıl tedavi edilir ?

Günümüzde kadınların karşılaştığı 1 numaralı sağlık sorunu PCOS ( Polikistik Over Sendromu ). Polikistik over sendromu veya PKOS hormonal bir durumdur. Bu durum kadınlarda, çocuk sahibi olma yeteneğini etkileyebilir .

Günümüzde kadınların karşılaştığı 1 numaralı sağlık sorunu PCOS ( Polikistik Over Sendromu ). Polikistik over sendromu veya PKOS hormonal bir durumdur. Bu durum kadınlarda, çocuk sahibi olma yeteneğini etkileyebilir .

 

PKOS lu kadınlar tipik olarak yumurtlama olmaması nedeniyle düzensiz veya cevapsız dönemlere sahiptir. Bazı kadınlar yumurtalıklarında kist gelişmesine rağmen, pek çok kadın yoktur.Diğer belirtiler şunlardır:

Kilo almak

Yorgunluk

İstenmeyen kıllanma

İnfertilite

Akne

Saç dökülmesi

Ruh halinde değişmeler

Baş ağrısı

Uyku sorunları

Pelvik ağrı

PCOS ile üreme hormonlarınız dengede değildir. Adet dönemleriniz gecikebilir, uzun süre adet olmayabilirsiniz. Aşırı tüylenme,saç dökülmesi,kilo alımı, cilt problemleri Pcosun belirtilerindendir. Pcos un nedeni bilinmiyor, ancak annenizin yada kız kardeşinizin pcos olması halinde sizde risk altındasınız.Durumun birçok belirtisi vardır ve bunların hepsine sahip olmayabilirsiniz. Düzensiz dönemlere sahip olabilirsiniz . Bir kaç ay adet olmayabilirsiniz. Pcos lu kadınlarda gebe kalmada sıkıntı yaşayabiliyorlar. PCOS , infertilite nin önde gelen nedenlerinden biridir .

 

PKOS, ovulatuvar infertilitenin ana nedenidir . PCOS lu kadınların yarısından fazlası obezdir . Akne , ergenlik döneminde PCOS un en erken belirtilerinden biri olabilir. PCOS lu kadınlar, yüzlerine, sırtlarına ya da göğsünde sivilcelenme yaşayabilir.Hirsutizm, testosteron gibi yüksek androjen düzeylerinin bir sonucudur. PCOS lu kadınlarda bu durum sıklıkla görülmektedir.Androjenlerin yüksek seviyeleri de kadınlarda saç dökülmesine neden olabilir.Duygudurum bozuklukları korku, depresyon ve bipolar depresyon gibi PCOS olan kadınlarda daha yüksektir.

PKOS deneyimi olan bir çok farklı belirti ve semptom var ve bunların çoğu diğer tıbbi durumlarla örtüşüyor. Yukarıda listelenen semptomlardan herhangi birini veya bazılarını yaşıyorsanız, bir kadın doğum uzmanına görünün.En kısa zamanda PCOS tanısı almak önemlidir. PCOS un erken tespiti ve tedavisi , kısa ve uzun vadeli sağlığınızı korumada büyük bir fark yaratabilir. Doğru teşhis ve tedavi ile PCOS u yönetmek kolay olacaktır.