X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Probiyotiklerin faydaları nelerdir ?

Probiyotikler ve sindirim enzimleri normal sindirim fonksiyonu için gereklidir.Sindirim enzimleri, vücudunuzda üretilen ve besin moleküllerini küçük yapı taşlarına bölen, vücudunuzu besleyebilecekleri kan dolaşımına kolay emilmek için üretilen proteinlerdir. Probiyotikler, birçoğu insan bağırsağına özgü, sindirim sistemi işlevinize yardımcı olan organizmalardır. Sindirim enzimleri, gıda moleküllerini absorbe etmeden önce daha küçük parçalara ayıran reaksiyonlar olan sindirim süreçlerine yardımcı olur.

Probiyotikler ve sindirim enzimleri normal sindirim fonksiyonu için gereklidir.Sindirim enzimleri, vücudunuzda üretilen ve besin moleküllerini küçük yapı taşlarına bölen, vücudunuzu besleyebilecekleri kan dolaşımına kolay emilmek için üretilen proteinlerdir. Probiyotikler, birçoğu insan bağırsağına özgü, sindirim sistemi işlevinize yardımcı olan organizmalardır. Sindirim enzimleri, gıda moleküllerini absorbe etmeden önce daha küçük parçalara ayıran reaksiyonlar olan sindirim süreçlerine yardımcı olur.

 

Sindirim enzimleri ve probiyotikler arasındaki en büyük farklardan biri probiyotiklerin canlı organizmalar olmasıdır. Genellikle bakteriyellerdir, ancak probiyotik olarak işlev gören bazı maya türleri de vardır. Probiyotiklerin potansiyel sağlık yararları ile birlikte, tam olarak ne olduklarını merak ediyor olabilirsiniz. Basitçe belirtmek gerekirse, probiyotikler yaşayan bakteri ve mayalardır  Sindirim enzimleri üç ana kategoriye ayrılır:

 

Proteaz, proteini peptitler ve amino asitler haline getirir.

Amilaz , nişastayı, vücudunuzu emebilen basit şekerlere dönüştürür.

Lipaz , gıdalardaki yağları optimum absorpsiyon için parçalara ayırır.

 

 

Doğru sindirimin yiyecekleri  çiğneme ile başladığını biliyor muydunuz? Enzimler tükürük bezleri, mide, pankreas, karaciğer ve ince bağırsakta, sindirim sistemi yoluyla geçişi boyunca gıdalarınızı sindirmek için üretilir.. Probiyotikler, insan mikrobiyomunun bir parçasını oluşturan faydalı mikroplardır, bunlar vücudunuzda  yaşayan mikroskobik organizmalardır.Probiyotikler , bağışıklık sisteminizi düzenlenmesinden ve kan şekerinizi dengelemenize , kilonuzu ve ruh halinizi korumaya yardımcı olur. Probiyotikler vücudunuzun minik süper kahramanlarıdır! Probiyotikler, kendi enzimlerini bile üretirler, böylece yiyeceklerinizi daha kapsamlı olarak sindirebilirsiniz.Probiyotikler, vitaminler de dahil olmak üzere değerli besin maddeleri üretirler

 

 

Probiyotiklerin Faydaları

 

Her insanın parmak izi kadar eşsiz kendi bağırsak bakterileri karışımı vardır.Bu yararlı mikroorganizmalar sağlığınız için gereklidir.Parçalamak ve yiyecekleri absorbe etmek için sindirime  ihtiyaç duyulmaktadır.Probiyotikler Zararlı bakterileri kontrol altında tutar ve bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutmaya yardımcı olurlar.Kalsiyum, çinko ve magnezyumu emmeye yardımcı olurlar ve hatta vitamin K ve temel B kompleksi gibi ihtiyacınız olan vitaminleri üretebilirler.Kan basıncını düşürebilir, iltihapları azaltabilir, kolesterol düzeylerini normalleştirebilir, bağışıklık sistemini artırabilir ve cilt bozukluklarını iyileştirebilirler.

 

 

Probiyotikler, sindirim sistemimizin doğru bakteri tarafından kolonize edilmesini sağlamaya yardımcı olabilir.Sağlıklı olmak için gerekli probiyotikler sindirim sisteminde bulunan bakterilerdir:

Zararlı bakterilerin gelişimini engellemek

Sindirim sağlığını geliştirmek

Bağışıklık fonksiyonunu artırmak

 

Kısa bir süre önce antibiyotik kullanan ya da aşırı stres altındakiler ya da sıklıkla hastalanan sindirim problemi olanlar, probiyotik desteğinden yararlanabilirler.Bağırsak sağlığı dengeleyici bir eylemdir. Stres, toksinler ve kötü bir diyet dengeyi bozabilir ve bütün sindirim sisteminizi komple bir kaosa sürükleyebilir.  Probiyotikler,  zararlı organizmaları bastırmanın anahtarıdır.Araştırmalar, probiyotiklerin vücuttaki çinko, demir, fosfor, B vitaminleri, kalsiyum, bakır ve magnezyum gibi birçok temel besin maddesinin biyoyararlanımını arttırdığını gösteriyor

 

Gerçek şu ki neredeyse herkes probiyotiklerden yararlanabilir. Bununla birlikte, toksik bir çevreye maruz kalmış, işlenmiş gıdalar tüketen veya yüksek stres seviyesinden muzdarip insanlar sağlığına en büyük etkiyi görecektir. Aynı şekilde, antibiyotikler, sindirim sisteminizde ve bağırsağınızdaki mevcut yararlı bakterileri ciddi bir şekilde bozabilir. Güçlü bir antibiyotik alan herkes, dengeli bir bağırsak floranının yeniden kurulmasına yardımcı olması için probiyotiklerle desteklenmeyi düşünmelidir.

 

Günlük bir probiyotik almak  bağırsaklarınızı  korumaya yardımcı olacaktır. Stres, hastalık, fakir bir diyet ve çevreniz tüm bağırsak mikrobiyotlarının sağlığını bozabilir, ancak yüksek kaliteli, günlük probiyotik alarak bu hasarları önleyebilirsiniz.Her zaman canlı probiyotik kültürleri olan ürünleri tercih edin. Örneğin, yoğurt, canlı kültürlerle yapılır, ancak s fermantasyon ve pastörizasyon işlemi sırasında öldürülürler. En iyi sonuç için, yalnızca canlı, aktif probiyotik formları kullanın. Mesela kendiniz evde yoğurt mayalayabilirsiniz.

 

Üriner sistem enfeksiyonları özellikle kadınlarda oldukça yaygındır. Çoğu enfeksiyon antibiyotik ile kaybolur, ancak probiyotik içeren besinler tüketerek bu enfeksiyonu ekarte edebilirsiniz.raştırmalar, probiyotiklerin şişkinlik savaşına yardımcı olabileceğini öne sürüyor.Vücut üzerinde farklı etkilere sahip olabilecek pek çok probiyotik çeşidi bulunduğunu da belirtmek isteriz