X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Rahim içi yapışıklık nedenleri ve tedavisi

Rahim içi yapışıklıklar  genelde , bir enfeksiyon bir tramva sonucu oluşabilmektedir.   Bazı kadınlar da rahim içi yapışıklıklar menopoz dönemi sonrasında da  görülebilmektedir. Menopozlu kadınlar da rahim içi yapışıklığının tedavisi şart değildir. Fakat üreme yaşındaki kadınlar da bu rahatsızlık mutlaka giderilmelidir.

Rahim içi yapışıklıklar  genelde , bir enfeksiyon bir tramva sonucu oluşabilmektedir.   Bazı kadınlar da rahim içi yapışıklıklar menopoz dönemi sonrasında da  görülebilmektedir. Menopozlu kadınlar da rahim içi yapışıklığının tedavisi şart değildir. Fakat üreme yaşındaki kadınlar da bu rahatsızlık mutlaka giderilmelidir.

Rahim içi yapışıklık nedenleri,rahim içi yapışıklık kısırlık yaparmı,rahim içi yapışıklığın tedavisi ile ilgili ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

Rahim içi yapışıklıklar , usulsüz yapılan kürtajlar da ,normal düzenli adet olan kadınlar da, menopoz sonrasın da görülebilmektedir. Çocuk sahibi olmayan kadınlara yapılan muayenede , kadınların bir kısmın da rahim içi yapışıklık görülmektedir. Rahim içi yapışıklıklar , ağrılı ilişkiye, ağrılı adet dönemine sebep olabilir. Rahim içi yapışıklıklar ileri derece de ise kısırlığa bile yol açabilir.

Düşük yapan kadınlarda kısmen rahim içi yapışıklığı görülebilmektedir.  Rahim içi yapışıklığı olup gebe olanlar ise rahat doğum yapabilir.  Rahim içi yapışıklığı olanlar doğumda fazla zorlanmazlar. Rahim içi yapışıklığı olan , üreme çağındaki kadınlar da , yapışıklıklar tedavi edilmediklerinde hormonları olumsuz etkileyebilir , hormonların işlevini azaltabilir. Bu yüzden rahim içi yapışıklığın bir an önce tedavi edilmesi gerekmektedir.  Tedavi edilmeyen rahim içi yapışıklıklar , ilerde büyük olumsuzluklara yol açabilir.

Rahim içi yapışıklıkların en büyük nedeni usülsüz yapılan kürtaj görülmekte. Kürtaj esnasında  rahmin kazılması sonucu yapışıklıklar olabilmekte. Günümüzde kürtaj işleminde  vakum ile aspirasyonun yer alması rahim içi yapışıklıkları azaltmıştır. Rahim içi yapışıklıklar düşükte olsa sezeryan ameliyatı ve miyom ameliyatları sonrasında da görülmektedir.Rahim içi yapışıklık kadının hayatını olumsuz etkilemiyorsa kadın menopoza girmişse tedavi gerektirmez. Yalnız çocuk sahibi olmak isteyen kadınların rahim içi yapışıklığı varsa mutlaka tedavi olmalıdır. Rahim içi yapışıklığı olanlar gebe kalırsa şayet, gebelikleri riskli olur.

Sık düşük yapıyorsanız ve düzenli ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamıyorsanız bunun nedeni rahim içi yapışıklık olabilir.  Rahim içi yapışıklıkların erken evrede farkedilmesi tedaviyi kolaylaştıracaktır. Rahim içi yapışıklık genellikle histeroskpi ile tedavi edilir. Tedavide laparoskopik ve cerrahi işlemlerde yapılmaktadır. Rahim içi yapışıklığı ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir, sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.