X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Saçlar doğal yollardan nasıl düzleşir ?

Herkesin saç yapısı farklıdır. Kimin saçı dalgalı , kiminin kıvırcık , kiminin ise düz dür.. Saç yapısı nasıl olursa olsun  , önemli olan saçın sağlıklı olmasıdır. Yazımızın devamın da  dalgalı ve kıvırcık saçları doğal yollar dan düzleştirme nin yollarını anlatıcağız.

Herkesin saç yapısı farklıdır. Kimin saçı dalgalı , kiminin kıvırcık , kiminin ise düz dür.. Saç yapısı nasıl olursa olsun  , önemli olan saçın sağlıklı olmasıdır. Yazımızın devamın da  dalgalı ve kıvırcık saçları doğal yollar dan düzleştirme nin yollarını anlatıcağız.

Kimi dalgalı saç sever , kimi de düz . Bayan lar kendin de olmayını ister . Neyse ki her iki saç tipini şekillendirme nin yolları var. Maşa ve fönle saçlarınızı istediğiniz forma sokabiliyorsunuz.  Fakat maşa ve fön saçları yıpratıp , kırabiliyor. Hatta zamanla dökülüp seyrekleşmesine bile yol açabiliyor.  Peki saçları doğal yollar dan düzleştirme nin yolları varmı diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Tabiki var , vereceğimiz önerilerle hem saçlarınızı sağlıklı düzleştirecek , aynı zaman da uzamasının sağlayacaksınız..

Saçları çeşitli yöntemlerle düzleştirmenin yolları var. Kimyasal işlemler, saç düzleştiren kremler, saç düzleştiren losyonlar, saç fırçası ve fönle saç düzleştirme gibi.. Bu saydığımız yöntemlerin nerdeyse hepsi saçın  yanmasına yıpranmasına neden oluyor..

Saçlarınızı fön ve maşaya maruz bırakmadan düzleştirmek istermisiniz ?

Saçları doğal yollar dan düzleştirme nin münkün olduğunu yukarda belirttik. Size lazım olan malzemeler Limon suyu ve hindistan cevizi sütü.. Bu ikili saçlarınızı  hem yumuşatacak hemde sağlıklı parlak görünmesini sağlayacak. Bu ikiliyi krem kıvamı alana kadar karıştırın. Saçlarınıza  tatbik ederek bir kaç dakika bekleyin .Ilık su ile durulayın. Bu işlemi haftada 2 defa uygulamanız kafi..Bal ve süt karışımıda saçları doğal olarak düzleştiriyor. Bu karışımı saçlarınıza sürün ve yarım saat bekletin daha sonra durulayın. Saçlarınızı düzleştirmenin bir diğer yoluda zeytinyağını saça uygulamkatır. Zeytin yağını saçınıza sürün ve yarım saat sonra yıkayın. Zeytin yağında bulunan E vitamini ayrıca saçlarınızı besler ve çabuk uzamasını sağlar. Son olarak Aloe verayı öneriyor. Saç sağlığına büyük fayda sağlayan aloe vera saçları yumuşatır ve besler. Ayrıca saçlarınıza parlaklık kazandırır.

Saçları doğal yollardan düzleştime nin bir diğer yöntemi muz ve süt karışımın dan faydalanmak. Muzu iyice ezin içine az miktarda süt ekleyip karıştırın. Saçlarınıza tatbik edin  1 saat bekledikten sonra durulayın. Bu ikili saçlarınızı hem besleyecek hemde yumuşatacaktır.

Son olarak bal , zeytinyağı, hindistan cevizi yağı üçlüsünün mucizevi tarifini verelim. Bu üçlüyü iyice karıştırdıktan sonra saçlarınıza uygulayın ve 15 dakika sonra saçlarınızı durulayın.. Bu karışım hem saçlarınızı uzatıcak,hem nemlendirecek hemde yumuşamasını sağlayacaktır. Verdiğimiz tarifleri düzenli uyguladığınız taktirde sağlıklı , parlak düz saçlara kavuçacaksınız.. Bu işlemleri yaparken saçlarınıza kesinle fön maşa gibi ısıya maruz bırakacak işlemler den geçirmeyin. Saç tipiniz ne olursa olsun bu doğal tariflerle saçlarınızın nasıl değişime uğradığını görüceksiniz..