X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Sigara hamile kalmaya engel mi Sigaranın hamile kalmaya etkisi nedir ?

Sigara hamile kalmaya engel mi kadınlar kulübü hamilemiyim'de Sigaranın hamile kalmaya etkisi nedir ? Sigara hamile kalmayı engeller mi Etkisi nelerdir ? Sigara içen bir kadın hamile kalabilir mi ? Sigaranın, anne olmak isteyen kadınlara bütün zararlarını yazdık. hamilemiyim.org

Sigara hamile kalmaya engel mi kadınlar kulübü hamilemiyim'de Sigaranın hamile kalmaya etkisi nedir ?

Sigarının sağlık üzerinde sayısız olumsuz etkileri vardır. Sigaranın zararlarından fertilite konusuna bu yazımızda değineceğiz. Sigara kısırlık yaparmı, sigara nın üreme üzerindeki etkileri hakkında tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Günümüzün en büyük sosyal sorunudur sigara, Genç ,yaşlı, kadın ,erkek her yaştan her gruptan içicisi bulunan sigaranın zararları saymakla bitmiyor. İçicisine zarar verdiği kadar çevresini de etkileyen sigaradan kurtulmaya bakın. Sigara içen bayanlarda  rahim ve yumurtalık kısırlığı, erken menopoz ve rahim kanseri  görülüyor. Üreme sistemini etkileyen sigara erkeklerde de kısırlığa yol açmaktadır.

Hamile kalmak isteyen sigarayı ne zaman bırakmalı ? 

Sigara doğurganlığı azaltmaktadır. Sigara içen çiftlerde kısırlık oranı daha yüksektir. Sigara içen ve hamile kalmak isteyen bir bayanda gebelik zorlaşır. Sigara sperm ve yumurtanın birleşmesini güçleştirir. Kadınlarda yumurtlamayı etkiler. Yumurtlamadaki sorunlar gebe kalmayı zorlaştırır. Aynı zamanda  sigara östrojen hormonu düzeyini azaltır. Vajinal kuruluğa neden olur. Buda rahmin gebelik için elverişsiz olmasını sağlar. Sigara erken menepoza da neden olmaktadır. dolayısı ile sigarayı hamile kalmak istiyor iseniz hemen bırakmalısınız. Bırakamıyor iseniz en azından günde bir iik adete düşürün. Tabi ki bebek istiyor iseniz ?

Henüz anne olmamış kadınların kabusu menopoz hakkında bilinmesi gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

HAMİLE KALMAK İSTEYENLERİN BİLMESİ GEREKENLER SİGARADAN UZAK DURUN !

Şimdi hamile kalmak isteyen sevgili anne adaylarına bu süreçte sigara nasıl zararlar veriyor onları yazmak istiyoruz. Sigaradan olabildiğince uzaklaşın bakın sigaralar hamile kalmak isteyen anne adaylarında nelere yol açıyor ?

  1. Düşüğe neden olduğu gibi dış gebeliğe de sebep olur.
  2. Sigara içen erkekte spermlerin hareketliliğini bozar,
  3. Spermde şekil bozukluğu, spermde azalma gibi durumlarda sigara içen erkeklerde daha sık görülür.
  4. Bunların yanı sıra erkeklerde sertleşme sorununa yol açabilir.
  5. Bu saydıklarımız sadece aktif içiciler için değil pasif içiciler içinde geçerlidir.
  6. Sigaranın üreme üzerindeki olumsuzlukları bu kadarla sınırlı değil. Tüp bebek ve aşılma yaptırdığınız takdirde başarı şansınızı da etkiler.
  7. Tüp bebek tedavisine başvuran çiftlere ,tedavi den 2 ay öncesi  sigaranın bırakılması önerilmektedir.
  8. Sigara kromozon bozukluklarına da yol açmaktadır.

Anne yada baba olmak istiyorsanız sigarada kullanıyorsanız en kısa zamanda bu kötü alışkanlığınızı ter kedin. Bilimsel çalışmalar sigara içmenin doğurganlık üzerine ters  etki ettiğini desteklemektedir. Sigaranın bırakılması doğurganlığı doğal olarak sağlanmasına yardımcı olabileceği gibi kısırlık tedavisinde de başarı oranını artırmaktadır . Sigara içtiğiniz halde gebe kaldıysanız şanslısınız. Şayet gebelik süresince sigara içiyorsanız  düşük kilolu ve prematüre doğum gerçekleşecektir. Ani bebek ölümleri de sigara içenlerde daha sık görülmektedir.

SORU: Hamilelikte Sigara İçmenin Zararları Nelerdir

Haberi Okumak için Tıklayın

Sigarayı bırakmak çok zor olsa da bir çok metod ve önerilerle bu zararlı alışkanlıktan kurtulabilirsiniz. Her şeyden önce kafanızda bitirmeye  bu illetin bir faydası olmadığına bilakis size sayısız zararları olduğuna kendinizi ikna edin. Sigarayı bırakmak için mutlaka bir uzman dan yardım alın. Sigarayı bırakmak için nikotin sakızları bantları kullanmayın. Sonuçta yine vücudunuza nikotin almaya devam edersiniz. Bunun size bir faydası olmaz. Devlet tarafından desteklenen 171 sigarayı bırakma hattını  arayabilir,yardım alabilirsiniz.. Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek için sigarayı bırakın!