X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

SORU: Hamilelikte nasıl beslenilmeli

HAMİLELİKTE NASIL BESLENİLMELİ hamilemiyim.org kadınlar kulübünde tüm detayları sizler için yazdık.

HAMİLELİKTE NASIL BESLENİLMELİ hamilemiyim.org kadınlar kulübünde tüm detayları sizler için yazdık.

Gebe olduğunu öğrenen anne adaylarının  artık tüm çabası sağlıklı bir gebelik süreci.Sağlıklı bir gebelik için beslenmenin önemi büyüktür.Gerek anne gerekse bebek orantılı kilo almalıdır.Bu süreçte çevrenizden çok yorum alıcaksınız.Şunu yeme bunu ye diye .Şimdi kulaklarınızı  kirli bilgilere tıkıyorsunuz ve sizler için hazırladığımız beslenme önerilerine dikkat ediyorsunuz..  Gebelik boyunca neler tüketmeniz gerektiği  , Sağlıklı bir gebelik süreci için nasıl beslenmeli ,Gebelikte beslenme,gebelikte beslenme önerileri   Tüm detaylar yazımızın devamında .

 

Gebelikte beslenme önerileri ve tavsiyeler 

Dengeli beslenme yaşamın her döneminde olduğu gibi anneliğe adım attığınız bu yolculukta da çok önemlidir.Bu dönemde öğünler tam ve düzenli bir şekilde alınmalıdır.Sağlıklı bir başlangıç yaptırabilmenizin en iyi yolu kendinize ideal bir hamilelik programı belirlemekten geçiyor. Bu yüzden öncelikle nasıl beslendiğinizi gözden geçirin.Unutmayınki siz nasıl beslenirseniz bebeğinizde  sizden beslenecektir.Hekiminiz bu süreçte size folikaist önerecektir.Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için malum B 12 vitaminine ihtiyaç vardır.

Çin Takvimi Cinsiyet Hesapla

Haberi Okumak için Tıklayın

Bu süreçte sigaradan ve abur cuburdan ,çok yağlı yiyeceklerden uzak duruyorsunuz.Sevgili anne adayları biliyorsunuzki ;Karbonhidratlar vücudun temel enerji kaynağıdır.Bu yüzden beslenmenizde karbonhidratlara yer açın .Tam buğday ekmeği,kuru baklagiller ve sebzeler meyveler bu besinler sizin sofranızın olmazsa olmazı olmalı.Aynı zamanda gebelik sürecinde proteinlerinde önemi büyüktür.Mesela her sabah kahvaltısında  1 yumurta ,1 bardak süt tüketmelisiniz.Ayrıca kırmızı et tavuk  ve balıkta tüketmeniz gerekiyor.

Çin Takvimine göre kaç yaşındayım

Haberi Okumak için Tıklayın

HAMİLELİKTE TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER İÇECEKLER HANGİLERİDİR ?

Aşırı çay ve kahve tüketiminden uzak durun. aşırı kafein yoğunluğu bebeğin kemik gelişimi açısından zararlı olabilir. Cola ,çikolata gazlı içecekler bu süreçte fazla tüketilmemelidir.Tüm bunların yanında sevgili anne adaylarımız biliyorsunuzki bebeğiniz su dolu bir kesede yaşıyor.Bu yüzden günlük sıvı ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılamaya bakın.Meyve kompostoları,meyva suları,ayran su bunları tüketmek hem sizin hemde bebeğinizin açısından faydalı olucaktır. Gebelik süresinde ideal kilo almaya bakın.Aşırı mide bulantınız oluyorsa mutlaka hekime danışın. Gebelikte uygun beslenme için diyestisyenden  yardım alabilirsiniz. Gebelikte beslene ile ilgili sorularınız ve önerileriniz olursa bu başlık altından bizlerle paylaşabilirsiniz.Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileği ile.