X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

SORU: Hamilelikte Sigara İçmenin Zararları Nelerdir

Gebelikte Sigaranın Zararları Kadınlar Kulübü Hamilemiyim sitesinde sizleri bekliyor.

Gebelikte Sigaranın Zararları Kadınlar Kulübü Hamilemiyim sitesinde sizleri bekliyor.

HAMİLELİKTE SİGARA KULLANANLAR LÜTFEN DİKKAT 

Sigara günümüzün en büyük zararlı alışkanlıkların dan biri.Bir çok yaptırımların uygulanması ve zararlarının bilinmesine rağmen  tüketmekten kurtulamadığımız bu illet ölüme kadar götürebiliyor.Bir insanı ölüme götürebilen sigaranın peki anne karnında ki bebek üzerin de  ne gibi etkileri vardır ? Gebelikte sigara kullanımı  anne adayın dan çok bebeği olumsuz etkilemektedir. Gebelikte sigara kullanımının zararlarını yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

HAMİLELİKTE SİGARA İÇMENİN BEBEĞE ZARARLARI NELERDİR?

Gebe olduğunuzu öğrendiniz  artık sağlığınıza her zamankin den daha çok önem ve özen göstermelisiniz.Bebeğinizin sağlıklı gelişip büyümesi için dengeli beslenmeli zararlı alışkanlara veda etmelisiniz.Bu zararlı alışkanlıklardan biri sigara.Gebelikte sigarayı bırakmanız için  bir nedeniniz olduğunu  unutmayın.Bebeğiniz yediğiniz,içtiğiniz her şeyden olumlu olumuz etkilenmektedir.

Gebelik dönemin de bırakılmayıp devam edilen sigara bebeğin  sağlığını olumsuz etkliyor.Erken doğum riskinden ,gelişme geriliğine,düşükkle sonuçlanan gebeliklere solunum hastalaklarına yol açabiliyor.Ayrıca anne adayında hipertansiyon,preaklamsi,erken membran rüptürü  gibi olumsuzlukllar görülebiliyor.

hamilelikte sigara içenler

HAMİLELİKTE SİGARA NASIL BIRAKILIR

Sigara içen anne adayları sigarayı bırakmak  kolay değil ama karnınızda bir can taşıdığınızı unutmayın.Sigara kullanmanız bebeğinizde astım,bronşit gibi solunum hastalıklarının olmasına sebep olur.Tabi bu zamana kadar bebeğinizi sigaradan ötürü kaybetmediyseniz.Bebeğinizi sigara kullanmanıza rağmen kucağınıza alsanız dahi  bebeğinizde fiziksel  ve zihinsel problemler olabilir.Dikkat eksikliği ,öğrenme güçlüğü  sorunlar kaçınılmazdır.

HAMİLEYKEN SİGARA İÇTİM İÇEN VAR SA DAHA DİKKATLİ OLSUN

Gebelikte sigara kullanma ölü ve erken doğum gibi sık karşılaşılan durumları beraberinde getirir.Sevgili anne adayları bırakın sigara içmeyi sigara içilen ortamda bulunmanız bile zararlı.Uzmanlar gebe kalmadan 2 ay öncesi sigara nın bırakılmasını öneriyor.Paket paket tükettiğiniz sigara hem sizin hemde bebeğinizin sağlığı için  zararlı.Gebsiniz ve sigarayı bir türlü bırakamıyorsanız lütfen bir uzman hekimden yardım almayı deneyin.

Yukarıda saydıklarımızın dışında sigaranın gebelikte kullanılmasının daha  bir çok zararı vardır.Sağlıklı bir gebelik süreci için lütfen sigarayı bırakın.Sigarayı bırakmak görünürde zor olabilir lakin hayatından sorumlu olduğunu bir canı hatırlamanız  bırakmanızı mecburi kılıcaktır. Sigaranın yerine farklı   faydalı şeyler koyun.Çerez ,meyve  tüketin,sakız çiğneyin.Sigarayı bırakanların başarı hikayelerini okuyun.Bebeğin genel sağlığı ve doğumun zamanında olması  için sigarayı bırakın.