X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Subaraknoid kanama nedir nasıl tedavi edilir ?

Subaraknoid kanama, beyni ve beyni kaplayan ince dokular arasındaki alanda ki kanamadır. Bu bölgeye subaraknoid boşluk denir.Kanamanın en yaygın nedeni rüptüre anevrizma. Semptomlar arasında ani, şiddetli baş ağrısı, genellikle bilinç kaybı veya zayıflığı bulunur. Baş ağrısı genellikle saniyeler içinde zirve yapar. Bilinç kaybı, genellikle hemen ama bazen birkaç saat boyunca takip edilebilir.

Subaraknoid kanama, beyni ve beyni kaplayan ince dokular arasındaki alanda ki kanamadır. Bu bölgeye subaraknoid boşluk denir.Kanamanın en yaygın nedeni rüptüre anevrizma. Semptomlar arasında ani, şiddetli baş ağrısı, genellikle bilinç kaybı veya zayıflığı bulunur. Baş ağrısı genellikle saniyeler içinde zirve yapar. Bilinç kaybı, genellikle hemen ama bazen birkaç saat boyunca takip edilebilir.

Hasarın neden olduğu subaraknoid kanama, genellikle düşen ve başlarını vuran yaşlılarda görülür. Gençler arasında, subaraknoid kanamaya neden olan en sık yaralanma, motorlu araç kazalarıdır.Subaraknoid kanama çoğunlukla serebral anevrizmalar olarak adlandırılan beyin tabanındaki arter anormalliklerinden kaynaklanır. Bunlar arterlerdeki yuvarlak veya düzensiz şişme bölgeleridir. Şişmenin en şiddetli olduğu yerde, kan damarı duvarı zayıflar ve kopma eğilimi gösterir. Serebral anevrizmanın nedeni bilinmemektedir. Doğumdan veya çocuklukta  gelişebilirler ve çok yavaş büyürler. Bazı insanlar birden fazla anevrizmaya sahiptir. Subaraknoid kanama gençler ve  yetişkinler de dahil olmak üzere herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir ve kadınlarda erkeklerden daha sık görülür.

Nedenler

Subaraknoid boşluk, beyin-omurilik sıvısının dolaştığı alan olup, minder olarak görev yaparak beyninizi yaralamadan sorumludur. Bu alandaki bir kanama komaya, felce ve hatta ölüme neden olabilir.Bu durum hızlı bir şekilde ortaya çıkabilir ve genellikle kafa travmasının bir sonucudur. Hayatta kalmanın anahtarı acilen tıbbi müdahaledir

Arteriovenöz malformasyon

Kanama bozukluğu

Serebral anevrizma kanaması

Kafa yaralanması

Bilinmeyen neden (idiyopatik)

Kan sulandırıcıların kullanımı

Septomlar

Başlıca semptom, kafatasının tabanında daha şiddetli ani, şiddetli bir baş ağrısıdır. Genellikle insanların yaşadığı en kötü baş ağrısı olarak tanımlanır. Bazı insanlar kanamadan önce başlarında bir patlama hissi bile yaşayabilir.

Ayrıca  aşağıdakilerde gelişebilir

boyun ağrısı

Vücudunuzdaki uyuşukluk

omuz ağrısı

nöbetler

karışıklık

sinirlilik

Işık duyarlılığı

Görme azalması

çift ​​görme

mide bulantısı

kusma

Şiddetli bir baş ağrısı ile birlikte bu belirtilerin herhangi biriyle karşılaşırsanız hemen acil tıbbi yardım isteyin.Bazı insanlarda beyin anevrizmasının neden geliştiği tam olarak bilinmiyor. Subareknoid hemorajilerin daha az yaygın nedenleri arasında, anormal olarak gelişen kan damarları ve beyindeki kan damarlarının iltihaplanması bulunur.Bununla birlikte, aşağıdakileri içeren bazı risk faktörleri tespit edilmiştir:

sigara içmek

yüksek tansiyon

Aşırı alkol tüketimi

Olası komplikasyonlar

Subaraknoid hemoraji kısa ve uzun vadeli komplikasyonlara neden olabilir.

Ciddi kısa süreli komplikasyonlar, anevrizmaların bulunduğu yerde daha fazla kanamanın yanı sıra beynin kan dolaşımında azalmaya neden olan beyin hasarını da içerebilir.

Önleme

Bu durumu önlemenin tek yolu beynin içindeki potansiyel sorunları tanımlamaktır. Erken teşhis ve bazı durumlarda bir beyin anevrizmasının tedavisi, subaraknoid alanda bir sonraki kanamayı önleyebilir.Subaraknoid kanamayı önlemek her zaman mümkün değildir, ancak riskinizi azaltmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır.Sigara ve alkolü bırakın.Tansiyonunuzu sürekli gözleyin.Sağlıklı beslenin ve egzersiz yapın..

Subaraknoid kanama nasıl tedavi edilir?

Subaraknoid kanamadan şüphelenilen bir kişide beyin çevresinde kanama bulguları olup olmadığını kontrol etmek için bilgisayarlı tomografi (BT) taramasına ihtiyaç duyulur .İlaçlar genellikle kısa vadeli komplikasyonları önlemeye yardımcı olmak için verilir .Subaraknoid kanamadan sonra iyileşme yavaş ve sinir bozucu bir süreç olabilir

Hayatınızı kurtarmak ve beyin hasarının olasılığını azaltmak için hızlı tedavi önemlidir. Kanama ve basınç beyinde birikebilir, komaya ve ek beyin hasarına neden olabilir. Bu basınç, ilaçlar veya beyin omurilik sıvısının bir kısmının boşaltılması için bir prosedür ile hafifletilmelidir. İkincisi, aynı anevrizmiteden gelen yeni kanamalar sıklıkla tedavi olmadan ortaya çıkabileceğinden, kanamanın nedeni belirlenmeli ve tedavi edilmelidir.