X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Süt allerjisi nedir belirtileri nelerdir ?

Süt alerjisi, ineğin sütünün içindeki proteinlere vücudun anormal tepkisidir. Süt alerjisi bebekler ve küçük çocuklar arasında en yaygındır. Süt ve süt ürünleri birçok gıdada bulunur. Açık süt formları krem, peynir, tereyağı, dondurma ve yoğurttur. Süt ve süt ürünleri, yaygın olarak yenen gıdalardaki gizli kaynaklar olabilir.

Süt alerjisi, ineğin sütünün içindeki proteinlere vücudun anormal tepkisidir. Süt alerjisi bebekler ve küçük çocuklar arasında en yaygındır. Süt ve süt ürünleri birçok gıdada bulunur. Açık süt formları krem, peynir, tereyağı, dondurma ve yoğurttur. Süt ve süt ürünleri, yaygın olarak yenen gıdalardaki gizli kaynaklar olabilir.

 

Süt ürünleri içeren yiyeceklerden kaçınmak için gıda etiketlerini okumak gerekir. Süt , süt allerjisi,süt allerjisi nedir,süt allerjisi neden olur,süt allerjisi nedenleri,süt allerjisi belirtileri,süt allerjisi tedavisi ile ilgili tüm ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

Çocuklarda en yaygın gıda alerjilerinden biri olan süt alerjisi, vücudun bağışıklık sisteminin sütü ve süt içeren ürünleri anormal bir şekilde karşılığıdır. İnek sütü olağan nedendir, ancak koyun, keçi, manda ve diğer memelilerden gelen süt de bir reaksiyona neden olabilir.

Süt Alerjisi

Süt, küçük çocuklarda en sık görülen gıda alerjilerinden biridir. 1 Süt, kemik mineralizasyonu ve büyümesi için gerekli olan birçok besleyiciden iyi bir kaynak sağlar. Zengin büyüme dönemlerinde bu besinler özellikle önemlidir. Bu besinler şunları içerir: protein, kalsiyum, D vitamini, A vitamini, B12 vitamini, riboflavin ve fosfor.

Çocuğunuzun bu besinleri değiştirmesi için yiyecek ikame maddelerini dikkatle seçmeniz gerekir. Etler, kümes hayvanları, yumurta, balık, fındık ve baklagiller den  kolayca gerekli protein sağlayabilir.Süt ve süt gıdaları, büyüme, kemik ve diş sağlığı için gerekli protein, mineraller ve vitaminler gibi pek çok besin sağlayan diyetimizin önemli bir parçasıdır

Herhangi bir ürünü satın almadan ve tüketmeden önce tüm ürün etiketlerini dikkatle okuyun. Ambalajlı gıda ürünlerindeki içerikler uyarı yapılmaksızın değişebilir, bu nedenle, her alışverişte ürün beyanlarında dikkatli olun.

Semptomlar neler?

Gıdalara alerjik reaksiyonlar genellikle yiyecekleri yedikten birkaç saat sonra başlar. Belirtilerin şiddeti bir kişiden diğerine geniş çeşitlilik gösterebilir.Çoğu vakada, inek süt alerjisine ilişkin ipucu, süt içtikten hemen sonra veya süt içeren gıdalar tüketirken (birkaç dakika ila 1-2 saat) belirti  başlar.Süt allerjisinin belirtileri;Hırıltılı solunum,nefes darlığı,ses kısıklığı,öksürme,kusma ,ishal,göz sulanması,baş dönmesi dir.Bir süt alerjisi, farklı zamanlarda farklı semptomlara neden olabilir. Bazı reaksiyonlar hafiftir

İnek süt alerjisi (CMA), bebeklerde ve küçük çocuklarda görülen en yaygın besin alerjisidir - tüm çocukların% 7.5'ine kadar bu durumdan muzdariptir. CMA, bağışıklık sistemi inek sütünün içerdiği proteinlerden bir veya daha fazlasına tepki verdiğinde ortaya çıkar.

Süt allerjisini önleme

Süt alerjiniz varsa, reaksiyonu önlemenin tek yolu sütten kesinlikle kaçınmaktır.Süt ürünlerinden yiyip içtikten sonra sindirim problemi yaşıyorsanız, diyetinizi izlemeyi deneyin ve vücudunuzun tükettiğiniz öğelere nasıl tepki verdiğini not edin. Ayrıca örneğin süt, peynir ve yoğurt gibi süt ürünlerini diyetinizden geçici olarak kesmeyi deneyebilir ve belirtilerinizin gelişip gelişmediğini görebilirsiniz

Bir gıda alerjisini önlemenin emin bir yolu yoktur, ancak reaksiyona neden olan yiyeceklerden kaçınarak reaksiyonları önleyebilirsiniz. Sizi veya çocuğunuzu süte alerjisi olduğunu biliyorsanız, süt ve süt ürünlerinden kaçının.