X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Tarlusal Nedir ne İçin Kullanılır ?

Tarlusal nedir ne için kullanılır ? Ne zaman kullanılır zararları nelerdir yan etkileri nelerdir ? Kadınlar Kulübü Hamilemiyim ?

Tarlusal nedir ne için kullanılır ? Ne zaman kullanılır zararları nelerdir yan etkileri nelerdir ? Kadınlar Kulübü Hamilemiyim ?

Tarlusal ilaç hakkında sayfamıza her  gün sorular almaktayız. Kimisi gebeliğini sonlandırmak için ,kimisi gebeliğin oluşmasını engellemek için bilinçsizce bu ilaca yönleniyor. Bilinçsizle kullanılan her ilaç gibi tarlusalın da yan etkileri var. Peki tarlusal nedir ve nasıl kullanılır,tüm detaylar yazımızda.

TARLUSAL YAN ETKİLERİ NELERDİR NE İÇİN KULLANILIR ?

Tarlusal progestana benzer etkiler gösteren, doğal olarak vücutta üretilen  cinsiyet hormonu ilacıdır. Genellikle adet düzensizliği çeken , adet olamayan yada aşırı kanaması olan hastalarda  kullanılır. ( Bu kullanımların tamamını doktorunuzun tavsiyesi ve yazdığı reçete ile kullanacaksınız kendi başınıza lütfen kullanmayınız ) Ayrıca rahim kanseri böbrek teki kötü huylu tümörlerin tedavisinde ,menepoz döneminde tarlusal kullanılmaktadır. Tarlusal ile ilgili bilgileri verdik şimdi bize yöneltilen sorulara değinelim..

tarlusal ilacı nedir yan etkileri nelerdir

TARLUSAL NE ZAMAN KULLANILIR ?

Tarlusal genel olarak adet gecikmelerinde söktürücü olarak tercih edilir. Uzun zaman adet olamayan bayanlar bize tarlusal kullanmanın zararlı olup olmadığını soruyor.Öncelikle şunu belirtelim ki biz  hiç bir ilaç için kesinlikle yönlendirme yapmıyor,mutlaka hekima yada eczacıya danışılmasını uygun bulunuyoruz.Diğer bir soru ise tarlusalı bitireli 1 kaç gün  oldu hala adet olmadım ne yapmalıyım.İlaç bitimi sonrası 1 hafta içinde adet olmalısınız.Şayet adet olmazsanız eğer mutlaka hekiminize danışın.

TARLUSAL NE İŞE YARAR ZARARLARI ETKİLERİ NELERDİ ?

Tarlusal kullanımı esnasın da lekelenmeler olabilir tedirgin olmayın. Bir diğer sık sorulan soru ise tarlusal gebeliği önlermi? Adet kanamasının başlaması için kullanılan bu ilacın gebeliği engellemek konusunda herhangi bir işlevi bulunmamaktadır.Bu yüzden istenmeyen gebelikler için mutlaka size uygun doğum kontrol yöntemlerinden birini uygulamanızı öneriyoruz. İlaç kullanımı sırasında gögüslerde hassasiyet ve büyüme görülebilir.Uykusuzluk yorgunluk ta diğer etkileri arasındadır. İlacın en tehlikeli yan etkisi toplar damar iltihabıdır.Bu etkiler ciddi olduğu için mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gerekir. Asla kendi kafanıza göre bu ilacı kullanmayın.

 

TARLUSAL İLE İLGİLİ DAHA ÖNCEDEN SİTEMİZDE AÇTIĞIMIZ KONULARI İNCELEMEK İSTER MİSİNİZ ?

Tarlusal kullandıktan kaç gün sonra adet oldunuz ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Adet Söktürücü Tarlusal Kullananlar

Haberi Okumak için Tıklayın

Tarlusal nasıl kullanılır ne ilacıdır ve ne işe yarar hakkında merak edilenler

Haberi Okumak için Tıklayın