X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Vajinal akıntı nasıl önlenir tedavisi nelerdir

VAJİNAL AKINTI NASIL ÖNLENİR TEDAVİSİ BİTKİSEL TEDAVİSİ ve Nasıl Geçeceği ile ilgili bilmeniz gerekenleri HAMİLEMİYİM.ORG sitemizde sizler için bir araya getirdik.

VAJİNAL AKINTI NASIL ÖNLENİR TEDAVİSİ BİTKİSEL TEDAVİSİ ve Nasıl Geçeceği ile ilgili bilmeniz gerekenleri HAMİLEMİYİM.ORG sitemizde sizler için bir araya getirdik.

Vajinanızın dinamik ve hassas ayarlı bir ekosistemi vardır. Belirli bir bakteri, pH ve nem dengesini içerir. Bu denge, bedeninizin içinde ve dışında, değişikliklere duyarlıdır Vajinal akıntı kadın üreme sisteminde önemli bir temizlik işlevi görür . Vajina ve serviks içindeki bezlerin yaptığı sıvı, ölü hücreleri ve bakterileri taşır. Bu vajinayı temiz tutar ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur. Akıntı hafif bir kokuya sahip olabilir, ancak , balık kokusu bir enfeksiyon belirtisidir.

 

 

 

Döngününüz boyunca farklı akıntı türlerini fark etmek normaldir akıntı , hormonlarınızla birlikte görünüm, tutarlılık ve hacimde döngüsel olarak değişir.Çoğu zaman, vajinal akıntı tamamen normaldir. Miktar, adet döngüsünüzdeki zamana bağlı olarak koku ve renk tonu ile değişim gösterir. Ancak sıvınızın kokusunda, renginde veya kıvamındaki önemli veya ani değişiklikler, tedavi gerektiren bir enfeksiyon bulgusu taşıyabilir.

 

Çoğu insan, akıntılarının döngüsünün ilk aşaması boyunca arttığını farkedecektir. Cinsel uyarım sonucu ve emzirme döneminde vajinal akıntınız artar. Bunun dışın da yumurtlama döneminde bu akıntı daha kıvamlı hale gelir. Esnek ve yumurta akımı kıvamındaki görünüm yumurtladığınızın işaretidir. Bu dönem sizin en verimli döneminizdir.

 

Vajinal akıntı kokulu, sarı yeşil renkte ise muhtemelen enfeksiyonunuz var demektir. Bu problem mutlaka tedavi edilmelidir. İdrarınızda yanma, vajinal bölgede kaşıntı , akıntınızın köpüklü olması mantarı akla getiriyor. Bu durumda çift olarak birlikte tedavi edilmelisiniz. Sarı akıntı anormal akıntıdır, çünkü bu bir bakteriyel enfeksiyon veya cinsel yolla bulaşan enfeksiyonun bir belirtisidir.Kahverengi akıntıya düzensiz dönem döngüleri neden olabilir. Yeşil akıntı olması normal değildir. Bu, bakteriyel enfeksiyonun veya cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyonun belirtisidir. Maya enfeksiyonu akıntısı belirtileri kaşıntı, kızarıklık, tahriş ve yanma ile birlikte, kalın, beyaz, peynir gibi akıntı içerir. Vajinal akıntıda normal ve anormal değişikliklerin farkında olun. Makalede yer alan septomlara sahipseniz en kısa zaman da bir kadın doğum uzmanına görünün.