X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Vajinal akıntı neden olur ?

Günümüz ürünlerinin aşırı tüketimi, yağlı gıdalar ve şeker, düzensiz beslenme, aşırı yeme veya gece geç saatlerde yemek yeme gibi kötü beslenme alışkanlıkları vücudun sindirim sistemini zorlaştırmaktadır. Sindirim sistemi tarafından emilmeyen veya atılmayan atık maddeler ve sıvılar, aşırı vajinal akıntı olarak tezahür eden genital sistem yoluyla boşaltılabilir.

Günümüz ürünlerinin aşırı tüketimi, yağlı gıdalar ve şeker, düzensiz beslenme, aşırı yeme veya gece geç saatlerde yemek yeme gibi kötü beslenme alışkanlıkları vücudun sindirim sistemini zorlaştırmaktadır. Sindirim sistemi tarafından emilmeyen veya atılmayan atık maddeler ve sıvılar, aşırı vajinal akıntı olarak tezahür eden genital sistem yoluyla boşaltılabilir.

 

 

Modern bilim beynimizin üreme işlevlerimizi kontrol ettiğini kanıtlamıştır. Duygusal yaşamımız, adet döngülerimiz, doğurganlığımız ve vajinal akıntımız üzerinde derin bir etkiye sahip olabilir. Endişe, öfke, tahriş, hüsran ve kırgınlık, aşırı vajinal akıntı, PMS, düzensiz periyotlar ve benzeri gibi ortaya çıkabilen üreme sisteminin uygun işlevlerini bozabilir.

Yeterli dinlenme olmaksızın uzun süre boyunca aşırı çalışmak vücudun sindirim sistemini zayıflatmakla kalmaz, aynı zamanda üreme sistemini de zayıflatır. Bu, erken yaşlanmaya neden olabilir, vajinal akıntı veya idrar gibi vücudun sıvı tutma yeteneğini bozar. Aşırı vajinal akıntı veya inkontinans ortaya çıkabilir.

Vajina ve genital sistem nispeten kuru bir ortamı tercih eder.Soğuk ve nemli bir ortama maruz kalmak, özellikle doğumdan sonra ve her bir dönemden sonra aşırı vajinal akıntıya neden olabilir. Bundan haberdar olun ve özellikle terleme, duş, yüzme vb. Sonrasında, kendinizi çoğu zaman sıcak ve kuru tuttuğunuzdan emin olun.

Hamilelik sırasında hormonal değişiklikler de vajinal akıntıyı artırır. Bunun gizli bir faydası vardır. hamilelik sırasında sık görülen üriner sistem enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olur. Salgının, iyi bakterilerin gelişmesi için bölgede sağlıklı bir ortam sağlaması beklenir. Aslında, salgıların miktarı doğumdan önce artabilir.Vajinal salgılarınızın renginin açık sütlü bir sıvıdan sarıya dönüştüğünü fark ederseniz bunun efeksiyon kaynaklı olduğunu bilmeniz gerekir. Bu işaret, cinsel yolla bulaşan bir hastalığın erken belirtisi de olabilir

Vajinal akıntı çoğu sağlıklı kadında normal olarak kabul edilmesine rağmen, zaman zaman kılık değiştiren bir durumaişaret edebilir. Kadınlarda vajinal akıntı fizyolojik bir öneme ve özel bir işleve sahiptir. Vücuttaki bazı fizyolojik değişikliklerin aşırı sekresyonlara yol açtığı zamanlar vardır. Yumurtlama döneminde vajinal akıntıda artış olur. Bu akıntı şeffaftır ve normaldir. Günlük olarak çok az miktarda vajinal akıntınızın olmasıda normaldir. Fakat bu akıntı temiz ve kokusuz olmalıdır. Sarı ve yeşil akıntı enfeksiyon bulgusu taşımaktadır. Akıntıda kötü koku olması bulguyu güçlendirir . Süt çürüğü gibi bir akıntı kaşıntı ve yanma oluyorsa buda mantar enfeksiyonun dan kaynaklanabilir. Böyle bir durum da bir kadın doğum uzmanına görünüp muayene olmanızda fayda vardır.