X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Vajinal Kaşıntı Vajinada Yanma Kadınlar Kulubü Hamiyimde

Vajinal Kaşıntı Yanma Nasıl Geçer Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde tüm sorularınıza ayrıntılı şekilde cevaplar 

Vajinal Kaşıntı Yanma Nasıl Geçer Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde tüm sorularınıza ayrıntılı şekilde cevaplar 

Vajina kaşıntısı neden oluyor sebepleri nelerdir ?

Bir çok bayanın kabusudur vajinal kaşıntılar.Bir bayan için can sıkıcı ve rahatsız edici bir durumdur.Olur olmaz yerlerde dayanılmaz kaşıntının tutması bayanları zor duruma sokabiliyor.Peki vajinal kaşıntı neden olur,vajinal kaşıntının tedavisi varmı,vajinal kaşıntıyı nasıl önleyebiliriz .Vajinal kaşıntı ile ilgili tüm detaylar makalemizde...

Vajinal kaşıntı için İlaç kullanmak gerekiyor mu ? Kadınlar Kulübü Hamiyemiyim'de

Kadınlarda sık görülen rahatsızlıkların başında gelen vajinal kaşıntının bir çok nedeni olabilir. Bunlardan en yaygın olanı mantar enfeksiyonları ya da adet döneminde pedlerin oluşturduğu tahrtiştir.Bunların dışında  mantar, alerjik sebepler ya da bakteriler olabilir.Kaşıntının en yaygın sebebi mantardır. İlaç tedavisi ile bu kaşıntı 2 hafta içerisinde geçer. Sağdan soldan arkadaşlarınızdan duyduğunuz ilaçları almamanızı, doktor tavsiyesi ile gerikoyrsa tahlil yaptırarak kaşıntıya neden olan mantara ya da sıkıntıya uygun ilaç almanızı öneriyorum.Hijyen kurallarının yanlış uygulanması, doğum kontrol hapı, emzirme ve menopoz dönemlerinde bile vajinal kaşıntı görülebilir. Bunu da lütfen unutmayalım.

vajinal kaşıntı kadınlar kulubü hamilemiyim

Vajinada kaşıntı yaşayan kadınlar kulubu hamilemiyim üyeleri bunlara da dikkat !

Bunun dışında alerjik sorunlar ya da deri rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Kaşıntı ile beraber yanma, beyaz ve süt kesiği gibi koyu akıntılar da olur.Bazen bu akıntılar çok pis kokulu olabilir. Vajinal kaşıntıya kokulu akıntı eşlik ederse kuvvetli bir enfeksiyon bulgusu taşıyor diyebiliriz. Şayet evliyseniz  cinsel ilişki ile geçen hastalıklardan korunmak için kondom kullanın. Ve size mantar teşhisi konduysa mutlaka eşinizin de tedavi olmasını sağlayın.İlişki esnasında mantar onada geçmiş olabilir..

Vajinal kaşıntı için hangi doktora hangi bölüme gidilir bitkisel tedavi yöntemi var mı ?

Bu kaşıntılar için jinekoloji bölümüne gideceksiniz kızlar. Ben sizlere uygulamadığım bir bitkisel yöntemi veremem ama şunu uygulamıştım sonuç aldım sizler de deneyebilirsiniz. Pazarda satılan halis Elma sirkesini özellikle tuvaletten hemen sonra günde en az iki kere uyguladım ve bende başarı ile sonuçlandı deneyebilirsiniz. En azından doğal bir yöntem. ( bendeki durum mantardı daha önceden doktora gitmiştim bilginiz olsun )

Vajinal Mantar Kaşıntı İçin Kekis Suyu Kullanabilirsiniz.

Yapılan bir araştırmada buradaki linkte anlatıldığı üzere vajinal mantar ve kaşıntılara dağ kekiğinin suyunun çok ama çok iyi geldiği kanıtlanmış. 10 gün kullanılması hususunda bilgiler var ingilizce bilenler çevirebilirler. Burada yazıldığına göre kesinlikle yavaşlama olacağı ve zeytinyağına 3-5 damla kekik yağı damlatacaksınız ve karışımı masaj yaparak uygulayacaksınız. Deneyen olur ise lütfen konuma yazsın.

Vajina nemli, ılık ve karanlık yapısından dolayı bakterilerin üremesi için oldukça mükemmel bir ortam.    Her gün çamaşırları değiştirmek, pamuklu ürünler kullanmak,vajinayı sabun ve şampuan gibi temizlik ürünleri ile temizlememek,kokulu günlük pedlerden uzak durmak,İç çamaşırlarını giymeden ütülemek bu önerileri dikkate alırsanız vajinal kaşıntılardan kurtulursunuz. Sorunun kaynağına göre bir tedavi planlanır ve kaşıntı sorunu giderilir.