X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Yumurtalık kanseri belirtileri ve tedavisi

Kadın üreme sisteminin paraçasıdır yumurtalıklar. Rahmin Sağ ve sol tarafında bulunmaktadır. Jinekolojik kanserler arasın da 2. sırada sıklıkla görülmektedir.Yumurtalık kanseri neden olur,yumurtalık kanseri nedenleri,yumurtalık kanseri tedavisi hakkında ki tüm ayrıntıları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Kadın üreme sisteminin paraçasıdır yumurtalıklar. Rahmin Sağ ve sol tarafında bulunmaktadır. Jinekolojik kanserler arasın da 2. sırada sıklıkla görülmektedir.Yumurtalık kanseri neden olur,yumurtalık kanseri nedenleri,yumurtalık kanseri tedavisi hakkında ki tüm ayrıntıları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Yumurtalıklar kadın üreme sisteminin bir parçasıdırlar. Aynı zaman da  kadın hormonları olan östrojen ve progesteronun üretiminin yeridirler.Yumurtalık kanseri ölümcüldür. Her kadının yumurtalık kanserine yakalanma riski vardır. Bu yüzden jinekolojik muayeneler aksatılmamalı, erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirtelim.

Yumurtalık tümörlerini üç grupta değerlendirirsek ; Sex kord stromal tümörler , Epitelyal tümörler ve Germ hücreli tümörler . . Epitelyal tümörler  genellikle menepoz dönemindeki kadınlarda daha çok görülür.Yumurtalık kanseri riski taşıyanaları sıralarsak, geç menepoz, hiç doğum yapmamış olmak, kısırlık,ailesel over kanserleri,erken menarş diyebiliriz.

Yumurtalık kanserleri belirti verebileceği gibi belirtide vermeyebilir.  Genellikle karında şişlik olması,kilo kaybı, karın bölgesinde ağrı, karın bölgesinde hassasiyet,  kabızlık gibi. Yumurtalık kanserinin teşhisi genellikle muayene ile yapılır. Bunların yanın da Ultrason, tomografi, MR, kan testleri ile teşhis netleşir. Kesin tanı için dokudan örnek alınmalıdır.

Yumurtalık kanserinde tedavi genellikle  cerrahi girişimdir. Ameliyattaki amaç kitlelerin çıkarılması  ve diğer dokuların ameliyat esnasında gözlenmesidir.  Bu şekilede over kanserinin yaygınlığı ve evresi tespit edilebilir. Bunun yanısıra hastaya ek tedavilerin gerekip gerekmediği de değerlendirilir.

Yumurtalık kanseri ameliyatı sonrası hasta düzenli aralıklarla hekim kontrolünde olmalıdır.  Genellikle bu kontroller 3 ayda bir olmaktadır. Yumurtalık kanseri ameliyatı sonrası bir çok hasta cinsel birlikteliğin mümkün olup olmadığını sorar.Doktor önerisi ile ameliyattan 2 ay sonra birliktelik olabilmektedir.

İlerleyen yaşla beraber yumurtalık kanseri riski de artmaktadır. Bu yüzden  ileri yaş grubunda olan her kadının düzenli aralıklarla hekim kontrolünde olması gerekmektedir. Yumurtalık knaserinin  herhangi bir tarama yada önleme  yöntemi yoktur.Yukarda belirttiğimiz gibi hekim muayenesi ile erken teşhis edilebilir. Yumurtalık kanseri ile ilgili makalemizi incelediniz.Yumurtalık kanseri ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir, en kısa sürede sorularınıza yanıt alabilirsiniz.Sağlıklı günler diliyoruz..