X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Yumurtalık kanseri olanlar belirtileri ve tedavisi

Yumurtalık Kanseri olanlar Olanların yorumları neden olur gibi soruların cevaplarını bulabileceğini düşündüğümüz konumuz

Yumurtalık Kanseri olanlar Olanların yorumları neden olur gibi soruların cevaplarını bulabileceğini düşündüğümüz konumuz

Yumurtalıklar kadın üreme sisteminin bir parçasıdır. Sağ ve sol kasıkta  iki tane yumurtalık bulunur. Bu yumurtalıklar  her ay birer yumurta üretmektedir. Bu yumurtlama olayı menepoza kadar devam eder. Yazımızın devamın da yumurtalık hastalıkların dan olan yumurtalık  kanseri hakkın da bilgileri sizlerle paylaşıcaz.

Yumurtalık kanseri ,  jinkolojik kanserler den endometrium kanserinden sonra 2. sırada görülür. Nedenleri kısırlık, hiç doğum yapmamış olmak ,  genetik ailesel yumurtalık kanserleri ,  geç menepoz dur.. Yumurtalık kanseri  hiç bir belirti göstermiyeceği gibi  , ani kilo kaybı, karında sürekli şişlik ,  karın bölgesin de gerginlik , karın da ağrı, kabızlık  gibi belirtiler de göstermektedir. Yumurtalık kanserinin teşhisi için  jinekolojik muayene , usg incelemesi , mr , kan tetkitleri yapılır.

Yumurtalık kanserin de Ailede kanser öyküsü önemlidir. Yumurtalık kanseri genellikle  menepoza girmiş kadınlar da görülür. Diğer riks faktörlerini sıralarsak  aşırı kilolu ve uzun olmak   ,hormon replasman tedavisi olmak, kısırlık ve endometriyozis tir. Yumurtalık kanserini  teşhis edicek güvenilir  bir tarama testi yoktur. Yalnız kadınların düzenli aralıklarla yine de smear testi yaptırmaları önerilmektedir. Bu testle rahim içi  hücresel değişiklikler yakın dan izlenmektedir.

İleri yumurtalık kanseri belirtilerini de yeri gelmişken sıralayım. Nefes almada zorluk, iştahsızlık,  kabızlık , aşırı yorgunluk , kendini hasta hissetme ,  karın bölgesin de hassasiyet gibi yakınmalarınız olursa mutlaka hekime görünün.

Yumurtalık kanseri olanlar hakkın da hekiminize mutlaka  bir takım sorular sormayı ihmal etmeyin. Yumurtalık kanseri olduğumu nasıl anlarım , Annem yumurtalık kanseriydi benim olası riskim nedir, dikkat etmem gerekenler nelerdir gibi..

Yumurtalık kanserin de tedavi  genelde ameliyattır.Ameliyattaki amaç kitlelerin alınmasıdır. Ameliyattan alınan dokular izlenmelidir ve kanserin hangi aşama da olduğu belirlenmelidir. Alınan dokular kanserin evresini ve cinsini belirler. Sonuca göre kemoterapi  gibi tedavilere gerek olup olmadığı da netleşir.Yumurtalık kanserini önlemek için bir tara testi yoktur.  Yada bunu engelliyecek ilaç aşı yoktur. Yukarda saydığımız belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden hekime görünmek en doğru adım olucaktır.Bu hastalığa yakalandığınızı öğrendiğiniz zaman kesinlikle moralinizi bozmayın ve unutmayın ki sizin gibi binlerce kadın aynı hastalıkla savaşmaktadır.

YUMURTALIK KANSERİ OLANLAR VE BUNU YENEN KADINLAR 

Varlığı ve yaptığı her şey ile değerli olan annelerimiz anne adayları sevgili kadınlarımız, ama ailenizden gelen öykünme, ama başka bir sebep ile yumurtalık kanseri oldu iseniz belki de bizimle paylaşacağınız hikayeniz / hikayeleri olan kişilerdensinizdir. Lütfen bizim ile başınızdan geçenleri anlatın. Özellikle yumurtalık kanseri ameliyatı olanların yorumları var ise alabilir isek çok seviniriz. Ne kadar sürede ilerler neler yaptınız neden olduğunu söyledi doktorunuz bizler ile paylaşın.