X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Yumurtlama Tembelliği hakkında bilmeniz gerekenler

Yumurtlama tembelliği olan kadınlar Hamile Kadınlar Kulübü'nde bilmeniz gerekenleri yazıyoruz. Yumurta tembelliği olup hamile kalanlar hamile kalmak isteyenlerin bilmesi gereken detaylar. Yumurta tembelliği nedir  yumurtlamanın olmaması nedir?

Yumurta Tembelliği olan Kadınlar Hamile Kadınlar Kulübü'ne bilmeniz gerekenler

Selamlar değerli anne adayları, yumurta ya da başka bir deşiyle yumurtlama tembelliği aslında iki regl dönemi arasında olgunlaşan yumurtalarınızın çatlamamasından oluşan bir durumdu. Genelde bu durumu olan kadınlarımızın bir de düzensiz bir adet döngüleri olur. Neden böyle oluyor bende diye düşünür iseniz, aileden kalıtımsal olarak geçebildiği gibi dış etkenler beslenme gibi durumlardan da ortaya çıkıyor. 

Yumurta tembelliği nedir  yumurtlamanın olmaması nedir?

Yumurta tembelliği olarak bilinen polikistik yumurtalık hastalığı (polikistik over sendromu PCOS), yumurtalık fonksiyon bozukluğudur.

Yumurtlama tembelliğinin belirtileri ? Yumurtlama bozukluğu onlanlar hamile kalabilir mi ?

Yumurtalık fonksiyon bozukluklarını anlayabilmek için öncelikle yumurtalığın normal işleyişi konusunda bilgi vermek yerinde olacaktır. Kadın üreme sistemi içerisinde hipotalamus (beyinde hormon salınan bir adacık), yumurtalık ve rahim üç ayaklı bir denge oluşturarak çalışır. Hipotalamustan gelen hormonal uyarı ile yumurtalıklar çalışmaya başlar ve o ay için döllenmesi planlanan yumurta büyür ve olgunlaşır. Uygun koşullar sağlandığında döllenme olur ve gebelik gerçekleşir. Yumurtlama tembelliği olan kadınların hormonları yeterince çalışmadığından dolayı yumurta hücreleri de yeterince yani olması gerektiği kadar büyümez bu sebepten dolayı da hamilelik oluşamaz.

Yumurtlama olmadan hamile kalınırmı?

Haberi Okumak için Tıklayın

Yumurta tembelliği gebeliği etkiler mi?

Elbette. Uygun koşullara rağmen gebelik oluşmadıysa o ay muhtemel gebelik için kendisini hazırlayan ve yuva oluşturan rahim iç dokusu, hormonların geri çekilmesiyle kanar ve kadın adet görür. Bu üç ayaklı sistemin bir ayağında bozukluk olduğunda hem gebelik oluşması hem de adet düzeni bozulmaktadır. Polikistik yumutalık hastalığı da hem hipotalamusu hem de yumurtalıkları ilgilendiren bir hastalıktır.

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

Hastalığın oluşumunu anlatır mısınız?

Polikistik yumurtalık hastalığının oluşum mekanizmasında bildiğimiz ve bilmediğimiz birçok etken var. Genetik yatkınlık, çevresel koşullar gibi faktörlerin yanında bugün en çok konuşulan mekanizma vücutta insülin hormonuna karşı direnç gelişmesidir. Vücutta bulunan ancak kullanılamayan insülinin miktarı gittikçe artar ve bu hipotalamus üzerine etkiyerek hormonal dengeleri değiştirir. Bu değişimin sonucu olarak yumurtalıklarda bir çok ufak yumurtacık oluşur ancak bu yumurtalardan hiçbiri olgun büyüklüğe erişemez. Bu nedenle polikistik yumurtalık hastalarında döllenme gerçekleşemediğinden gebelik geç ve güç oluşur. Yine bu nedenle adetlerde düzensizlik olur. Polikistik yumurta hastalığı en çok kimlerde görülüyor?

Hastalık, doğurganlık dönemindeki kadınlarda görülmektedir. Toplumda görülme sıklığı yüzde 5-10 iken, infertilite (kısırlık) nedeniyle başvuran hastaların yüzde 25-35'i polikistik yumurtalık hastalığı tanısı almaktadır.

Adetliyken yumurtlama olurmu ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Yumurtlama Tembelliğinin Belirtileri nelerdir?

Polikistik yumurtalık hastalığında, hastanın hekime başvurma nedeni farklılık gösterebiliyor. Bir grup hasta, özellikle evlenmemiş olanlar adet düzensizliği, kıllanmada artış (özellikle erkek tipi kıllanma artışı- çenede, meme uçlarında, karın ve kasık bölgelerinde), sivilcelenme şikayetleriyle başvururlar. Evli olan grup ise korunmasız ilişkiye girmelerine rağmen gebe kalamamaktan yakınır.

PCOS'nin tedavisi mümkün mü?

PCOS'nin tedavisi bitkisel özlü tedavi kullanılarak yapılmaktadır...

Adetliyken yumurtlama testi yapılır mı tüm cevaplar

Haberi Okumak için Tıklayın