X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Yumurtlamayı Arttıran Yiyecekler Kürler Bitkiler Kullanmanız gereken ev yapımı tarifler ve daha fazlası Hamilemiyim Kadınlar Kulübü'nde sizlerle...

Yumurtlamayı Arttıran Yiyecekler Kürler Bitkiler Kullanmanız gereken ev yapımı tarifler ve daha fazlası Hamilemiyim Kadınlar Kulübü'nde sizlerle...

Gebelik elde etmek için  bir yumurta bir sperme ihtiyaç vardır. Bayanların yumurtlama döneminde birliktelik yaşaması gebelik şansını yükseltir.Mensi düzenli olan bayanlarda yumurtlama adet kanaması başlamadan yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir.Yumurtlama dönemini hesaplamanın en klasik ve basit yöntemi budur.28 Günde bir mens oluyorsanız yumurtlama gününüz  14. gündür.1 hafta boyunda 2-3 günde bir  ilişkide  bulunmak hamile kalma şansını arttıracaktır.Peki yumurtlama da sorun yaşayanlar ne yapmalıdır ? Yumurtlama dönemi ile ilgili detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Mensi düzensiz olan bayanlarda yumurtlama günlerini belirlemek güçtür.Lakin her zaman adet kanaması başlamadan ortalama 14 gün önce yumurtlama meydana gelir.Burdan yola çıkarak hesaplama yapabilirsiniz.Ayrıca eczanelerde ovülasyon testleri mevcut bunlrdan tedarik ederek yumurtlama günlerinizi belirleyebilirsiniz.Günümüzde internet ortamında ovülasyon günleri hesaplayıcılarıda mevcut.Bu hesaplayıcılarda muhtemel yumurtla günlerinizi belirler.Yumurtladığını birde sizdeki değişimleri takip ederekte anlayabilirsiniz.

Yumurtlama belirtileri ;Vajinal akıntıda artış yumurta akı kıvamında  ve esnek olur.Vücut ısısında artış ,kasıkta tek taraflı yada çift taraflı ağrı ve batmalar. Kasıktaki ağrının nedeni yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının rahim etrafına sızmasıdır.Ağrı genelde 1-2  gün  sürebilir.Bu ağrı yumurtlamanın başlangıcından çatlama süresine kadar devam da debilir. Gögüslerde şişme ve hassasiyet ,karında şişlik  ve sancı,cinsel istekte artış.Evet sevgili hanımlar tüm bu belirtiler yumurtladığınızın işareti.

Çikolata Kisti İçin Soğan Kürü Kullananlar

Haberi Okumak için Tıklayın

Peki yumurtlamada sorun yaşıyorsanız yumurtlamayı arttırmak için ne yapmalısınız ?

Öncelikle gebelik planı öncesi bir kadın doğum uzmanına görünüp muayene olun ve gebeliğe engel bir durum var ise tedavi olun.Şayet sorun sadece yumurtlama ise hekim ilaçlarına destek için şu önerileri dikkate alın.Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin.Sabah kahvaltılarında zeytin,peynir ve yumurta mutlaka tüketin.Siyah çay yerine ovülasyon gününe kadar adaçayı tüketin günde 2 fincanı geçmesin.Ayrıca şu karışımı mutlaka yapıp tüketin.

1 kavanoz bal

2 tatlı kaşığı karaçörek otu

2 tatlı kaşığı tarçın tozu

2 tatlı kaşığı karanfil tozu

2 tatlı kaşığı polen

2 tatlı kaşığı arısütü

Bu karışımı diyabetiniz yok ise sabah aç karnına ve gece uyumadan  birer kaşık tüketin.Bu verdiğimiz karışım mucizevi bir şekilde erken menepozu önlüyor ayrıca yumurtlamanızı sağlıyor. Düzensiz mensi olanlar için de önerimizdir.Bunların yanısıra mutlaka ister kuru ister yaş incir tüketin.Verdiğimiz tarifler denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.Yumurtlama ile ilgili sorularınız olursa bu başlık altından bize yönlendirebilir,en kısa zamanda sorularınıza yanıt alabilirsiniz.Sağlıklı günler diliyoruz.

Yumurtlamayı arttıran yiyecekler bitkileri biliyor musunuz ?

Haberi Okumak için Tıklayın