X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

3 aylık evliyim çocuğum olsun istiyorum ne yapmalıyım?

3 aylık evliyim artık çocuğum olsun istiyorum ne yapmalıyım ? Çocuğumun olması için bilmem gerekenler neler nelere dikkat etmeliyim diyenlere yararlı bilgiler burada

ÇOCUĞUM OLSUN İSTİYORUM SORUSU 

Sayfamıza son günlerde sıkça gelen sorulardan biride henüz  daha 2 -3 - 4 - 5 aylık yeni evli çiflerden. Hamile kalamıyorum ne yapmalıyım, yeni evliyim hamile kalamıyorum, yeni evliyiz eşim hamile kalamıyor ne yapmalıyız. Öncelikle belirtelim 1 yıla aşkın bir sürede tüm denemelerinize rağmen çocuk sahibi olmazsanız eğer doktora başvurun. Evliliğin ilk aylarında çocuk olmuyor diye paniklemeyin.

Hemen hamile kalabilmeniz için bilmeniz gerekenler şunlardır:

  • Yumurtlama Ovülasyon Tarihinizi bilmelisiniz : Hamileliğinize giden yolun olmazsa olmazı yapı taşlarından birisi sizlerin hamileliğe elverişli olduğunuz günü ve günleri bilmenizden geçiyor. Bir kadının hamile kalabilmesi buna bağlı arkadaşlarım. Hamile kalabileceğiniz bir ayda hepi topu bir kaç gün ve siz bu günleri bilerek bebeğinizin olması için çok ama çok önemli bir kriteri yerine getirmiş olacaksınız. 

    Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama

    Haberi Okumak için Tıklayın

  • Adetlerim düzensiz yumurtlama günümü bilmiyorum : Adeti düzensiz olan kadınlarımızın yumurtlama günlerinin tespitinde çok büyük problem yaşadıkları ortada. Bunlar için eczanelerde satılan ovülasyon testleri ver onlardan alarak kendilerini en az iki üç ay takip etmeleri gerekmekte. Hiç bir şekilde tutmayan adet döngüleriniz için tek çare doktora gitmeniz ve yumurta düzenleyici ilaçları kullanmanız olacağını lütfen unutmayınız. Kendi başınıza iş yapmayın.

    Yumurta sayısı nasıl artırılır ?

    Haberi Okumak için Tıklayın

  • Yumurtlama zamanında ilişki şart: Yumurtlama tarihlerinizi artık not etmiş ve bilmiş olduğunuzu düşünerek bu tarihlerde asla ama asla zamanı boşa harcamamanız gerektiğini yumurtlamalarınızın bir gün öncesinde ve bir gün sonrasında ilişki yaşamanız gerektiğini önemle hatırlatıyorum. 

  • Hamilelik İçin Kilolarınızı Kontrol Edin : Hamile kalamayan kadınların üzerinde yapılan bir araştırmada özellikle kilolu olma durumunun birinci sebep olarak ortaya çıktığı gözlemlenmiştir. Kilolu olan bir kadın iseniz hamile kalma ihtimaliniz düşecektir. Bu bakımdan kilolarınızı kontrol altında tutmalısınız. 

  • Spor Yapmalısınız: Spor yaparak hem fazla kilolardan kurtulabilir hem de bebeğinize bir an önce kavuşmanın yolunu hızlandırmış olursunuz. 

  • Dengeli Beslenmelisiniz: Dengeli beslenerek özellikle doğal ürünler tüketerek bebeklerinize daha hızlı kavuşabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerin yumurtlamaya ve sperm kalitesine son derece etkili olduğunu biliyor musunuz ?

    Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

    Haberi Okumak için Tıklayın

    Yumurtlamayı arttıran yiyecekler bitkileri biliyor musunuz ?

    Haberi Okumak için Tıklayın

  • Sigarayı Alkolü Stresi Bırakın : Hamile kalabilmek için en azından bebeğiniz olana kadar ( ki bizim tavsiyemiz bunlardan tamamen kurtulmanız yönündedir) bu üç zararlı şeyden olabildiğince uzaklaşmanız yönünde olacaktır. 

OVÜLASYON GÜNÜ TESPİTİ İÇİN TARİH KAYDI ALIN

Sevgili hanımlar hamile kalamak için ovülasyon günlerinizi takip ederek gebe kalabilirsiniz. Vücut ısınızı takip ederek gebe kalabilirsiniz. Ovülasyon günümü bilmiyorum diyorsanız eczanelerde ovülasyon testleri alarak ,yada gebelik sitemizdeki yumurtlama günü hesaplayıcını kullanabilirsiniz. Erken dönemde doktora görünüm boş yere vücudunuza hormon yüklemeyin. Düzenli beslenin,stresten uzak durun adet tarihlerinizi kayıtlayın  ve ovülasyon günlerinizi kaçırmayın.

Hamile Kalma Pozisyonları ( Resimli Anlatımlı )

Haberi Okumak için Tıklayın

Evliliğin ilk aylarında hamileliğin olmaması normal bir durumdur boş yere kendinizi üzmeyin. Hamile kalmak için yapılması gerekenler hakkında sayfamızda bir çok konu mevcut vereceğim linki tıklayarak gebe kalma hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz

Neden bir türlü hamile kalamıyorum ?

Haberi Okumak için Tıklayın

HAMİLE KALAMAMANIZIN BAŞKACA BİR ÇOK NEDENİ OLABİLİR

Yukarıdan sizler için yazdığımız bilgilerin haricinde hamile kalmanızı engelleyen bir çok etken olabilir değerli anne adayları. Bunun iyice araştırılması ve incelenmesi gerekiyor. Bu durum tek başınıza aşabileceğiniz bir şey değil malesef. Bunun için doktorlar ile görüşerek gerekli tetkikleri hem kendiniz hem de eşinizin yaptırması gerekiyor. Yumurtlama yapıyor alabilirsiniz belki de tüplerinizde kapalılık vardır bunu bilemezsiniz. 

Tek tüple hamile kalınırmı ?

Haberi Okumak için Tıklayın