X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

7 Gün Süren Adetim 3.Günde Bitti

6 7 8 Gün süren adetim 3 4 gün sürdü ve bitti bu ne demek oluyor acaba Kadınlar Kulubü Hamilemiyim'de

6 7 8 Gün süren adetim 3 4 gün sürdü ve bitti bu ne demek oluyor acaba Kadınlar Kulubü Hamilemiyim'de

Sayfamıza  bir çok bayan tarafından mens döngüsü hakkında sorular gelmekte bunlardan biride  7 gün mens düzeninin 3 gün sürmesi normalmi değilmi diye .Bizde bu konuya açıklık getirmek için  araştırma yaptık ve normal mens düzeni nasıl olmalıdır hakkında bir yazı hazırladık.Yazımızı dikkatlice okuyarak  bu konu hakkında bilgi edinebilrsiniz.

Bayanlar da adet düzensizliği yoksa eğer her ay belirli zamanlarda adet  kanaması görülür. Adetlerin başladığı tarihler arasında en az 21 gün en fazla 35 gün olması gerekir.Bazı bayanların adet kanaması az olurken bazı bayanların adet kanamaları çok olur. Kimi bayanın adet görme zamanı kısa sürerken bazı bayanların adet görme zamanları uzundur. Adet  kanamasının 2-7 gün arasında sürmesi normal kabul edilir. sadece 1 gün kanama olup bitmesi az miktardadır ve altta yatan sebepler bulunmalıdır.

7 8 gün süren adetim 3 4 gün sürdü

40 yaşından önce adetin azalması veya kesilmesi kesinlikle normal olmayan bir durumdur. 7 8 günden fazla süren kanamalar da uzun kabul eedilir ve nedenin araştırılması gerekir. Günde 3-5 pedden fazla değiştirilmesi fazla kabul edilir.Kadınlarda adet döngüsünden önce de görülen kanamalar dikkate alınmalıdır. Gerekirse pap smear testi yapılmalı, kültür alınmalı, kan sayımı ve hormonal testler uygulanmalıdır..Adet dışı kanmalarda altta yatan sebep kadının genel sağlık durumu ile yakından alakalı olabilir. Stres,üreme sistemiyle ilgili hastalıklar,hormonal rahatsızlıklar,yumurtlama bozuklukları vs..

 

Adet kanaması nın az olmasında ki nedenlerin en başında hormonal sebepler gelir. Adetin  8 günden uzun sürmesi  menoraji  olarak tarif edilir ve normal değildir.. Rahimde myom ,polip, tümör veya yumurtalık kistleri gibi problemler bu tür adet düzensizliklerinin sebebidir.Öncelikle düzensiz adet kanaması yakınması mutlaka bir jinekoloji uzmanı  tarafından değerlendirmelidir. Tıbbi tedavide doğum kontrol ilaçları, adet düzenleyici hormonal ilaçlar  yanında dengeleyici alternatif tedaviler de uygulanabilir.  Özetlersek adetin  2-7 gün arasında sürmesi normal kabul edilir. Fakat aniden mens miktarında ve döngüsünde değişimi farkederseniz hekime görünmenizde fayda var.

6 7 8 Gün süren adetim 3 4 gün sürdü Kadınlar Kulübü Hamilemiyim