X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet dönemini geciktirmek için ne yapılmalı

Adet dönemini geciktirmek istiyorum ne yapılmalı doğal yöntemler kullanılan haplar kadınlar kulübü hamilemiyim de sizleri bekliyor ?

Adet dönemini geciktirmek istiyorum ne yapılmalı doğal yöntemler kullanılan haplar kadınlar kulübü hamilemiyim de sizleri bekliyor ?

Bazı bayanların adet dönemi kabusu olabiliyor.Özellikle yoğun kanaması olanlar,ağrılı mens yaşayanlar  için bu durum can sıkıcıkıdır.Heleki adet dönemi iş gezisine,tatile düğün dönemine denk geliyorsa moral bozucu olabiliyor.İşte bu durumlardan ötürü hanımlar bu  komplikasyonları yaşamamak için adet dönemini geciktirmeyi düşünür.Kullanılan  hormon ilaçları ile adet dönemini gecitirebilir..Peki adet dönemi nasıl geciktirilir,adet dönemi nasıl ertelenir işte tüm detaylar yazımızda..

adet dönemini geciktirmek istiyorum

Adet dönemi geciktirme,adet dönemi geciktirme ilaçları,adet dönemi nasıl geciktirilir ?

Bazen beklenen adet kanamasının rastlayacağı tarihler istenmeyen günlere denk gelebilir.Yukarda saydığımız  örnekler gibi..Düğün,balayı,önceden  planlanmış tatil..Bu dönemler yoğun kanama ve sancılı adet dezavantaj teşkil edebilir..Bunu sağlamak için sadede progesteron hormonu içeren ilaçlar yada östrojen ve progesteron hormonunu birlikte içeren doğum kontrol hapları kullanılabilir.Yalnız şunu belirtelimki bu ilaçları kafanıza estiği gibi kullanamazsınız..Bu tür ilaçları kullanmadan önce mutlak surette hekime görünüp muayene olun ve hekim tavsiyesiyle ilacı kullanın..Size hangisinin uygun olduğunu, hangisinin sakıncalı olduğunu mutlaka doktorunuz değerlendirecektir..Doktor kontrolünde kullanılmadığında zararlı olabilir.. Bu geciktirici ilaçlar yumurtlamayı etkilemez sadece rahim içi tabakasına etki ederek kanamayı engellerler..

 

Ertesi gün haplarını bazı bayanlar alışkanlık haline getirip sık kullanılrlar.Biz bu durumu kesinlikle tasvip etmiyor kullanmamanız gerektiğini vurguluyoruz. Adet kanamasının senede bir ya da iki kez bu şekilde düzenlenmesinin kadının sağlığı üzerinde olumsuz bir etki yaratması teorik olarak mümkün gözükmemektedir.Lakin sık kullanılması olumsuz etki gösterebilir..

 

 

Senede 2 3 defa doktor önerisiyle bu işlem uygulanabilir.Sık aralıklarla uygulandığında hormonal düzensizlikler ve bunun sonucunda düzensiz adet kanamaları ortaya çıkabilir. Kullanırken şişkinlik, kabızlık, gerginlik nadiren başağrısı olabilir geçici bir durumdur..Peki adet geciktirici nasıl kullanılır ? Adette gecikmenin sağlanabilmesi için beklenen adet gününden en az 5-6  gün önce ilaca başlamak gerekir.  İlaç adet gününe 2-3  gün kala başlanırsa kanamayı geciktiremeyebilir.Bazı bayanlarda ilaç sürekli lekelenme yapabilir..İlacı doğru ve düzgün kullanmayı ihmal etmeyin.. Bu yöntemi asla eczaneden aldığınız ilaçlarla kendiniz denememelisiniz. Jinekolojik muayene sonrası önerilmesi daha uygundur.