X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet düzensizliği ve adet olamama hakkında bilinmesi gerekenler

Bir kadının adet döngüsünün normal uzunluğu 28 gündür, ancak bu bireyler arasında değişir. Düzensiz menstrüasyon, döngünün uzunluğu 35 günden fazla olduğunda veya süre değişirse oluşur. Düzensiz dönemler, üreme sisteminizle ilgili bir şeylerin doğru olmadığını gösteren bir işaret olabilir . Aslında, bazı kadınlar için, düzensiz dönemler erken infertilite semptomlarıdır .

Bir kadının adet döngüsünün normal uzunluğu 28 gündür, ancak bu bireyler arasında değişir. Düzensiz menstrüasyon, döngünün uzunluğu 35 günden fazla olduğunda veya süre değişirse oluşur. Düzensiz dönemler, üreme sisteminizle ilgili bir şeylerin doğru olmadığını gösteren bir işaret olabilir . Aslında, bazı kadınlar için, düzensiz dönemler erken infertilite semptomlarıdır .

 

 

 

Doğum kontrol yönteminde bir değişiklik , hormon dengesizliği, menopoz zamanında hormonal değişiklikler ve egzersiz adet düzensizliğine yol açabilir. Ergenlik döneminde ve menopoz dönemindeki düzensiz dönemlere yönelik tedaviye genellikle gerek yoktur, ancak üreme yıllarında düzensiz süreler ortaya çıkarsa, tıbbi tavsiye gerekebilir.Adet döngüsü yaklaşık 28 gün sürer, ancak bireye bağlı olarak 24 gün ile 35 gün arasında değişebilir.Düzensiz adetin başlıca belirtisi, döngü 35 günden daha uzun olduğunda veya uzunluğu değişirse oluşur.

Hormonal dengeyi etkileyen yaşam döngüsü değişiklikleri ergenlik, menopoz, gebelik ve doğum ile emzirmeyi içerir. Ergenlik döneminde vücutta önemli değişiklikler yapar. Östrojen ve progesteronun dengeye gelmesi birkaç yılı alabilir ve bu dönemde düzensiz periyotlar yaygındır. Menopoz, kadının son adet döneminden bu yana 12 ay geçtiğinde ortaya çıkar. Menopozdan sonra, bir kadının artık dönemi olmayacak. Hamilelik döneminde menstrüasyon (adet) durur ve emzirirken çoğu kadının adet dönemleri yoktur.

Kontraseptifler düzensiz kanamaya neden olabilir. Bir intrauterin cihaz (RİA) ağır kanamaya neden olabilirken, kontraseptif hap dönemler arasında lekelenmeye neden olabilir. Bir kadın önce kontraseptif hap kullandığında, normal periyotlardan daha kısa kanamalar görülebilir. Bunlar genellikle birkaç ay sonra ortadan kaybolurlar.Düzensiz dönemler bazen bir sağlık sorununu gösterebilir ve bunların bazıları doğurganlık sorunları gibi başka sorunlara neden olabilir.Polikistik yumurtalık sendromu (PCOS) , yumurtalıklarda kist olarak bilinen, sıvı dolu küçük keselerin geliştiği bir durumdur . PCOS lu bir kadın ovülasyon yapmaz ve her ay yumurta bırakmaz. Semptomlar arasında düzensizlik veya dönem yokluğu, obezite , akne ve aşırı tüylenme sayılabilir . PCOS lu kadınlar, olağandışı derecede erkek hormonu, androjen veya testosteron düzeylerine sahiptir .

Bir tiroid hastalığı düzensiz dönemlere neden olabilir. Tiroid bezi, vücudun metabolizmasını etkileyen hormonlar üretir.Servikal veya rahim kanseri veya kanser rahim, nadir durumlarda, dönemler arasında veya cinsel ilişki sırasında kanamaya neden olabilir.Sağlıklı bir yaşam tarzının korunması, düzensiz dönemlerin bazı nedenlerinin riskini azaltmanıza yardımcı olabilir. Adet düzensizliği yaşıyorsanız mümkün olan en kısa zaman da bir kadın doğum uzmanına görünün.