X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet Olacağımı Nasıl Anlarım

ADET OLACAĞIMI NASIL ANLARIM ANLAYABİLİRİM ?

ADET OLACAĞIMI NASIL ANLARIM ANLAYABİLİRİM ?

Adet kanaması  bayanların düzenli olarak ayda  bir defa gördüğü bir kanamadır. Tabiki bu düzen kişiden kişiye kadından kadına değişeceği gibi tarihleri de birbirini tutmayabilir. Bu durumda sizin adet döngülerinizin sarkması ve farklılık göstermesi ile adetlerinizin düzensiz olduğu anlamına gelir. Burada yazdıklarımız, adet döngülerinin her zaman bir iki gün ara ile aynı gün olan kadınlar içindir öncelikle GEBE KADINLAR KULÜBÜ olarak sizlere bunu belirterek başlamak istiyoruz. Regl için, Rahmin astarının döküldüğü bu dönem 3 - 5 gün sürmektedir.Düzenli  bir şekilde kanamanın olması na adet döngüsü denir. Adet kanaması ve adet dönemi hakkında detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Adet kanaması genellikle 12-13-14 yaşların da başlar.Adetin başlaması ile kasıklar da ağrı,bulantı, uyku hali,asabiyet ve hafif karın ağrısı olabilir.Adet kanamasın da ortalama uzunluk 28 gündür.Fakat  21 ile 35 gün arası da normal sayılır.Adet kanamsı hormonları kontrol eder.Ve kadını gebeliğe hazırlar.Adet kanamasın 11 . 14. cü günün den 20 . gününe kadar yumurtlama olur.Ve bu dönem de gebelik oluşur.Düzenli adet olmanız  vücudunuzda önemli kısımların düzenli çalıştığını gösterir.

Adet döneminde  kalınlaşan rahim duvarı  vajinadan dökülür. Her ay aynı günde adet kanaması olmayabilir. Kanama  her  zaman aynı miktarda olmayabilir.Kanama miktarı yaşla beraber azalabilir.Bazı bayanlar 3 gün bazıları 5 gün bazıları ise 7 gün adet olabilir.Uzun süreli kanamalar dikkate alınmalı ve hekime görünülmelidir.

Adet Olacağımı Nasıl Anlarım Adet belirtileri nelerdir

Bir çok bayan bazı nedenler den dolayı çocuk sahibi olamıyor ve kendi vücudundaki her değişikliği merak ediyor. Hamilemiyim.org sayfamıza henüz adetine 3-5 gün kala bazı belirtileri bizlerle paylaşarak gebelik olup olmadığını  merak eden hanımlar var.Adetmi oluyorum yoksa hamilemiyim ? Bu sorunun yanıtını her zaman çok net bir şekilde ifade ediyoruz. Belirtilere dayanarak gebelik teşhisi olmaz diye.Çünkü gebelik belirtileri ile adet belirtileri aynı özellikteler.İkisini ayıran tek nokta mensin gecikmesi.Adete yakın gögüslerde hassasiyet,kasıklarda karında ağrı,belde ağrı,iştahsızlık,kabızlık,ağızda kuruluk ,mide bulantısı,şişkinlik ,sinirlilik ve yorgunluk gibi belirtiler olmakta.Görüldüğü üzere aynı belirtiler gebelikte de olmaktadır.

Bu yüzden belirtilere dayanarak gebelik teşhisi yapmanın yanlış ve yanıltıcı olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Beklenen mensinizde en az 3 en fazla 1 haftalık bir gecikme söz konusu ise ve yukarda saydığımız belirtilerde mevcut ise HCG testi yaptırmanızı öneriyoruz.Adet döneminin yaklasştığını nasıl anlayabilirim,adet belirtileri hakkın daki konuyu incelediniz.Adet dönemi hakkında ki tüm sorularınızı bize bu başlık altından yönlendirebilir,sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz..

Adet ile ilgili soracağınız her türlü soruyu bizlere bu başlık altından gönderebilirsiniz kızlar.

Kaç gündür adet olmadım hamilemiyim ?

Haberi Okumak için Tıklayın