X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet öncesi kahverengi lekelenme neden olur?

Adet öncesi kahverengi lekelenme kadınlar için endişe verici olabiliyor. Kahverengi lekelenme vücudunuzdaki diğer fizyolojik değişiklikler ve hatta bazı psikolojik koşullara bağlı olabilir. Kronik hastalıklar, doğum kontrol hapları almak, stres aşırı yük kaldırmak, rahim kaynaklı sorunlar,hormonal dengesizlik kahverengi lekelenmeden sorumlu olabilir.

Adet öncesi kahverengi lekelenme kadınlar için endişe verici olabiliyor. Kahverengi lekelenme vücudunuzdaki diğer fizyolojik değişiklikler ve hatta bazı psikolojik koşullara bağlı olabilir. Kronik hastalıklar, doğum kontrol hapları almak, stres aşırı yük kaldırmak, rahim kaynaklı sorunlar,hormonal dengesizlik kahverengi lekelenmeden sorumlu olabilir.

Adet döngüsünün tamamı 28 gün sürer ve çoğu kadında düzenli kanama 4 ila 7 gün sürebilir. Düzensiz bir dönemi olanlar için, menstrüel siklusu 28 günden daha kısa veya daha uzun olabilir. Böylece adet kanaması daha uzun sürebilir ve her ay farklı zamanlarda ortaya çıkabilir.

Kahverengi lekelenmeye ne sebep olur? Dahil olmak üzere 7 olasılık vardır:

Yumurtlama : Bazen yumurtlama sırasında yumurta bırakıldığında biraz kanama oluşur. Bu kan normal vajinal mukusunuzla karışır, bu nedenle akıntı biraz ya da koyu kahverengi olabilir.

Endometriyal doku: Bazı durumlarda, bu deşarj, yalnızca son döneminizde geçmeyen eski dokudur. Bu doku uzunca bir süre uterusta kalabilir, bu nedenle kanın kahverengi renkte olması nedenidir.

Perimenopoz: Menopozdan hemen önce vücudunuzun hormon seviyeleri hızla değişiyor. Bu süre boyunca kadınların kahverengi, pembe veya hatta sarı renkli akıntı gördüğü nadir değildir.

Doğum kontrolü: Doğum kontrolü düzensiz dönemlere, lekelenmeye veya kahverengi deşarjlara neden olabilir.

Hamilelik: İmplantasyon, kahverengi lekelenme görmenize neden olabilir . Ayrıca plasentada bir sorun oluşturabilir.

Düşük: Bazı kadınlar düşüğün erken evrelerinde koyu kahverengi kan veya akıntı görürler.

Hastalık : Bazı hastalıklar, bakteriyel vajinoz, PİD (pelvik inflamatuar hastalık), serviks kanseri ve bazı cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi boşalımın kahverengiye dönüşmesine neden olabilir.

Neden adet kanım kahverengi ?

Dönemdeki kahverengi kan da mükemmel derecede normaldir. Koyu kahverengi ya da siyah kan görmek endişe verici olabilir , ancak bu eski endometriyal dokunun geçmesinden başka bir şey değildir.

Bazı durumlarda, koyu kahverengi deşarj, kadınların fark ettiği hamileliğin ilk belirtilerinden biridir. Periyodunuzu bekliyorsanız ve gecikmeniz varsa hamile olabilirsiniz. Bu durum da bir gebelik testi yapmanızı öneriyoruz. Özetle anlatırsak sevgili hanımlar ; adetten bir kaç saat önce görülen kahverengi lekelenme normaldir ve bu lekelenme adetin ilk günü olarak sayılır. Ayrıca adet bitimi sonrası ilk 3 gün kahverengi lekelenme yaşabilirsiniz. Buda normaldir. Rahimde kalan eski kan kahverengi olarak dışarıya atılmakatdır. Bu makalede kahverengi lekelenmenin olası nedenleri ele alınmıştır. Merak ettiğiniz sorularınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz..