X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adetim 3 5 gün geçti belim ağrıyor hamilemiyim ?

Adetim 3 4 5 gün geçti hamilemiyim -Hamile Kadınlar Külübü - Bel ağrısı hamilelik belirtisi olabilir mi Hamilelikte ilk haftalarda belde ağrı meydana gelir mi işte tüm merak edilenleri bir araya getirerek sizler için derledik.

Adetim 3 4 5 gün geçti hamilemiyim -Hamile Kadınlar Külübü -  Bel ağrısı hamilelik belirtisi olabilir mi 

Bel ağrısı bir çok insan için ortak bir sorundur . Nedenleri tıbbi koşullardan kaynaklanmakla birlikte , gündelik hayattaki ani hareketlerde neden olabilmektedir. Kadınlarda bel ağrısı gebelik, ve adet dönemi ile ilgilide olabilmektedir. Sayfamıza sıklıkla belim ağrıyor hamilemiyim gibi sorular gelmektedir. Nedense bel ağrısı sadece gebelikle ilişkilendirilmektedir.

Bel ağrısı genelde gün içinde fazla ayakta durma ,aşırı kilo alma ,brusella, tüberküloz,kemik erimesi kötü duruş,ağır kaldırma, bel fıtığı vs gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. Bunların dışında gebelikte bebeğin büyümesi ile anne adayı bel ağrısı yaşayabilir. Bel ağrısının bir diğer sebepleri böbrek hastalığı, karaciğer yada mide problemleri olabilir. Görüldüğü üzere bel ağrısının bir çok potansiyel sebepleri vardır sadece gebelik olarak ilişkilendirmek yanlıştır.

Bel Ağrısı Hamilelik Hamile Kadınlar Külübü'nde

Adet dönemine bir kaç gün kala bayanların çoğunda bel ağrısı gelişebilmektedir. Bu normaldir . Gebeliğin ilk haftalarında ve ilerleyen haftalarında da bel ağrısı olabilir. Yalnız bu septomdan yola çıkarak gebelik teşhisi yapmak yanlış ve yanıltıcıdır. Gebe olduğunuzdan şüpheleniyorsanız ve adetinizde gecikme varsa gebelik testi yapabilirsiniz. Gebelik testleri eczanelerden kolaylıkla tedarik edilebilir. Yalnız bu testler bazı sebeplerden ötürü yanlış sonuç verebliyor. Bu nedenle gebelik şüphesi olanların hatalı sonuç verme olasılığı olmayan hcg testi yaptırmalarını öneriyoruz.

Hamilelikte İlk Haftalarda Bel Ağrısı 

Şayet gebeyseniz ve bel ağrınız varsa durumu ciddiye alıp bir hekime görünün. Bel ağrısı erken doğumun yada düşüğün habercisi olabilir. Bu arada şunu da belirtelim ki gebelikte bel ağrısı 5 . aydan itibaren başlamaktadır. 5. ayda görülen bel ağrıları çoğunlukla zararsızdır fakat tedbirli olmakta yarar vardır. Gebelik süresince olası problemleri engellemek ve yönetebilmek için hekim kontrollerinizi aksatmayın. Sevgili okurlar bel ağrısı ile ilgili makalemizi incelediniz. Konuya dair sorularınız varsa bu başlık altından bizlerle paylaşabilir, en kısa sürede sorularınıza yanıt alabilirsiniz.