X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adetliyken yumurtlama olurmu ?

 

Adetliyken yumurtlama olurmu ? Bu, nesiller boyunca kadınları şaşkına çeviren bir soru .Yumurtlama, yumurtalıklar bir yumurtayı serbest bıraktığında ortaya çıkar, bu genellikle bir dönemin başlangıcından iki hafta önce ortaya çıkar. Bu zamanlama genellikle 28 günlük bir döngüye dayanır, ancak bu döngü aydan aya farklılık gösterebilir. Bazı kadınlar için düzensiz dönemler hayatın bir gerçeğidir, bu nedenle her ay yumurtlamanın tam zamanını belirlemek zor olabilir.Yumurtlama meydana geldiğinde yumurta, fallop tüplerinden uterusa doğru ilerler. Yumurta bir sperm ile birleşirse, döllenme meydana gelebilir. Yumurtlama esnasın da küçük çaplı bir lekelenme olabilir. Bu yumurtlamaya bağlı lekelenmedir.

Adet dönemin de yumurtlama olmaz. Fakat dönem boyunca yumurtlamak mümkün olduğundan, bu süre zarfında da hamile kalmak mümkündür. Düzensiz döngüleri olan kadınlar, bir süre boyunca ovülasyon şansını artırabilir. Unutulmaması gereken bir nokta, spermin üç güne kadar yaşayabildiğinden, bir dönem başlamadan hemen önce kavram oluşabileceğidir. Adet döngüsünüz, yumurtlama tarihinizi belirlemede büyük bir rol oynayabilir.

Yumurtlama Olmadan Adet Olunurmu?

Haberi Okumak için Tıklayın

Tipik olarak, yumurtlama sırasında sadece bir yumurta serbest bırakılır.Yumurtlama dan sonra yumurta 24 saate kadar yaşayabilir.Stres, hastalık veya diğer dış etkiler yumurtlamayı etkileyebilir. Adet olmadan yumurtlamak mümkündür.

Ovulasyon genellikle bir döngünün 11. gününden 21. gününe kadar gerçekleşir. Bu genellikle bir kişiden diğerine bağlıdır, bir yandan bazı dişiler daha kısa çevrimlere sahiptir, diğerlerinde daha uzundur.Kendi adet döngüsüne aşina olmanız gerekir, o zaman sadece en verimli dönemi tahmin edebilirsiniz.

Yumurtlama günü dışında hamile kalalan var mı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Normal 28 günlük bir döngününüz varsa, periyodunuzun başladığı günden itibaren 14 gün sonra açık bir servikal mukusda bir artış farkedeceksiniz. Buna bir taraftaki kramp hissi eşlik edebilir. Bu iki işaret yumurtlamayı gösterir. Ayrıca, bir sonraki döneme başlamadan 14 gün önce yumurtlama gerçekleşir. Eğer siklusunuz 14 günden daha uzun veya daha kısa ise, yumurtlama zamanından sonraki dönemin başlangıcına kadar 14 gündür. Yumurtlama döneminden bir kaç gün önce ilişkiye girmek hamile kalma şansınızı artıracaktır. Bu nedenle yumurtlama gününe yaklaştığınız zaman düzenli olarak birlikteliğe özen gösterin. 1 yılı aşkın bir süredir düzenli ilişkiye rağmen hamile kalamıyorsanız mutlak surette bir kadın doğum uzmanına görünün. Bir takım koşullar hamile kalmanızı engelleyebilir.

Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Ovülasyon testlerini yapmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için konulandırdık arkadaşlarım. Videolu şekilde anlatım da yapılmış ve bu şekilde hamile kalan bir kadın kullanıcının dedikleri gerçekten çok önemli. Testi nereden toplu indirimli alabilirim neler yapabilirim nasıl yapmalıyım ve nelere dikkat etmeliyim gibi sorularınızın tamamının cevabını aşağıdaki konumuzdan bulabilirsiniz. 

Adetliyken yumurtlama testi yapılır mı tüm cevaplar

Haberi Okumak için Tıklayın

Adetliyken yumurtlama olurmu ? Kadınlar Kulübü