X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Ağrısız doğum nasıl yapılır?

Ağrısız doğum nasıl yapılır Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde tüm ayrıntıları ile sizleri bekliylor.

Ağrısız doğum nasıl yapılır Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde tüm ayrıntıları ile sizleri bekliylor.

Gebe olduğunuzu öğrendiniz  bu mutlu anı yaşadıktan aylar sonra doğum olayı sizi tedirgin ediyor.Korkunuzun olması normal lakin doğum abartılacak düzeyde bir olay değil.Heleki günümüzde modern tıbbın gelişmesi ile bir çok anne ağrısız doğum yapabiliyor.Nasıl mı ? Ağrısız doğum  hakkındaki tüm detaylar yazımızın devamın da..

Gebelik sürecinde anne adayı aşırı duygusal ve stresli olabiliyor. Bunun nedeni hormonlar ve şehir efsaneleri.Bir çok kadın doğum olayını abartarak gebe anne adayını tedirgin edebiliyor.Anne adayı da netten doğum videolarını izleyerek korkusuna korku katıyor.Sevgili anne adayları doğum korkunuzu yenmeye bakın.Geçmişte bayanların çoğu evde doğum yapardı hemde zor steril olmayan şartlarda.Günümüz de donanımlı hastaneler ve ağrısız doğum çeşitleri mevcut.Bunca gelişmişliğe rağmen korkularınızın olması yersiz.

Doğum korkusunu yenemiyorsanız öncelikle  psikoloji terapi almanızı öneriyoruz.Yersiz yanlış bilgilere,şehir efsanelerine kulak tıkayın.Gerekirse takibinde olduğunuz hekimden doğum hakkında bilgi edinin.Bebeğin ve sizin durumunuza göre doğum şekli tavsiye edilecektir.

Günümüzde bir çok kadın doğum korkusundan  prenses doğuma yöneliyor.Prenses doğum doğum esnasın da yada sezeryan ameliyatın da ağrı hissini ortadan kaldıran özel bölgesel anestezidir.Genel anesteziden farklıdır.Genel anestezide tamamiyle uyutuluyorsunuz .Ama bu anesteziyle etrafınızda olup biteni  görüyorsunuz. Normal doğum için en çok tercih edilen güvenli  bir tekniktir ..

Normal doğummu sezeryan mı daha sağlıklı?

Haberi Okumak için Tıklayın

İnce bir kateter yardımı ile bele  epidural  bölgeye girilerek  buraya anestezik  ilaç verilir.Siz bu baskıyı işlemi hissetmiyceksiniz. Bu aşamada kesinlikle kıpırdamamanız gerekmektedir.İlaç uygulandıktan 15 dakika sonra kasılmaları hissedicek lakin ağrıyı hissetmiyeceksiniz.Bu yöntemin en büyük avantajı ağrılarınız olmayacak,psikolojik açıdan da rahat olucaksınız. Bebeğinizi en kısa sürede kucağınıza alıcak ve emzireceksiniz.

Mucizenize tanıklık etmek istiyorsanız epidural doğumu tercih edin .Bebek ve anne için epidural doğum büyük nimet.Ağrısız doğum ile ilgili yazımızı okudunuz.Ağrısız doğum hakkında sorularınızı bize bu başlık altından yönlendirebilir, sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz. Sizler yukarıdaki konumuzda belirttiğimiz üzere ağrıdan ziyade, yüzyıllardır kadınlarımızın yaptığı şekilde doğum yapmaya yönelmelisiniz. Bazı hastanelerdeki doktorların özellikle sizleri sezeryan ameliyatına yönlendirmelerini duyuyor ve okuyoruz. Karar sizin kızlar.