X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Aşılamanın tutması için yapılması gerekenler kadınlar kulübü'nde

Aşılamanın tutması için yapılması gerekenler Kadınlar Külübü Hamilemiyim Sitesinde sizleri bekliyor.

Aşılamanın tutması için yapılması gerekenler Kadınlar Külübü Hamilemiyim Sitesinde sizleri bekliyor.

Kadın ve erkek kısırlığı günümüzde gittikçe artıyor.Ve tıp alanındaki gelişmeler çiftlerin yüzünü güldürüyor.Kısırlık tedavisinin ikinci aşaması olan aşılama hakkında sayfamıza ,çocuk sahibi olamayan çiftlerimiz tarafından sorular yöneltiliyor.Bizlerde aşılama hakkında raştırma yaparak merak edilen tüm detayları yazımızda bir araya getirdik.

Aşılama nedir,aşılama neden yapılır,aşılama nasıl yapılır öncelikle bunlara değinelim.Aşılama üreme ye yardımcı tekniklerden biridir.Rahim boşluğunun içine sperm enjekte edilmesidir. Bir nevi spermin yumurtaya kolayca ulaşmasını sağlar.Aşılama öncesi ovülasyon destekli ilaçlar kadına verilir yumurtalar belli bir olgunluğa eriştirildikten sonra yumurta çatlatıcı iğne yapılır.

aşılamanın tutması için neler yapılmalı

AŞILAMANIN TUTMASI İÇİN SPERM SAYISI KAÇ OLMALI 

Yumurta çatlama iğnesinden 1 gün sonra (3 günük perhiz sonrası) erkekten sperm örneği alınır. Spermler özel bir teknikle yıkanır. Kaliteli spermler ayıklanıp seçilir. Özel bir enjektör içinde tekniği uygulayacak hekime getirilir. Bu özel enjektörle seçilen spermler  kadının rahmine bırakılır. Spermlerin bekleme süresi 1- 2 saati kesinlikle geçmemeli buna dikkat edin. Bekleme süresi artıkça işlemin başarı şansı azalır.

Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Aşılama yöntemi gebelik şansını artıran bir tedavi şeklidir. Aşılama tekniğinin uygulandığı durumları sıralarsak;sperm sayısı ve harektliliği yavaş olanlar,rahim ağzı sorunu yaşayanlar,nedensiz kısırlık..Bu teknik tüpleri ve kanalları tıkalı olanlarda,azospermi olanlarda,çok az spermi olanlarda uygulanmaz.

Aşılamadan Sonra Karın Ağrısı kanama adet gecikmesi kahverengi akıntı gibi durumlar

Öncelikle aşılamayı yaptırdıktan sonra yapmanız gerekenleri yazmak istiyorum kızlar. Aşılama  sonrası ne yapmalıyım diye soranlara ;işlem sonrası 20 dakika uzanın. Sizi ve bedeninizi yorucak aktivitelerden uzak durun yani kısaca dinlenin.Ertesi gün normal hayatınıza dönebilirsiniz.Aşılama sonrası cinsel aktivitemiz olucakmı diye soranlara cinsel ilişki yasaklanması genellikle yoktur lakin özel durumlar için doktornuz sizi uyarıcaktır. Aşılamanın başarı şansı kullanıldığı duruma göre değişir. Ortalama %5- 20 gebelik şansı vardır. Peki kaç defa denenmeli aşılama yöntemi 4-6 defa denenebilir. Deneme sayısı uygulama nedenine, çiftin ihtiyaçlarına göre ayarlanır.

Aşılama sonrası gebelik belirtileri ne zaman yapılır ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Kahverengi akıntı ya da lekelenme tutunma olarak bazı yerlerde sıklıkla dile getiriliyor. Özellikle aşılamadan sonra hamile kalanların bu hususta görüş birliği yaptıkları ortada... Adet gecikmesi olmadan hamilelik testini yapmamanızı sizlere öneriyorum. Adet olacakmış gibi ağrı duyanlar var ise aramızda bu hususta doktorunuz ile görüşmeniz daha mantıklı olacaktır.