X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur ?

Bebeğin Cinsiyeti En Erken Kaçıncı Haftada Belli olur?  Bebeğin cinsiyeti en erken ne zaman belli olur? Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde 

Bebeğin Cinsiyeti En Erken Kaçıncı Haftada Belli olur?  Bebeğin cinsiyeti en erken ne zaman belli olur? Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde 

Kadının yumurtasından gelen XX cinsiyet belirleme kromozomları ile erkek spermlerin X yada Y kromozomlu olanlılarının döl yatağında birleşmesi sonucunda cinsiyet belirlenmektedir. Yani, bebeğin cinsiyeti , babadan gelen spermin taşıdığı kromozomun cinsi belirlemektedir. Erkekten gelen dölleyici sperm X kromozomu ise, bebeğin cinsiyeti kız olmaktadır. Dölleyici sperm Y kromozomu ise bebek erkek olmaktadır.

Bu demek oluyor ki; aslında bebeğin cinsiyeti yumurta ile spermin birleşmesi sonucu gebeliğin ilk gününden itibaren bellidir. Ancak ultrason yardımı ile cinsiyet tespiti en erken 14.-15. haftalardan itibaren, bebeğin genital organının görülmesi sonucunda mümkün hale gelecektir.

Bebeğin anne karında duruş şekli, anne karnının dışarıdan görünüş şekli, annenin aşerdiği besinlerin çeşidi ve gebeliğin şikayetlerine bakılarak cinsiyet tahmininde bulunmak yanlış bir davranıştır.

Yine, Çin takvimi gibi çeşitli zamanlarda ilişkide bulunmak, korunulmayan günlerde özel diyetler yapmak, özel günlere veya saatlere göre cinsel ilişkilerde bulunmak bebeğin cinsiyetini KESİNLİKLE ETKİLEMEYECEKTİR ! 

Çin takvimine göre yaş hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Anne karnında 11. hafta civarında erkek bebeklerde penisin gelişmesi, cinsiyet tahmini için en önemli etkendir. Bu yüzden 11. haftadan önce bebeğin  cinsiyetini ultrasonda görmek mümkün değildir. 11. haftadan sonra teorikte uygun ultrason cihazı ile gebeliğin görülmesi mümkün görülmekle birlikte, uygulamada her zaman mümkün olmadığını belirtmekte fayda vardır.

12. hafta ile 14. hafta arasında bebeğin cinsiyetini saptamak bazı durumlarda mümkün olabilir. Çoğunlukla 14. ve 16. haftalar arasında uzman bir gözlemci, ultrasonda bebeğin cinsiyetini saptayabilir. Ama yine de en yüksek doğruluk oranında cinsiyet tespiti için en uygun dönem 16-20 haftalar arasındadır diyebiliriz.

Hamilelikte kız bebek belirtileri nelerdir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Başta da belirttiğimiz gibi 11. hafta civarında erkek bebeğin penisi gelişir. 11. haftadan önce cinsiyet tahmini mümkün olmamaktadır. ama her çocukta da 11. haftada bebeğin cinsiyeti bulunacak diye düşünmemek gerekir. kullanılan ultrason cihazının kalitesi ve bebeğin duruş pozisyonu, her zaman bebeğin cinsiyetinin görülmesine imkan vermeyebilir.

Size 2 farklı araştırmadan söz etmek istiyoruz. Gebeliğin 11-14 haftalarında olan 148 annede ultrasonla bebeğin cinsiyet tespiti yapılmaya çalışılmış, % 80,3 oranında doğru tahmin edilmesine karşın hata oranı %19.7 olmuştur. eğer 11 ile 14. haftalar arasında ultrasonda bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek isterseniz, 1/5 oranında hata payını göz önüne almanızda fayda var.

Yeni teknolojinin faydalarını da göz önünde bulundurmakta fayda var. İlk üç aylık süreçin sonlarında üç boyutlu ultrason ile incelenen 200 annenin cinsiyet tahmininde %85.3 oranında başarı sağlanmıştır. Dört boyutlu ultrason kullanarak doğru tahmin ihtimalinizi arttırmayı da deneyebilirsiniz.

KURANDAN İSİMLER: Kuranda Geçen Kız Erkek Bebek İsimleri Ve Anlamları

Haberi Okumak için Tıklayın

Kesin sonuç almak isteyenler, 14-16. haftada iyi bir uzman kontrolü ya da daha kesinlik için 16-20. haftalar arasını düşünmelidirler.