X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Boş gebelik geçirdiğimi nasıl anlarım ?

BOŞ GEBELİK BELİRTİLERİ beta hcg belirtileri yaşayanlar ve değerlerine nasıl yansıyor Kadınlar Kulübü Hamilemiyim sitesinde tüm ayrıntılar sizleri bekliyor.

BOŞ GEBELİK BELİRTİLERİ beta hcg belirtileri yaşayanlar ve değerlerine nasıl yansıyor Kadınlar Kulübü Hamilemiyim sitesinde tüm ayrıntılar sizleri bekliyor.

Beklenen mensiniz de gecikme oldu ve soluğu eczanede aldınız .Hemen bir test alıp gebe olup olmadığınıza baktınız.Test sonucu pozitif ve çok mutlusunuz.Şimdi bunu teyit etmek için hekime koştunuz ve hekim muayene sonucu  boş gebelik olduğunu söyledi.Boş gebelik  hakkında henüz bir bilgiye sahip değilsiniz ve merak içindesiniz.Boş gebelik nedir,boş gebeliğin nedenleri nelerdir,boş gebelik nasıl anlaşılır.İşte biz bu noktada sizlerin merakını gidermek adına bu soruların yanıtını yazımızda vermeye çalışıcaz.

Su gebeliği olarak bilinen boş gebelik te kese oluşur ama içinde  bebek olmaz.Zaten isimden de anlaşılıyor. Boş gebelik genelde kromozal anomalilerin sonucudur.Yumurta ve sperm buluşur  oluşan yapı rahime yerleşir lakin kromozal anomali sonucu bebek oluşmaz.Oluşan sadece kese olur.Tıpkı normal bir gebe gibi mideniz bulanır,başınız döner ,kasık ağrınız ve halsiz olur.Kromozal anomalinin dışında boş gebeliğin nedeni tespit edilememiştir.

Boş gebeliğin belirtileri nelerdir?

Normal bir gebelikte olduğu gibi beklenen menste gecikme olur. Gebelik testleri pozitif çıkar.Hamilelik bulgularından sonra lekelenme,sancı ağrı olur.Vücut bu gebeliği dışarı atıp sonlandırır.Kanama çok fazla olur. Daha önce boş gebelik geçiren bayanların en büyük kabusu  ve bize sık yöneltilen sorusu tekrar hamile kalırsam boş gebelik geçirirmiyim ? Boş gebelik tekrarlayıcı özellik göstermez. Boş gebelik sonrası normal bir gebelik süreci geçirmeniz mümkündür.

Boş gebelik nasıl anlaşılır ?

Boş gebelik geçiren hastaların  çoğu evde kendiliğinden düşük yapabilirler.Düşük sonrası bunu teyit etmek güçtür.Başlangıcında usg incelemesi ile boş gebelik olup olmadığı anlaşılabilir.Boş gebelikte  her hastada olmasa bile lekelenme kanama gibi durumlar olabilir.Hekim muayenesi ile boş gebelik tespit edilebilir.Kanama olsun olmasın genelde kürtaj uygulanır.Kürtaj işlemi boş gebelikte 5-10 dakikadır.Kese alınmazsa ne olur ? Boş gebelik kesesi kürtaj ila alınmazsa ,kese büyüyebilir ve kanamaya yol açabilir.Bu hasta için tehlike arz eder.Evde kendiliğinden düşü olabilir demiştik lakin  aşırı kanama,parça kalması ve enfeksiyon söz konusu olabilir.Bir diğer soru ise boş gebelik sonrası kürtaj oldum tekrar hamile kalabilirmiyim ? Kürtaj sonrası bir komplikasyon gelişmediği sürece yapışıklık enfeksiyon gibi tekrar gebe kalabilirsiniz.Yani boş gebelik sonrası kürtaj olmanız hamile kalmanızı engellemez.

BOŞ GEBELİK KÜRTAJ NASIL YAPILIYOR ?

Doktorunuz ile görüşmeniz neticesinde eğer gerek görülür ise kürtaj durumu da ortaya çıkacaktır. Yanlış yerde gelişmeye çalışan bebeğinizin alınması için doktorunuz ile görüşmenizde büyük fayda var buna karar verecek olan odur. Kendi başınıza kesinlikle bir şey yapmayacak ve tavsiye edilmeyen bir yöntem kullanmayacaksınız.

BOŞ GEBELİKTE BETA HCG DEĞERLERİNDEKİ DEĞİŞİKLİK

Boş gebelik olduğunu anlamanın en önemli yöntemlerinden birisidir arkadaşlarım. Kanda yer alan hamilelik hormonuna beta hcg testi ile hastanelerden ulaşabilirsiniz. Bhcg değerleriniz iki gün ara ile iki katı ve daha fazla şekilde artacaktır. Örneğin testi yaptığınızda sonucunuzu ilk kez gören doktor sizin hamile olduğnu söyleyecek ve daha sonra üç gün bi hafta sonra gelin bir kez daha yapalım diyecektir. İlk gittiğinizde değer 22 çıktı ise 4 gün sonra gittiğinizde bu değerin bu hesaba göre 100 seviyesinde çıkması gerekir. Bu testin sonucunda değer 100 seviyesinin altında ise bir kez daha test isteyecektir size yine üç beş gün sonra diyecektir. Bunu da artışına göre değerlendirecek doktor, seviyenin olması gerektiği yerde olmadığını görünce dış gebelikten şüphelenecektir. Başka bir deyiş ile BETA HCG DEĞERLERİ SONUÇLARI ASLA DÜŞMEMELİ eğer düşüş yaşanıyor ve ya artış stabil değil ise boş gebelik yaşadığınızı anlayabilirsiniz. Bhcg sonucu düşer ise dış gebelik vardır demektir.  Aşağıdaki konulardan bizlere sorularınızı gönderebilirsiniz.

Beta Hcg Sonuç Değerlendirme

Haberi Okumak için Tıklayın

BOŞ GEBELİK BELİRTİLERİ NE ZAMAN BAŞLAR

Boş gebelik yaşayan kadınlarımıza göre bu durumun değişeceğini ve değişiklik göstereceğini söylememiz gerekiyor. Doktor boş gebelik dedikten sonra üç gün beş gün ya da on gün sonra da parça gelmesi ve kanama ile de kendini gösterecektir. Doktor eğer size bu gebeliğin sonlanması ile ilgili bir ilaç kullanmanızı tavsiye etti ve yazdı ise iki güç gün içinde kanama yaşayacaksınız demektir.

Boş gebelikle ilgili sorularınızı bu başlık altından bize yönlendirebilir,en kısa zamanda sorularınıza yanıt alabilirsiniz.Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileği ile.

Beta HCG testi sonucuna göre kaç haftalık hamileyim

Haberi Okumak için Tıklayın