X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Çamaşır makinası nasıl temizlenir ?

Günümüz teknolojisinin harikalarından biridir , çamaşır makinaları. Hayatımızı kolaylaştırarak zaman dan tasarruf etmemizi sağlar. Giysilerimizi kirden arıdan çamaşır makinaları , temizleme aracı olmasına rağmen temizlenmesi gerektiği  hiç birimizin aklına gelmez. Çamaşır makinası nın temizliği nasıl yapılır , tüm ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz..

Günümüz teknolojisinin harikalarından biridir , çamaşır makinaları. Hayatımızı kolaylaştırarak zaman dan tasarruf etmemizi sağlar. Giysilerimizi kirden arıdan çamaşır makinaları , temizleme aracı olmasına rağmen temizlenmesi gerektiği  hiç birimizin aklına gelmez. Çamaşır makinası nın temizliği nasıl yapılır , tüm ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz..

 

 

Çamaşır  makinası sayesinde ,dağ gibi çamaşırları  saatlik  bir zamanla hijyenik  bir şekilde kirlerden arındırıyoruz. Eskiden bembeyaz çamaşırları elde etmek için , kazanlarda beyaz çamaşırları kaynatırdık. Şimdi çamaşır makinaları sayesinde istediğiniz sıcaklıkta çamaşırları beyazlatmak mümkün. Çamaşır makinaları , her türlü çamaşır cinsine göre ayrı programlara sahip. Bu programlar sayesinde en hassas giysileri bile yıkamak mümkün. Yünlüler, ipekliler, renkliler  gibi.. Her bir programın da ayrı su ısı derecesi var. Teknolojinin nimetlerin den olan çamaşır makinalarının sağladığı kolaylık ortada. Peki sevgili hanımlar , çamaşır makinanızın da hiç temizliğe ihtiyacı olduğunu düşündünüz mü ? Cevabınız hayır ise lütfen yazdıklarımızı dikkatlice okuyun..

Çamaşır makinası  nın ömrünü uzatmak için bakımı nın ihmal edilmemesi lazım. Mesela onca kirli çamaşırı yıkayan çamaşır makinanız da bakteri olabilir. Soğuk suyla yıkadığınız çamaşırlar bakteri oluşumuna zemin hazırlar. Peki nemi yapıcaksınız ? Yapmanız gereken şu bir adet bez parçasını makinaya atın ve deterjan bölmesine deterjanınızı ekleyin azcık çamaşır suyuda ekleyin. Çamaşır makinanızı yüksek su sıcaklığında  kısa programla çalıştırın .  Makinanızın içindeki bakteriler ölücektir. Bunun yanısıra deterjan bölmesi olan çekmeceyi çıkarıp dezenfekte edin. Yıkayıp kurulayın ve tekrar yerine yerleştirin. Kurutma makinesi tavsiyesi için buradaki adres size yardımcı olacaktır kızlar.

Çamaşır makinalarında körük lastiği vardır. Bu lastik  zamanla küflenebilir. Bunun ne zararı olur demeyin , çamaşırlarınız iğrenç derecede küf kokabilir. Yapmanız gereken  her yıkama sonrası bu lastiği silmeniz..Şayet küf kokusu temizlemenize rağmen devam ederse lastiği değiştirmenin zamanı gelmiş demektir.  Çamaşır makinası  6 ayda bir temizlenmelidir. Deterjan bölmesini mutlaka ayda 1 yıkayın. Yumuşatıcı , ve çamaşır deterjanları çekmecenin tortulanmasına neden oluyor. Ayrıca  çamaşır makinası nın altında su tahliye yerini  ayda bir mutlaka kontrol edin. Bazı meteryalleri ordan temizleyin. Bu meteryaller genelde küçük bozuk paralar, iğneler küçük bebek çorapları dır. Bu saydıklarımıza dikkat ederseniz çamaşır makinanızın ömrünü uzatır iyi randıman alır, hijyenik koşullarda çamaşırlarınızı yıkarsınız..