X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Doğum kontrol hapı unutulursa hamile kalınırmı ?

DOĞUM KONTROL HAPI ALMAYI UNUTTUM ALMAYI UNUTMA 

DOĞUM KONTROL HAPI ALMAYI UNUTTUM ALMAYI UNUTMA 

İstenmeyen gebeliklerin ve düzensiz adetlerin tedavisinde kullanılan doğum kontrol hapları ile ilgili çeşitli sorular sayfamıza yöneltiliyor.Bu sorulardan en sık yöneltilenlerden biri de doğum kontrol hapımı yutmayı unuttum ne yapmalıyım ?Öncelikle bilinmelidir ki  her doğum kontrol hapı nın kendine göre hormonal formülleri vardır ve bu sebeple de unutuldukları zamanki etkileri de birbirlerinden farklı olabilmektedir. Bu yüzden  konuyu  araştırıp geniş  ele alarak doğum kontrol hapının kullanımı ile ilgili bu yazıyı hazırladık.Doğum kontrol hapı nın kullanımı  ve doğum kontrol hapı nı içmeyi unutmanın etkileri  ,yapılması gerekenler yazımızın devamında..

 

Doğum kontrol hapları doktor kontrolünde kullanılan ilaçlardır.Her ilaçta olduğu gibi doğum kontrol hapınıda hekim tavsiyesi olamadan kullanmak ciddi sorunlar yaratabilir..Adetin ilk günü doğum kontrol ilaçlarına başlanır. Hapın hangi saatte kullanılması gerektiği size bağlıdır.Kendinize bi saat belirleyin ve her gün aynı saatte bu ilacı içmeyi ihmal etmeyin.Şayet unutkanlık gibi bir durmunuz var ise cep telefonunuzun alarmını ayarlarlayın .Bu size hatırlatma yapıcaktır.Unutmayınki hapların  alınma saati farklı olursa  etkinliğide azalacaktır.

doğum kontrol hapını almayı unuttum

Doğum kontrol hapları  genellikle 21 lik tablettir ve adetin ilk günü başlanır.İlaç bittikten sonra 7 günlük ara verilir.Bu verilen arada adet kanaması görülür..Adet kanaması bittikten sonra   8. gün diğer kutuya başlanır.Bu tip ilaçlarda, atladığınız ilaca göre doktorunuz size ilaca nasıl devam etmeniz gerektiği hakkında farklı önerilerde bulunacaktır. Hergün düzenli içtiğiniz doğum kontrol hapını almayı unuttuysanız  24 saatten fazla bir zaman geçmemiş ise  unuttuğunuz hapı hemen alın.Normalde hangi satte hapı içiyorsanız  sonraki günlerin haplarını da her zaman aldığınız saatlerde alarak haplara devam edebilirsiniz.Eğer tek bir hap almayı unuttuysanız ve 24 saat geçmemiş ise cinsel birliktelik söz konusu ise ek bir korunmaya ihtiyaç yoktur..

 

Doğum kontrol  hapının kaç tanesini almayı unuttuğunuza bağlı olarak hamile kalma riskiniz artabilir .arka arkaya 2 gün yada daha fazla hap almayı unutmuşsanız doğum kontrol hapının etkinliğinin azalması söz konusu olabilir.Şayet cinsel bir birliktelik söz konusu olucaksa  mutalaka prezervatif gibi ek korunma yöntemi seçmeniz gerekicektir.Sevgili hanımlar 1 den fazla doğum kontrol hapını almayı unuttuysanız şayet mutlaka hekiminizle iletişime geçin .Hekiminiz  bu konuda gerekli yönlendirmeyi yapıcaktır.Doğum kontrol hapı kullanımı ile ilgili sorularınızı bize bu başlık altından  yönlendirebilir,sorularınıza en kısa zamanda yanıtlar alabilirsiniz..