X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Doğum kontrol hapları kısırlık ve kanser yapar mı ?

DOĞUM KONTROL HAPLARI KANSER YAPAR MI kadınlar kulübü hamilemiyim'de

DOĞUM KONTROL HAPLARI KANSER YAPAR MI kadınlar kulübü hamilemiyim'de

İstenmeyen gebelikleri engellemede aynı zamanda mens düzensizliğini gidermede kullanılan doğum kontrol hapları oldum olası tartışılan bir konu olmuştur.Uzun süre kullanırsa kanser, kısırlık gibi vakalara yol açtığı  hep idda edilmiştir. Peki gerçekten doğum kontrol hapları kanser yapıyormu, doğum kontrol haplarının kısırlıkla bir ilişkisi varmı tüm detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Doğum kontrol hapları düzenli kullanıldığında son derece etkili  ve kolay kullanılan ,gebeliği engelleyen ilaçlardır.Bayanların güvenli limanı diyebiliriz tabiki unutulmadığı sürece..Modern hayatın bir parçası olan doğum kontrol  hapları her yaş gurubunun tercih ettiği bir ilaçtır.Doğum kontrol haplarının yan etkileri memelerde hassasiyet,başağrısı,bulantı,depresyon,sivilcelenme duygu bozuklukları,tansiyon hastalarında yüksek tansiyon görülmesi,kiloda artış ,adet görememe dir.Ayrıca cinsel istekte azlama,emziren bayanalrın sütünün kalitesinide azaltır. Bu yan etkiler ilacın  östrojen ve progesteron içermesinden kaynaklanır. Bu yan etkiler herkeste görülmeyebilir.

doğum kontrol hapları kanser yapar mı

Doğum kontrol hapı kullanan  kadınlarda damar tıkanıklığıda gözlenmektedir. Şimdi çok merak edilen ve tartışılan soruya değinelim. Özellikle yeni evlenen çiftler erken diye çocuk sahibi olmak istemiyor ve doğum kontrol hapını kullanmaktan çekiniyor .Ve bize bu konu hakkında sorular geliryor. Doğum kontrol hapları kısırlık yaparmı ? Aksine doğum kontrol hapları yumurtalıkları düzene soktuğundan ve hormanları dengelediğinden kısırlık tedavisinde kullanılır.

Doğum kontrol hapı kullanmış olmak gebe kalma şansını azaltmaz. Hap bırakıldıktan hemen sonra gebe kalınabilir.  Bir diğer soru ise doğum kontrol hapları kanser  yaparmı ? Doğum kontrol hapları  kanser oluşmasına sebep olmaz ancak memede herhangi bir bozuk yapı ve ya genetik yatkınlık varsa, o yapının kansere dönüşmesini hızlandırır.

Özetle ; İstenmeyen gebeliği önlemede etkili bir koruma sağlayan doğum kontrol haplarının , adet kanamalarını düzenlemek, adet ağrılarını azaltmak, hormonları dengelemek ve rahim kanserinden korumak gibi bir çok faydası bulunmaktadır. Doğum kontrol hapları kısır bırakır inanışı yanlıştır.İlaç bırakıldıktan 3 aylık bir sürede gebelik elde edilir. Meme kanseri yaptığı konusu tartışılmalıdır. Çünkü meme kanserini tetikleyen bir çok neden vardır.Ve meme kanseri pat diye ortaya çıkan bir durum değildir.Meme kanserinin gelişimi yıllar alan bir süreçtir. Doğum kontrol hapını kullanmaya başlamadan önce ,olası riskler için mutlaka hekime danışın.Konu ile ilgili sorularınızı bu başlık altından bize yönlendirebilir,en kısa  sürede yanıt alabilirsiniz.

Doğum Kontrol hapları kan pıhtılaşması yapar mı ?

En çok gelen sorulardan birisi de budur hayır arkadaşlarım doğum kontrol hapları kan pıhtılaşmasına neden olmaz ve yapmaz.

Doğum Kontrol Hapları kan testinde çıkar mı ?

Bu soruyu da bizlere yönlendirmişsiniz kan testinde sizlerin bu hapı kullandığınız kullanmadığınız çıkmayacaktır. neden böyle bir soru yönelttiniz anlamış değilim ama kan destinde çıkmaz. Kimse de senin kanında doğum kontrol hapı kalıntısı var mı diye bakmaz baktırmaz. Doğum kontrol hapı kan vermeye engel mi cevap hayır kızlar.

Doğum Kontrol hapı kan değerlerini etkiler mi ?

Hayır arkadaşlarım sizlerin kan değerlerini de etkilemeyecektir. Sadece bebeğin oluşumu için gerekli hormonları etkiler ki bu da sizlerin hamile kalmasını ortadan kaldırır. Bu hususta doğum kontrol hapları ile ilgili bir soru daha var onuda cevaplandıralım istiyorum. Doğum kontrol hapları halsizlik te yapmaz.

Sorularınız olur ise bizlere ulaşınız.