X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Doğumdan Sonra adet ne zaman başlar

Doğum yapan bir kadın ilk adetini ne zaman görmeye başlar. Adet düzensizliği yaşayanların bilmesi gerekenler nelerdir. Doğum yapan annelerin düzensiz adetleri hakkında bilmesi gerekenleri sizler için bir araya getirdik.

Doğumdan sonra adet ne zaman görülür ? Doğumdan sonra adet olmamak ve adet düzeni

Selamlar sevgili hanımlar, Doğumdan hemen sonra kanama başlar ama bu adet kanaması değildir. Rahimin toparlanması sürecinde ve yenilenmesi sürecinde olan bir kanamadır. 2- 3 hafta kadar sürer ve durur. Hiç emzirmeyen bir annede 2,5 ayda başlarken, emziren annelerde ise sadece ve sadece kendi sütünü veriyorsa ve ekstradan gıdalar vermiyorsa ( su bile vermiyorsa ) ilk adet kanaması 4-12 ay arasındaki bir zamanda başlıyor.

Emzirme sıklığı azaldığı andan itibaren kanama hemen arkasından başlayabilir. Sürekli emziren annelerde 12 aya kadar adet olunmaması durumu kesinlikle normaldir. Onun dışında adet kanaması başladı demek hamilelik başladı anlamınıda taşımaktadır.

DOĞUM SONRASI ADET DÜZENSİZLİĞİ İLE İLGİLİ DOKTORLAR NE DİYOR ?

OP. Dr Banu Çiftçi şunları demektedir. :

Adet kanaması en erken doğumdan 6-8 hafta sonra başlayabilir. Yumurtlama ise ortalama doğum sonrası 6. Haftada geri gelir. Eğer emziriyorsanız, emzirdiğiniz sürece adet kanaması olmayabilir.

Doğum Sonrası Adet Düzensizliği olanların soru cevapları

  • Doğumdan sonra ilk adet en geç ne zaman olur : Doğumdan sonr adet olmayı bekleyen kadınlarımız arakında yapılan bir araştırmada en fazla adet gecikmesinin bir buçuk yıl kadar sürdüğü gözlemlenmiştir.
  • Doğumdan sonra ilk adet ne kadar sürer: Genelde adetleriniz kesik şekilde gelecek ve bir kaç gün ara ile devam edecektir. Çok yoğun adet beklemiyiniz.
  • Doğum sonrası kanama nasıldır: doğum sonrası olduğunuz adetlerden çok fazla kan olmasını beklemeyeceksiniz kan kesinlikle daha az olacaktır. 
  • Doğum sonrası adet olanlarda ağrı;: Bebek öncesinde adet ağrılarınız nasıl oluyor ise aynın öyle ya da bir tık daha fazla sıkıntı çekebileceksiniz hanımlar.
  • Doğum sonrası adet olan kadında süt kesilmesi olur mu : En fazla merak edilen ve halk arasında da yaygın olarak bilinen bir inanıştır. Adet olan kadının sütü kesilir mi ? Tabiki hayır adet olan bir kadının sütünün kesilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Emzirirken Hamile Kalınır mı ?

Halkımız arasındaki inanışa ve yaklaşım göre bir kadın doğumdan sonra bebeğini emzirdiği sürece hamile kalmak gibi bir düşünce var fakat bu tamamen yanlış bir inanıştır. Anne olan kadınların bebeklerini emzirirken ki salgıladıkları hormonlar onların adet kanamasını engellese de adet olmamış gibi görünen kadında yumurtlama süreci devam eder ve yumurtlama yapar kadınlar. Dolayısı ile bu zamanda da gayet hamile kalabilirsiniz.