X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Düşükten sonra dikkat edilmesi gerekenleri yazdık

Düşük yapanlar kadınlar kulübü hamilemiyim'de Düşük sonrası bilmeniz gerekenler hamilelik süreci ve dikkat etmeniz gereken tüm konuları ayrıntılı ve soru cevap şeklinde sizler için bir araya getirdik hanımlar.

Düşük yapan kadınların bilmesi gerekenler kadınlar kulübü hamilemiyim'de

Bir kadın gebeliğinin 20. haftasından önce doğal yollar ile ya da her ne sebepten olursa olsun bebeğini kaybetmiş ise buna düşük adını veriyoruz. Gebeliğin 20. haftasından sonraki bebek düşüklerine de düşük değil erken doğum adı veriliyor. Genelde bebekler hamile kalındıktan sonra 3 ay içerisinde düşüş yapmaktadır. 

HCG değerinin düşmesi düşük habercisimidir?

Haberi Okumak için Tıklayın

Düşükten sonra yapılması gerekenler - Düşükten sonra nelere dikkat edilmesi gerekiyor

Kadınlarımız için en zor durumlardan bir tanesidir düşük. Genelde hamileliğin ilk üç ayında bu düşük tehlikeleri ile karşılaşılır. Bu tür durumlarda düşükten korunmak için hanımlarımızın kesinlikle ağır işler yapmamaları ve bu değerli ve 3 aylık tehlikeli süreci dinlenerek geçirmeleri gerekmektedir.

Olası tehlike vuku bulduğunda ve düşük olduğunda şunlara dikkat etmeniz gerekir. Düşük sonrası rahim içerisinde parça kalıp-kalmadığına bakmak için ultrasonografi ile kontrol edilir, rahim içinde parça kalmışsa rahim içi temizlenir.

Düşük sonrası adet olamama adet olamıyorum kızlar

Haberi Okumak için Tıklayın

Düşük yapan kadınlarımızın aşağıdaki yazılanları da uygulayarak biliyor olmalarında fayda bulunmakta. Düşük yapan kadınlar için doktorlar genelde bu açıklamaları yaparak tavsiyelerde bulunuyorlar ama akılda kalıcı olmuyor düşük acısıyla. Bir kez daha buradan yazalım istedik sizlere.

Düşükten Sonra Ne Zaman Hamile Kaldınız ? Kadınlar Külübü

Hiç bir kadın istemez düşük dünyanın sonu da değildir. Doğal bir süreç olduğundan dolayı başınıza gelebilir. Bu durumu psikolojik hale getirmemeniz önemlidir. 2 ay sonra tekrar bir kadın gebe kalabilir. En azından siz kadınlar düşük yaptı iseniz bu sürenin bitmesini kesinlikle beklemeniz gerekmektedir. 

SORU: Evde düşük nasıl yapılır?

Haberi Okumak için Tıklayın

Düşükten Sonra Ne zaman ilişkiye girmek lazım 

Düşük sonrası 2-3 hafta cinsel ilişki tavsiye edilmez.

Düşükten sonra Kanamalar kaç hafta sürer ?

Düşük yapan bir kadının devam eden adet kanamaları ile ilgili en fazla bizlere yönelttiği sorulardan birisi de budur. Düşük kürtaj sonrası 4,6 hafta regl kanamaları görülür. 6 haftadan daha fazla süren bir kanama ile karşılaştı iseniz lütfen doktorunuz ile görüşünüz. 

Düşükten Sonra ne zaman yumurtlama olur ?

Düşükten sonra 35 gün sonra sizler ilk adet kanamalarınızı yaşarsınız. Düşük yaptığınız gün dahil sizler 20 gün sonra da hamile kalabilmek için yumurtlama yaparsınız. Ama sizlere 2 aydan önce hamile kalmamanızı öneriyoruz.

İlginç düşük yapma yöntemleri

Haberi Okumak için Tıklayın

Düşükten sonra parça kaldığı nasıl anlaşılır ?

Düşükten sonra kalan parça için şu belirtileri alıyor olmanız gerekiyor ona göre sizde parça kalıp kalmadığı anlaşılacaktır. 

  • Geçmeyen kanamalarınız var ise,
  • Çok kötü kokular alıyor iseniz.
  • Geçmeyen kasık ağrılarınız var ise,
  • Düşmeyen ateşiniz var ise

Sizde düşük sonrası parça kalmış olabilir. Doktorlarınız ile durumu değerlendirmeniz gerekiyor. Düşük ile alakalı bizlere yöneltmek istediğini sorularınız var ise lütfen yorum olarak dönüş sağlayınız.