X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Emzirme döneminde hamile kalınırmı?

Emzirme döneminde hamile kalınır mı hamile kalmak mümkün mü hamile kalanlar var mı peki emzirme döneminde hamile iseniz hamilelik belirtileri nasıl anlaşılır nasır ortaya çıkar hamile olduğunuzu nasıl anlarsınız ?

Emzirme Döneminde Hamile Kalınır mı ?

Yeni doğum yapmış bir çok annenin en  çok merak ettiği konulardan biridir, emzirirken hamile kalır mıyım? Kadınların bir kısmı doğum sonrasındaki ilk dönemlerde gebe kalmayacaklarını düşünürler. Burada emzirmenin gebelikten koruduğuna olan inanç hakimdir. Peki gerçekten emzirme gebelikten koruyor mu tüm detaylar yazımızda.

Emzirme döneminde hamile kalmak

Doğumdan sonra ilk altı ay boyunca anne, bebeğini günde en az 4 saat ve geceleri 6 saat aralığı geçmeyecek şekilde emzirerek beslerse, annede yumurtlama gerçekleşmeyebilir. Bu da gebe kalmayı engelleyebilir.. Emzirme gebelikten hem koruyabilir,hemde korumayabilir. Emzirme gebe kalmayı nasıl engeller Emzirme periyodunda yüksek miktardaki prolaktin hormonu yumurtlamayı baskılar ve rahim iç zarı da gelişemediğinden adet kanaması olmaz. İlk 3 bebeğini düzenli emzirenlerde yumurtlama baskılandığından gebelik görülmez. İstisnaları görmekte tabiki mümkündür. Lohusa dönemi kanaması bittiği andan itibaren  mutlaka korunmayı  öneriyoruz.

Özetle; 6 aydan küçük bebeğin düzenli anne sütü ile beslendiği dönemlerde ve adetin başlamadığı durumlarda gebelik olasılığı % 2 civarındadır. 6 aydan sonra ise gebelik olasılığı % 6 civarındadır.  Emzirirken gebe kalmak sanıldığı kadar nadir görülen bir durum değildir.

Hamile Döneminde Hamile Kalmamak için ne yapılmalı ?

Eğer emzirirken hamile kalırsanız sütün kalitesinin bozulması nedeni ile  bebeğin de beslenmesinin yetersiz olacağı için emzirmeyi kesmelisiniz. Halk arasında hamileyken emzirmenin bebeği zehirleyeceği yönünde bir inanış vardır. Böyle bir durum söz konusu değildir. Sadece  gebelikte emzirmenin en olumsuz etkisi  anneyi halsiz ve yorgun düşürmesidir. Eğer emzirme döneminde gebe kalırsanız  mutlaka öncelik bir hekimden görüşü almaktır.

Emzirme Döneminde hamilelik belirtileri nasıl anlaşılır ?

Hamile olduğumu nasıl anlarım diyor iseniz kızlar bu soru kafanızda yer ediyor ise şunu bilmeniz gerekiyor. Daha önceden yazdığımız hamilelik belirtileri ile aynı şekilde örtüşüyor olsa bile, gerek adet olmayışınız gerek emzirme döneminde olduğunuzdan dolayı göğüslerinizdeki sütlerden dolayı oluşan sızı ağrı durumu kafalarınızı iyice karıştırabilir. Net olarak şunlar şunlar diyemiyorum malesef. Kişiden kişiye göre değişiklik gösterecektir. Aşağıdaki hamilelik belirtileri konumuzu lütfen inceleyiniz. 

Hamilelik belirtileri ilk hafta olanlar hakkında bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Emzirme döneminde hamile kalmamak için neler yapılmalı ?

Her halukarda loğusalık döneminiz bittiğinde ya da bitmeden eğer ilişki yaşamış iseniz korunma yöntemlerinden en önemlilerini tutmanız gerekiyor. Süt gebeliğin önüne geçmez bunu öncelikle bilmenizde büyük fayda bulunmakta.

Emzirirken hamile kalmak kadınlar külübü hamilemiyim'de

Emzirme döneminde yukarıdaki saydığımız durumlardan dolayı hamile kalabilirsiniz. Siz değerli annelerden hamile kalanlar nasıl anladınız bizlere yazar mısınız lütfen. Hamile olduğunu nasıl anlarsın