X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Ertesi gün hapı gebeliği önler mi ?

Ertesi Gün Hapı gebeliğe zarar verir mi gebeliği kesin önler mi gebeliği sonlandırır mı riski Kadınlar Kulübü Hamilemiyim sitesinde sizlerle...

Ertesi Gün Hapı gebeliğe zarar verir mi gebeliği kesin önler mi gebeliği sonlandırır mı riski Kadınlar Kulübü Hamilemiyim sitesinde sizlerle...

Bir çok bayan korunmasız ilişki sonrası ertesi gün haplarından kullanıyor. Zannediliyor ki tamam işte keyfimi ederim sonrasında bi ertesi gün hapı alırım hamile kalmamı kesin engeller. Ertesi gün hapları doğru kullanıldığı taktirde bile %100 koruma sağlamaz. Birliktelikte istenmeyen gebelik için mutlaka tedbir alınmalı. Ertesi günü hapı yerine her ilişkiye girilmeden önce korunmak daha saglıklıdır. Ama bir çok kadın hamile kalmamak için ertesi günü hapı kullanmaktalar. Sayfamıza sık yöneltilen sorulardan biri ertesi gün hapının tekini yuttum hamile kalırmıyım ?

Bazıları hem östrojen hep progesteron hormonu içerir bazıları sadece progesteron hormonu içerir. Aldığınız hapın prospektusunda bir seferde mi yoksa 12 saat arayla mı içilmesi gerektiği yazacaktır. En yaygın bulunanları sadece progesteron (levonorgestrel) içeren ve bir seferde 2 hap içilen türleridir. Sadece progesteron içerenlerde yan etki az görülmesi de bir avantajdır. Östrojen ve progesteron birlikte içerenler bulantı ve kusma yapabilirler.Bir diğer sayfamıza yöneltilen soru ertesi gün hapını ne zaman içmeliyim?İlişkiden sonra ilk fırsatta alınması ve en geç 3 gün içerisinde alınması önerilir.

ertesi gün hapı nasıl kullanılır

Ertesi gün hapı ilişkiden sonra ne kadar erken alınırsa etkisi o kadar güçlü olur ve koruma şansı artar. Ancak hiçbir zaman koruması yüzde yüz değildir. Ertesi gün hapı kullandım ne yapmalıyım gibi bir soruda sayfamıza sık yöneltilmekte Bu durumda gebeliği istemiyorsanız tek çare kürtaj ile aldırmaktır. Ertesi gün hapı kullanıp da hamile kalanlarda bebek üzerinde yan etkisi olmuştur. Böyle bir durumda mutlaka uzman doktora danışmanızda fayda var. Yine bu Ella ertesi gün hapı ile ilgili sizlere bazı soruların cevaplarını vermek istiyoruz.

Ertesi gün hapı gebelik testini etkiler mi :  Hayır arkadaşlarım gebelik testinin sonucunu kesinlikle önlemeyecektir. beta hcg testi ile yapılan testin sonucu yüzde yüz doğrudur her hangi bir ilaç ya da başka bir şey ( tüp bebek hariç ) sonucu değiştirmez ve etkilemez. Gebeliği sonlandırır mı diye soranlar da var cevabını üstte zaten verdik yüzde yüz sonlandırır diye bir şey söz konusu değil.

Gebelikte Ertesi gün hapı kullanmak gebeliğe bebeğe zarar verir mi ? Arkadaşlarım böyle sorular yöneltiyorsunuz ama madem hamile kaldınız bu hapı kullanmayacaksınız. Ha hamile kalmışım bhcg testinde çıkmış ultrasonra görünmüş birşey olmuş ve bu bebeği istemiyorsunuz lütfen bu hapı kullanlayın büyük zararlar görebilirsiniz. Bebeği düşürür mü diye soruyorsunuz düşürebilir arkadaşlarım aman dikkat edin. Doktor tavsiyesi olmadan ağrı kesici bile almayın. Hamile kaldım ama istemiyorum, aldırmak istiyorum ne yapıcam nasıl kurtulabilirim doğurmak istemiyorum  yok sevgilim terk etti gibi bahanelerin arkasına sakın ola sığınmayın. Bu tür soruları bizlere yönlendirmeyin lütfen.

Ella hap kullanan kadınlar lütfen dikkat

Haberi Okumak için Tıklayın