X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Ertesi gün hapı kullananlar kadınlar kulübü hamilemiyim

Ella Ertesi gün hapı kullananlar kullanan  kadınlar kulubü hamilemiyim sitesinde tüm bilgiler

Ella Ertesi gün hapı kullananlar kullanan  kadınlar kulubü hamilemiyim sitesinde tüm bilgiler

Ertesi gün hapları , genellikle korunmasız cinsel ilişki veya başarısız doğum kontrolü yöntemi olduğun da kullanılan bir ilaçlardır. Bu ilaçları genelde gebe kalmak istemeyen kadınlar kullanır. Genç kızlarda da kullanımı yaygındır. Ertesi gün hapları ile ilgili gher gün sayısız sorular almaktayız. Bu sorulardan bazıları ; Partnerimle ilişkiye girdim hemen ertesi gün hapı aldım hamile kalırmıyım ? Korunmasız ilişki sonrarı ertesi gün hapı aldım adetim gecikti hamilemiyim ?

Ertesi gün hapları % 100 koruma sağlamaz. Öncelikle bunu belirtelim. Şayet gebe kalmak istemiyorsanız daha etkili korunma yöntemlerini tercih edin. Ertesi gün hapları gebeliği önlemede %85-90 başarıldır. Ertesi gün hapı kullanlarda gebelik görülebilmektedir.Korunmasız cinsel ilişkiyi takiben veya bilinmeyen veya kontraseptif başarısızlıktan şüphelenilen durumda eretsi gün hapını kullanabilirsiniz. Ama demnin de belirttiğimiz gibi ertesi gün hapının iyi bir koruma sağlamadığını yineleyelim.

Ella Ertesi gün hapı kullanan kadınlara sorular cevaplar

 

Ertesi gün hapı kusma ve ishal

Ertesi gün hapını yuttuktan sonra kusma ishal gibi durumlar söz konusu olursa ilaç etkisini kaybedecektir. Bir çok kullanıcı bu komplikasyonları yaşamakatdır ve sonuç itibari ile gebe kalabilmektedir. Ertesi gün haplar her gün sürekli kullanılmaz. Sürekli kullanıldığı taktirde hormonlarınızı bozabilir buda düzensiz dönemlere yol açabilir. Kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan ertesi gün hapını kullanmayın.

Ertesi gün hapını ne zaman yutmalıyım ?

Ertesi gün hapını ilişkiden sonra 72 saat için de kullanmanız gerekir.Ertesi gün hapını ne kadar çabul alırsanız o kadar etkili olucaktır.

Ertesi gün hapı yuttum adet olmadım hamilemiyim ?

Ertesi gün hapını kullandıktan sonra adet gecikmesi yaşıyorsanız mutlaka test yapın. Çünkü bu haplar kullanıldığı halde gebelik oluşabiliyor.

Hangi durumda ertesi gün hapı kullanılır ?

İlişki esnasın da prezervatif yırtılırsa, rahim içi araç yerinden oynarsa, doğum kontrol hapı alımı unutulursa ve korunmasız cinsel ilişki söz konusu olduysa ertesi gün hapı kullanılabilir.

Errtesi gün hapı şüpheli ilişki sonrası olabildiğince erken alınmalıdır. Adet döngüsünün herhangi bir zaman dilimin de ertesi gün hapı kullanılabilir. Ertesi gün hapları reçetesiz olarak satılabiliyor. Her hangi bir eczaneden bu haptan temin edebilirsiniz. Ertesi gün haplarının en sık yan etkileri kusma, mide bulantısı,düzensiz kanamalardır. Ertesi gün hapları normal doğum hapları gibi çok etkili değildir. Birincil doğum kontrol yönteminiz ertesi gün hapı ise bu gebelikten iyi korunduğunuz anlamına gelmez. Hamile kalmamak için etkili bir doğum kontrol yöntemi uygulamanızı öneriyoruz.