X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Ev taşırken nelere dikkat etmeli ?

Bazı nedenlerden dolayı ev  değiştirmek zorunda kalırız. İş değişikliği, yeni bir okula başlama ,evlilik , ev satın alma gibi durumlar dan ötürü evi taşıyabiliriz. Taşınma süreci yıpratıcı olmakla beraber dikkat isteyen bir eylem. Bu makalemiz de ev taşırken dikkat edilmesi gereken hususlara değineceğiz.

Bazı nedenlerden dolayı ev  değiştirmek zorunda kalırız. İş değişikliği, yeni bir okula başlama ,evlilik , ev satın alma gibi durumlar dan ötürü evi taşıyabiliriz. Taşınma süreci yıpratıcı olmakla beraber dikkat isteyen bir eylem. Bu makalemiz de ev taşırken dikkat edilmesi gereken hususlara değineceğiz.

 

Ev taşıma eylemi gerçekten yıpratıcı bir süreçtir. Eşyaların teker teker paketlenmesi , sonra bu paketlenen eşyaların hasarsız taşınması gerekir. Bunların yanısıra paketlenen eşyaları bulmak, yerleştirmekte ayrı bir sorun. Oysa ev taşıma işini pratik bir hale getirebilirsiniz. Nasıl mı ? Tüm detaylar yazımızın devamın da.

Ev taşıma eyleminin zorlu yorucu bir süreç olduğunu biliyorsunuz. Her şeyden önce ev taşırken planlı olmaya bakın. Oda oda ilerleyerek eşyalarınızı paketleyin.  Ev taşırken bir takım meteryallere ihtiyaç vardır. Bunlar koli , makas, bant , hurç gazete , ambalaj kağıdı ve şişme naylonlar.

Kırılacak eşyaları şişme naylonlara sarın ve altı sağlamlaştırılmış kolilere yerleştirin.Kolilerin üstüne mutlaka içindeki eşyalar hakkında not düşün. Bir çok insan ev taşırken gazete kağıtlarını kullanır. Gazete kağıdı paketlenecek eşyalara renk verebilir. Bunun yerine beyaz kağıtları kullanırsanız ek bir temizlik işlemi gerekmeden eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz.

Ev taşırken bir diğer dikkat edilecek husus kıyafetlerin buruşmadan tertemiz taşınması. Bunun için hurç kullanmanız lazım. Kıyafetlerinizin ebatına göre hurç alın ve giysilerinizi hurçlara yerleştirin. Hurcun kirlenmemesi için , büyük poşetlere de yerleştirebilirsiniz. İç çamaşır ve diğer özel eşyalarınızı , mutlaka valize yerleştirin..

Ev taşırken yatakların muhafazası da önemlidir. Kirletmeden tertemiz yatakları taşımak için vakkumlu hurlar kullanınve bu hurçları daha sonra büyük poşetlere yada kllanmadığınız nevresimlere sarabilirsiniz.

Ev taşırken mobilya çizikleri kaçınılmaz oluyor. Çıtçıtlı şişme naylonları kullanırsanız darbe, çizik gibi oluşumları önleyebilirsiniz. Aynı işlemi beyaz eşyalarınızda da uygulayın. Ev taşırken tüm eşyaların kolilendiği kutulara  ait olduğu odayı nut düşün . Böylece eşyaları yerleştirirken kargaşadan kurtulabilirsiniz..Ev taşırken en çok dikkat edilmesi gereken husus eşyaların kırılıp dökülmemesi için kolilerin bantlar la sağlamlaştırılması. Kolinizin sağlamlığına dikkat edin. Tüm eşyalarınızı taşımak zorunda değilsiniz. Kullanmadığınız eşyaları ihtiyaç sahiplerine verebilirsiniz. Taşınmayı ,  en az hasarla verdiğimiz önerileri dikkate alarak gerçekleştirebilirsiniz. Hasarsız taşınmalar, keyifli yaşamlar diliyoruz..