X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebe kalamama nedenleri ve gebe kalma yöntemleri

Gebe kalamama nedenleri gebe kalamayanlar Hamile kalamayan kadınların bilmesi gerekenler

Gebe kalamama nedenleri gebe kalamayanlar Hamile kalamayan kadınların bilmesi gerekenler

Herhangi bir doğum kontrolü yöntemi uygulamaksızın, 1 yıl süreyle, düzenli ilişkiye rağmen gebe kalamama ya kısırlık denir.Kısırlık hem kadına hem erkeğe bağlı olarak görülebilir..Kısırlığın teyidi için bir takım tetkitler yapılır ve buna göre tedavi uygulanır.Ülkemizde kısırlık sorunu gittikçe arttığı gibi tıptada bu alanda yeni tedavi yöntemleri ve ilaçlar gelişmektedir. Kısırlık sadece nedenlere bağlı olarak gelişmez. Nedensiz kısırlıkta vardır..Bilinç altıyla alakalı olan bir durumdur. Hamile kalmak istiyorsunuz ama bir türlü olmuyorsa hamile kalamadığınıza bilincinizi odaklamış olabilirsiniz.. Gebe kalamama nedenleri hakkında tüm detaylı bilgileri konumuzda bulabilirsiniz.

HAMİLE KALMAK İSTİYORUM AMA KALAMIYORUM 

Gebeliğin oluşabilmesi için  sağlıklı bir yumurtanın spermle birleşmesi gerekir. Döllenme dediğimiz bu olay kadının tüplerinde gelişir.Size doğurganlığınızı artırmanız için bir kaç önerimiz var.Hekim kontrolünden geçtiniz ve gebeliğe engel hiç bir durum saptanmamasına rağmen gebe kalamıyorsanız şayet  öncelikle olumsuz düşüncelerden arının ve gebe kalamamayı saplantı halinden çıkarın.Yaşam kalitenizi gözden geçirin..Nasıl besleniyorsunuz,ne kadar uyuyorsunuz,streslimisiniz..Sağlıklı ve ideal kiloda olmak doğurganlığı artırır. Fazla kilolarınız varsa uzman bir diyetisyene görünüp  bu kilolardan kurtulun.Sigara alışkanlığınız var ise mutlak surette bırakın. Sigarının üreme üzerinde olumsuz etkileri vardır.

Düzenli  ilişkide bulunun. Gebelik elde etmek için ovülasyon günlerinizi belirleyin. Özellikle adet dönemlerinin ortasına denk gelen yumurtlama zamanında 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunmak yeterlidir.Her kadının adet  döngüsü birbirinden farklıdır. Dolayısıyla gebelik şansının artması için kişinin adet döngüsü incelenmeli ve yumurtlamanın tam olarak ne zaman gerçekleştiği hesaplanmalıdır.  Ovülasyon günlerinizi internetten otomatik hesaplayıcılarla belirleyebilirsiniz.Ama işi garantiye almanız açısından ben sizlere ovülasyon testlerinden kullanmanızı öneriyorum. Birliktelik esnasında kesinlikle kayganlaştırıcı,tükürük  gebeliği kısmen engelleyebilir.Bunlardan kaçının.İlişki esnasında  doğru pozisyonda olun. Gebe kalmaya uygun pozisyon sırt üstü yatmanızdır.

HAMİLE KALMA POZİSYONLARI BURADA

İlişki sonrası hemen duşa yönelmeyin yarım saat ayaklarınızı yüksek bir yere dikerek uzanın. Yukarda verdiğimiz önerileri dikkate alın. Tüm bunlara rağmen gebe kalmadıysanız mutlak surette hekime görünün.. Dileyen her bayanın anne olması dileğiyle.

HAMİLE KALAMAYANLARIN BİLMESİ GEREKENLER BURADA

Konumuz aslında çok uzun kızlar hamile kalamamanın bu yukarıda yazdıklarımızdan başka nedenleri de olabilir. Belki sorun sizde belki de eşinizdedir. Ama merak etmeyin çözülmeyecek bir şey yok. Birlikte eşiniz ile öncelikle bir doktora gitmeli ve HANGİ TESTLERİ YAPTIRMALIYIM diye ona sormalısınız. Doktorunuz sizi dinledikten sonra yaptıracağınız tester hususunda bilgiler verecektir. Bu testlerin sonucunda hamile kalamama sıkıntılarınız ortadan kaldırılacak durumda ise zaten gereği yapılacaktır. Ama bu süreç sorlu bir süreçtir arkadaşlarım. eski Türk filmlerindeki gibi tek geceden bebek malesef artık çok zor olmadımı olmuyor. Belkide sizinde artık tüp bebek yapma zamanınız gelmiştir kim bilir ?

Bizler her konuda olduğu gibi, hamile kalamama konularında da değerli yorumlarınızı, almaktan mutluluk duyacağız. Sizleri yönlendirebilmek adına bizlere göndereceğiniz yorumlu sorularınızda olabildiğince fazla detay verin lütfen. Peki siz bu durumda mıydınız ? Siz hamile kalamıyordunuz neler yaptınız ? Sizin eski durumunuzda olan kadınlara yardımcı olmak için bizlere yazın olur mu ?

KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM