X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte bebek hareketleri ne zaman nasıl hissedilir ?

Bebek hareketleri ne zaman hissedilir, anne karnındaki bebeğin hareket etmesi için ne yapılmalı en iyi ne zaman hissedilir Hamilemiyim Kadınlar Kulübü'nde sizleri bekliyor.

Bebek hareketleri ne zaman hissedilir, anne karnındaki bebeğin hareket etmesi için ne yapılmalı en iyi ne zaman hissedilir Hamilemiyim Kadınlar Kulübü'nde sizleri bekliyor.

Hamilesiniz ve bebeğinizi artık hissetmek istiyorsunuz. Karnınızda  oluşan en küçük kıpırtıyı bebeğinizin hareketi sanıyorsunuz.Bebeğinizin var olduğuna dair ip uçları arıyorsunuz .Bebeğinizin varlığı her ne kadar usg ile saptansada onu hissederek yaşamak istiyorsunuz.Sayfamıza anne adaylarımız tarafından  bu konu hakkında sayısız soru almaktayız.Bebeğimi ultrason da gördüm ama hareket etmiyor,bebeğin kalp atışını duydum ama karnımda hiç bir şey hissetmiyorum gibi.Biz de ilk defa annelik heyecanını yaşıyan gebelerimiz için bu konuyu tüm detayları ile yazımıza taşıdık. Anne karnın da bebeğin hareketleri ne zaman başlar,Anne karnın da bebek ne zaman tekme atmaya başlar,detaylar yazımızın devamın da.

Bebeğin hareketleri anne karnında ne zaman hissedilir ?

Gebeliğin teyidi hcg ile belirlendikten sonra ,kesin tanı için anne adayı düzenli olarak hekim kontrolüne çağrılır.Gerekirse hcg testi  belli aralıklarla tekrar istenir. Hcg testi ile usg incelemeleri birlikte değerlendirilir.Anne adayına gebesiniz dendikten sonra 5-6. haftalarda keseyi görmek için bir daha gelmesi önerilir.Kese genelikle 5. haftalarda görülmeye başlar.Geç döllenme gibi durumlarda 6-7 haftaya sarkabilir.Bundan sonraki bekleyiş bebeğin kalp atışları nı duymak için olucak. 7. haftada bebeğinizin kalp atışlarını  dinleyebilirsiniz.Bebeğin hareketleri de bu haftada başlar lakin siz bunu ancak 7. hafta sonrası hissedebiliceksiniz. Biraz sabırlı olmalısınız.

Anne karnındaki bebeğin hareketleri  genelde 14. cü haftadan itibaren hissedilebilir.Bu durum 26. haftalara da sarkabilir telaş yapmayın. Daha önce gebelik deneyimi olan anne adayları bu durumun farkına varabilir fakat ilk defa anne olacaklar bebeğin hareketlerini hissetmeyebilir.Bir çok anne adayı karnındaki gazı bebeğin hareketi olarak biliyor.Bebeğin hareketleri  6. aydan sonra hem izlenebilir hemde hissedilebilir.

 

Bebeğin kalp atışı duyulmadı nedeni nedir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Anne adayları bebeğin hareketlerini farklı farklı yorumlayabiliyor.Kanat çırpması,kelebek çırpınışı,seğirme gibi.Bebeğin hareketlerini anne adayı genellikle gece daha çok hissediyor.Aynı zaman da günün iilk öğün sonrası da bebeğin hareketleri hissedilebilir.Sevgili anne adayları  her bünyede farklı  durumlar söz konusu olabildiğinden bebeğin hareketlerini erken yada  geç hissedebilirsiniz.

ANNE KARNINDA BEBEĞİN HAREKETLERİ NE ZAMAN HİSSEDİLİR HAREKET İÇİN NE YAPMALI ?

Zaten sizlere kaçınca haftadan itibaren anne olarak bebeğinizin hareketlerini hissedeceğiniz uygun zamanı yazdık. Bazı durumlarda bu verilen haftalar olması ile bile bebeğin hareketlerini göremeyebilirsiniz. Hemen hemen her keste aynı olacak diye bir şey olmasa da kızlar bazı durumlarda bu süreler biraz daha fazla artabilir. Bunu lütfen kendinize sıkıntı etmeyiniz. Bebeğinizin hareketlenmesi için bizler sizlere şekerli yiyecekler, meyve suları ya da balık tavsiye ediyoruz. Çikolatayı da lütfen unutmayınız. En iyi bebek hareketleri böyle hissedilir.

Anne karnın da bebeğin hareketleri ne zaman hissedilir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Bazı anne adayları gebeliğin 20. haftasında bebeğin hareketlerini hissetmeye başlar.Bu yüzden telaş etmeyin.Hekim kontrollerinizi aksatmayın.Tüm anne adaylarının sağlıklı gebelik geçirmesi dileği ile..