X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Geçmeyen kahverengi akıntı hamilelik belirtisi mi ?

Geçmeyen kahverengi akıntı hamilelik belirtisi mi ? Geçmeyen açık koyu kahverengi akıntısı yaşayan bir kullanıcımızın bu durumu hamilelik olarak değerlendirmesi ve yapılan testlerin negatif çıkması üzerine sorusunu cevaplandırıyoruz.

Geçmeyen kahverengi akıntı hamilelik belirtisi mi ?

Bizlere info@hamilemiyim.org adresinden ulaşan sevgili Kevser Melek'in sorusu şu şekildeydi. 

Merhaba değerli site sakinleri, yaşım 23 evliyim ve reglim düzenlidir.

Biz eşimle korunmadan ilişkiye girdik. Ancak içe boşalma durumu olmadı. Reglim ise beklediğim tarihte 16 gün sonra geldi. Reglim bitti ancak 13 gündür kahverengi akıntıların bitmiyor. Üstüne görme dedikleri bu mudur? İlişkiden 33 gün sonra eczaneden test alıp yaptım sonuç negatif çıktı. Sizce bu çamurumsu, siyaha yakın kahverengi akıntının sebepleri ne olabilir? Yanıtlarsaniz çok sevinirim, yeni evlendiğimiz için henüz çocuk düşünmüyoruz

Hamilemiyim Kahverengi akıntılarım var test yaptırdım çıkmadı

Haberi Okumak için Tıklayın

Kahverengi akıntı neden oluyor ?

Sağlıklı bir kadın her ay düzenli olarak adet görür. Normalde adetler 21-35 gün aralıklarla olur, 3-8 gün arasında sürer ve toplam 30-80 cc arasında kanama olur. Genelde adetin ilk günü lekelenme şeklinde kanama olur, adetin 2.-3. Gün kanama yoğunlaşır ve toplamda 5-7 gün sürer ve biter.

Kimya derslerinden hepimizin bildiği gibi kan belli bir süre oksijen ile temas ederse rengi kahverengiye döner. Adet döneminde, adet daha başlamadan önce, endometriyum (rahim duvarı) tam dökülmeden önce ufak bir kanama olursa ve bu kanama vajinada bir süre bekleyip oksijenle temas ederse kahverengiye döner. 

Ne zaman ki kanama yoğunlaştı (rahim duvarı tam dökülmeye başladı) kan vajinada beklemeden dışarı atılacağı için rengi kahverengi değil kırmızı olacaktır.

Ancak bazı durumlarda adet öncesi veya sonrası kahverengi kanama veya akıntı olabilir. Kahverengi lekelenmenin nedeni fizyolojik olabileceği gibi bir hastalığın habercisi de olabilir.

Adet öncesi ve sonrasında kahverengi akıntı kasık ağrısı nedenleri

Haberi Okumak için Tıklayın

Kahverengi Akıntının Normal Kabul Edilmediği Durumlar

  • Miyom

Özellikle rahim içindeki miyomlar (submuköz miyom) aşırı adet kanaması veya adet dışı dönemde kahverengi kanamaya neden olur. Kaviteye bası yapan intramural miyomlar da kahverengi akıntıya neden olabilir. Miyom tanısı ultrasonla ve sulu ultrasonla (salin infüzyon sonografi) konur. Bu durumlarda miyomun ameliyatla çıkarılması adet dışı  kahverengi kanama problemini ortadan kaldıracaktır.

  • Endometriyal veya servikal polipler

Rahim içindeki veya rahim ağzındaki polipler adet dışı kahverengi kanamaya, aşırı ve uzun adet görmeye veya ilişki sonrası kanamaya neden olabilir. Polip tanısı ultrasonla ve sulu ultrasonla (SİS) konur. Histeroskopik olarak polipin alınması problemi ortadan kaldıracaktır.

Adetten sonra kahverengi akıntı neden olur?

Haberi Okumak için Tıklayın

  • Polikistik over sendromu (PKOS)

Polikistik over sendromunda hormonal bozukluğa bağlı adet görememe, tüylenme, sivilcelenme (akne) ve adet dışı lekelenme şikayetleri görülebilir. Hormonların ilaçla düzenlenmesi sonrası adet dışı kanama şikayetleri ortadan kalkacaktır.

  • Rahim ağzında yara (erozyon)

Rahim ağzında yara ilişki sonrası kanama, kahverengi lekelenme gibi belirtilere yol açabilir. Yaranın nedeni enfeksiyon ise antibiyotik tedavisi ile veya yaranın yakılması/dondurulması ile adet dışın kahverengi akıntı problemi ortadan kalkacaktır.

  • Rahim ağzı kanseri

Rahim ağzı kanseri için her kadının yılda 1 defa smear testi yaptırması gerekir. Ama adet dışı kahverengi akıntı şikayeti olan hastalarda smear testi daha çok önem kazanır. Adet dışı kanama, ilişki sonrası kanama, lekelenme şikayeti olan kadınların mutlaka smear testi yaptırması gerekir.

  • Pelvik enfeksiyon
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Yukarıda yazılanların tamamı sevgili drdenizulas.com adresinden alındı konumuz ile bire bir cevap olduğu için aldık. Görünen o ki sizdeki durumun arıştırılması gerekiyor. Ama Kesinlikle hamile değilsiniz bunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz size. 

Durumun hamilelik ile alakası yok sevgili Kevser Melek. Geçmeyen akıntıyı siz kafanızdan yerleşme kanaması mı diye kurmuşsunuz ama sizinkisi yerleşme kanaması da değil yerleşme kanaması konumuzu aşağıdan verelim sizlere bilgi edinin lütfen. 

Yerleşme Kanaması mı Hamilemiyim sizce

Haberi Okumak için Tıklayın

İmplantasyon Yerleşme Kanaması Adet Kanaması Gibimidir?

Haberi Okumak için Tıklayın

SORU: Hamilelikte Yerleşme kanaması nasıl olur nasıl anlaşılır

Haberi Okumak için Tıklayın

SORU : Yerleşme kanamasını nasıl anlarız ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Yukarıdaki konuları incelediğinizde daha net bilgilere sahip olacaksınız. Bizlere info@hamilemiyim.org adresi üzerinden sizler de sorularınızı anlaşılır bir şekilde yazarak gönderebilirsiniz.