X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamile olmadan memeden süt gelmesi

Hamile olmadan memeden süt gelmesi nedenleri kadınlar kulübü hamilemiyim hamilelik belirtisi mi hangi doktora gitmemiz gerekiyor işte bilmeniz gereken her şey burada.

Hamile olmadan memeden süt gelmesi nedenleri kadınlar kulübü hamilemiyim hamilelik belirtisi mi hangi doktora gitmemiz gerekiyor işte bilmeniz gereken her şey burada.

Gebelik dışı  gögüslerden  aşırı  miktarda süt gelmesi nin bir kaç nedeni olabilir.Bu durum prolaktin yüksekliğinden kaynaklı gelişebilir..Bu durumu bayanlar atletlerinin,sütyenlerinin ıslanmasıyla fark edip panikliyor.Her iki memeden süt gelmesi ,memeden gebelik dışı süt gelmesi hakkında bize sürekli sorular geliyor..Bizde Gebelik dışında memeden süt gelmesi hakkında bir araştırma yaparak sizleri bilgilendirmek amacı ile bu yazıyı hazırladık. Memeden süt gelmesi,memeden gebelik dışı süt gelmesi nedenleri hakkında ki tüm detaylar yazımızda..

Gebelik veya emzirme olmaksızın memelerden sütlü akıntı gelmesi ise değişik nedenlerle olabilir.Bu nedenlerden biri memelerin  elle veya emilerek aşırı derecede uyarılmasıdır.Diğer bir neden ise  bazı hastalakların tedavisinde kullanılan ilaçlar memeden süt gelmesine neden olabilir. Prolaktin yüksekliği gibi durumlarda da memelerden süt gelebilir.Eğer tek memeden süt geliyorsa bu durum mutlaka  araştırılmalıdır.Memelerden süt gelmesine adet olamama,yumurtlama bozukluğu eşlik edebilir.Eğer çocuk sahibi olamıyorsanız bu memelerden süt gelmesi gebe kalmanıza engel teşkil edebilir.

hamile olmadan memeden süt gelmesi nedenleri

Ayrıca bu durum 1 yıl sizde mevcutsa kısırlık yapabilir.Ancak her prolaktin yüksekliği olanda kısırlık görülmeyebilir.  Bayanlar tarafından prolaktin yüksekliğim var çocuğum olmayacakmı diye sorular gelmektedir.Prolaktin yüksekliğinin tabiki tedavisi vardır.Can sıkıcı   kısırlık etkisi yaratan prolaktin yükseliği tedavi edilebilir.Adet düzensizliği, gebe kalamama, göğüslerden emzirme dönemi dışında süt gelmesi şikayetlerinden herhangi birini, yaşıyorsanız mutlaka hekime görünün.

Bu durumda sizden prolaktin hormon düzeyi ölçülecektir.Prolaktin yüksekliğinin belirtilerini sayarsak gögüslerden gebelik dışı süt gelmesi,adet olamama,tüylenme,yumurtlama bozukluğu,cinsel istekte azalma,vajianada kuruluk belirtileridir.Prolaktin yüksekliği sadece bayanlarda görülmez erkeklerde de görülebilir.Erkeklerdeki belirtiler,cinsel istekte azalma,gögüslerde büyüme ve sertleşme sorunu..Tüp bebek tedavisine giren bayanlar tarafından da bize Prolaktin yüksekliği tüp bebek tedavimi etkilermi diye  sorular gelmekte.. Prolaktin yüksekliği tüp bebek uygulanması için engel değildir ancak tüp bebek uygulamasından önce prolaktin yüksekliği tedavisi gerekebilir.Özetle ;Her iki memeden veya tek memeden gebelik dışı gögüslerden süt ve sıvı geliyorsa mutlak surette hekime görünün. Bu tedavi edilebilir bir hastalıktır..

Memeden gebe olmadan süt gelmesi ile alakalı sorularınız olabilir bizler sizler için bu soruları en kısa sürede doğru şekilde cevaplandıracağız değerli misafirlerimiz. Lütfen sorularınızı anlaşılır şekilde bizlere iletin sizleri bekliyor olacağız.

KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM