X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelik riskinin az olduğu dönem ve günler hangileridir?

Hamile kalma riskinin en az olduğu günler dönemler yiyecekler hakkında tüm detaylar hamilemiyim kadınlar kulübünde sizleri bekliyor.

Hamile kalma riskinin en az olduğu günler dönemler yiyecekler hakkında tüm detaylar hamilemiyim kadınlar kulübünde sizleri bekliyor.

Anne olmak her bayanın hayalidir.Bir çok bayan  anne olmak için heyecan duyarken bir çoğuda korunmasız ilişki sonrası gebe kalmaktan korkuyor.Hamile kalma riskinin olmadığı dönem varmıdır diye sayfamıza sürekli bu tür sorular geliyor. Bizde hamilelik riskinin az olduğu günler hakkında bir araştırma yaptık.Hamilelik riskinin az olduğu günler hakkındaki detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz..

Hamilemiyim Soru Cevap

Haberi Okumak için Tıklayın

Korunmasız ilişki sonrası hamile kalma korkusunu genellikle nişanlı çiftler,öğrenciler,cinsel deneyimini ilk defa yaşayan gençler yaşıyor.Sayfamızda bu saydığımız sınıf takipçilerimizden ve  yeni doğum yapmış tekrar hamile kalmaktan korkan hanımlar tarafından sorular yöneliyor.Bu sorulardan biri adet döneminden bir önceki gün ilişkiye girdim hamile kalırmıyım ?

hamilelik reskinin en az olduğu günler

Sevgili hanımlar öncelikle şunu belirtelim ki gebeliğin en yüksek olduğu günler ovülasyon günleridir.Yani düzenli bir yumurtlama döneminiz var ise bu dönemde gebelik riski çok yüksektir.Yumurtlama dönemi düzensiz olanlarda gebelik her zaman mümkün olabilir.Şöyleki yumurtlama dönemi normalde mens döngüsünün 14 . gününden itibaren başlar 20 ne  kadar devam eder.Ama yumurtlaması bozuk olanlar da ovülasyon farklı zamanlarda gerçekleşebilir.Bu yüzden  gebelik riski vardır.Hatta bir çok uzman  mens döneminde gebeliğin gerçekleşebileceğini de söylüyor.Şu günlerde ilişkiye girerseniz gebe kalma riskiniz sıfırdır diyemeyiz..Bu nedenle korunmadan ilişkiye girilen her dönemde, her günde çok az da olsa risk vardır..

Adetim 1 2 3 4 5 6 7 gün geçti hamilemiyim ?

Haberi Okumak için Tıklayın

NOT :Bazı çiftler  geri çekilme ve takvim yöntemini kullanarak gebeliği engellemeye çalışırlar.Sevgili hanımlar gebe kalmayı engellemek için geri çekilme yada takvim yöntemi gibi uygulamalrı tercih etmeyin.Zira bu iki yöntem de %100 koruma sağlamaz. Gebelik riski olan bu yöntemlerden  ise daha korunuklı bir yöntem seçebilirsiniz. Doğum kontrol hapı,prezervatif,spirail,aylık iğneler,kadın kondomları en bilinen  doğum kontrol yöntemleridir.

İlişkiden hemen sonra adet oldum hamilemiyim ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Adet kanamasından hemen sonra hamile kalınır mı diye soranlara bu durumun oldukça nadir olarak görülmesine rağmen imkansız olmadığını da belirtmemiz gerekmektedir. Bu yüzden korunmasız ilişkinin istenmeyen gebelik açısından riskli olduğunu hep vurguluyoruz.Eğer korunmasız bir birlikteliğiniz var ise mensinizde gecikme olduysa mutlaka test yapmanızı öneriyoruz.İstenmeyen gebelikler için size uygun bir korunma yöntemi seçebilirsiniz..Gebelik için riskli günler hakkında sorularınız olursa bu başlık altından bize sorabilir,en kısa zamanda sorularınıza yanıt alabilirsiniz.

 

Kaç gündür adet olmadım hamilemiyim ?

Haberi Okumak için Tıklayın

HANGİ GÜNLER HAMİLE KALINMAZ ? AZ RİSKLİ GÜNLER HANGİLERİDİR ?

Düz bir mantık yürütmek gerekiyor ise sevgili hanımlar, adet olduğunuz günler ( ki bizler bu günlerde hijyen ve temizlik açısından asla ilişki tavsiye etmiyoruz ) Adetinizin ilk birinci haftası hamile kalmanızın en az riskli olduğu günlerdir diyebiliriz. Yaşadıklarınız var ise bizlere soru olarak gönderebilir ve yorum alabilirsiniz.