X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

HAMİLELİKTE ÇATLAK OLUŞUMUNU ENGELLEMEK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Hamilelikte çatlak kredimi hamile kadınlar kulübü - Hamilelikte oluşan çatlakları evde bitkisel olarak nasıl önleyebiliriz. Bunun için doğal yağlar nelerdir. Nasıl baş edilir bu çatlaklar ile sizlere yararlı bilgiler ve tüyolar sunuyoruz.

Hamilelikte Çatlak Kremi Çatlak Önleyici doğal yağlar Hamile Kadınlar Kulübü

Hamilelikte karşılaşılan en büyük sorunlardan biride vücutta ve özellikle karın bölgesinde meydana gelen çatlaklardır. Genetik yapı çatlak oluşumunu belirleyen çok önemli bir faktördür. Bazılarında hiç olmazken bazılarında ise çok ciddi belirgin çatlaklar oluşabiliyor .Ama yine de pek çok faktörün var olan durumu artırıp ve de azaltabileceğini unutmamalıyız. Beslenme düzeninize dikkat edip  ve cilde gerekli özeni göstererek bu çatlaklarla biraz da olsa baş edebilirsiniz.

Sarkan ve kırışan ciltler için maske tarifleri

Haberi Okumak için Tıklayın

İnsan cildi çok esnektir. Ancak cilt kendi kapasitesinin üzerinde esnerse, o zaman cilt altındaki kolajen lifler yırtılır. Cildimizde 3 katman bulunur: En dışta bulunan epidermis, ortadaki dermis ve en alt katman subkutan katman. Eğer dermis düzeyinde bir sıkıntı yoksa çatlak meydana gelmez. Çatlakların meydana gelmesinde hormonlar önemli bir rol oynar. Kolajen ve elastik lifler cildin gerilmesiyle aktive olur ve hemen müdahale ederler. Bu maddelerin eksikliğinde dermis ve epidermis yırtılır. Bunun sonucunda da çatlaklar meydana gelir.

Vücut çatlaklarına ne iyi gelir?

Haberi Okumak için Tıklayın

Cildin alt dokusunun yırtıldığı yerde kırmızı – mavimsi çizgiler oluşur. Bu çizgilerin oluşmasına en uygun yer; karındır. Bu çatlakların göğüs ve bacaklarda görülme olasılığı da oldukça yüksektir. Aşırı kilo alımı bu çatlakların en önemli sebeplerindendir. Özellikle hamilelik döneminde bu tip çatlaklara daha sık rastlanır. Göğüslerde süt toplanması, göğüslerin büyümesine ve ağırlaşmasına yol açarken, göğüs kenarlarında da çatlamalar görülebilir. İlk başlarda belirgin olan bu çizgiler zaman içinde solar, gümüş beyazımsı bir renk alır. Ancak kişi eski kilosuna dönse bile bu çizgiler hiçbir zaman tam anlamıyla kaybolmaz. Hamilelik döneminde ciltte gerilme olan bölgeleri koruyucu ürünlerle nemlendirmek ve esnemeye hazırlamak çatlaklara karşı etkili bir önlem olabilir. Hamilelik döneminde uygulayacağınız doğru bakımlar sayesinde çatlakların sayısını minimuma indirebilirsiniz.

Hamilelikte Çatlak Önleyici Doğal Yağlar ve kullanımı 

Değerli anne adayları, Anneliğin daha ilk başındasınız. Bu sizlerin ilk çocuğu ve göbeğiniz olduğundan daha fazla gerilmeye, dolayısı ile çatlaklıklar olmaya başladı. Henüz daha hamileliğinizin 4 ayında iseniz ve göbekleriniz yavaştan kendini belli etmeye başladığında aşağıda yer alan yağları aktarlardan alıp kullanabilirsiniz.

Çatlaklara Kantaron Yağı Hamile Kadınlar Külübü Tavsiyesidir

Benim hamileliklerimde kullandığım bir yağ var bulunduğumuz yerde köylülerin has zeytinyağı ile yaptığı kantaron yağı tavsiye ediyorum 4 çocuğumda da kullandım. Belki de bu bana bir lütuf bilemiyorum ama hiç çatlağım yok. Üstelik sondaki sıpalar ikizdi düşünün artık göbeğimin ne kadar büyüdüğünü. Çatlama oldu ama sıfır iz bu yağ sayesinde bunu ben sizlere tavsiye ediyorum hanımlar.

Çatlak İçin Kullanabileceğiniz Doğal Yağlar Şunlardır:

  • Aktarlardan alınacak birinci yağımız badem yağı her gün düzenli sürün.
  • Avakado yağı bu yağı da düzenli süreceksiniz.
  • Kakao yağı.
  • Hindistan cevizi yağı kürü kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Peki başta belirttiğimiz Kantaron yağı yok mu aktarlarda? Var tabiki ama ben güvenmiyorum. Güvenilir bir yerden alarak kullanınız. Özellikle köyde geçimini bu işten yapan yerlerden almanızı öneriyorum. Her türlü çatlak izini yüzde yüz geçirecektir.

Genellikle bu çatlaklar kalıcıdır ancak erken dönemde uygulanacak bazı tedavi uygulamaları ile hafifletilebilmektedir. Bu çatlakları tamamen engellemek mümkün değil. Ancak derinin nemini, yağını artıran, elastikiyetini koruyan genellikle bölgesel kullanılan birtakım ürünlerle olabildiğince az oluşması sağlanabilir. Gebeliğin başından itibaren cilt nemini sağlayacak ürünler, 20. haftadan itibaren de doktorun

En iyi yüz dolgu maddesi hangisidir?

Haberi Okumak için Tıklayın

uzun önereceği çatlak oluşumunu engelleyen özel ürünler kullanmak çatlak oluşumunu engelleyebilir.

Bunların yanı sıra sevgili hamişler doğal yoldan bazı yöntemlerle evinizde uygulayabileceğiniz bir kaç fikir önereceğim sizlere. Her şey için olduğu gibi tekrar yineleyerek söylüyorum öncelikle bol bol su içilmelidir. Mümkün oldukça E vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Zeytinyağı, yumurta sarısı, balık, buğday, fındık, fıstık, badem, tahıllar, avokado, mısır yağı, ayçiçeği yağı ve yeşil yapraklı sebzeler de bol miktarda E vitamini bulunur.

Kahverengi cilt lekeler için önerilerimizi yazdık

Haberi Okumak için Tıklayın

Hamileliğin başlarından itibaren bu uygulamayı da yaparsanız, karın çatlaklarını önleyebilirsiniz.

Malzemeler ve Hazırlanışı :

  • Hepsinden eşit miktarda olmak üzere;
  • - Tatlı Badem Yağı
  • - Çilek yağı
  • -Limon suyu

Karıştırarak duş aldıktan sonra cildinize uygulayabilirsiniz.

Hamilelik  süresince cildinize gereken özeni gösterin. Hem düşünsenize bir taraftan göbüşünüzün bakımını yaparken bir taraftan da bebeğinizle o eşsiz duygu alışverişini yaşamış olusunuz :)

Sevgiler...